Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lütfen Bekleyiniz penceresi
Arkadaşlar, TMS VCL ve/veya Devexpress VCL bileşenlerinde, veya Delphi'nin kendisinde, herhangi bir işlem yaparken ekranda gösterebileceğim ve işlem bittiğinde kaybolan "Lütfen Bekleyiniz..." şeklinde diyalog penceresi oluşturmanın kolay bir yolunu bilen var mı?
Yeni bir form oluşturup, bu formu show veya hide etmek isteyebilirsiniz.

Show öncesi üzerindeki label, image vb istediğiniz mesaj tipine göre ön hazırlık yaptıracak procedure'ler ile de donatmak projenizi daha profesyonel sunuma taşır.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(15-02-2022, Saat: 10:27)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yeni bir form oluşturup, bu formu show veya hide etmek isteyebilirsiniz.

Show öncesi üzerindeki label, image vb istediğiniz mesaj tipine göre ön hazırlık yaptıracak procedure'ler ile de donatmak projenizi daha profesyonel sunuma taşır.

Teşekkür ederim üstad, o zaten aklımda olan bir şey ama projeye bir form eklemeden daha kolay bir yolu var mıdır acaba diye ondan sordum.
Hani Android veya ios cihazlarda cihaz bir işlem yaparken ToastMessage şeklinde bekleme mesajları çıkıyor ya. Belki VCL tarafında da öyle bir şey vardır diye düşünmüştüm.
Bu amaçla Devexpress'te ActivityIndicator kullanılıyor.
Begin : = end / 2;
(15-02-2022, Saat: 10:37)cemakkus Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(15-02-2022, Saat: 10:27)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yeni bir form oluşturup, bu formu show veya hide etmek isteyebilirsiniz.

Teşekkür ederim üstad, o zaten aklımda olan bir şey ama projeye bir form eklemeden daha kolay bir yolu var mıdır acaba diye ondan sordum.
Hani Android veya ios cihazlarda cihaz bir işlem yaparken ToastMessage şeklinde bekleme mesajları çıkıyor ya. Belki VCL tarafında da öyle bir şey vardır diye düşünmüştüm.

Daha önce forumda konu ile ilgili sorun sorulmuştu. Belki göz atmak istersiniz diye buraya linkini bırakıyorum

https://www.delphican.com/showthread.php?tid=3577.
BEn şu şekilde kullanıyorum:
// Wait Formu çağırma

WaitForm := Twaitform.Create(Self);
 WaitForm.Show;
 WaitForm.Label2.Caption := 'Data Hazırlanıyor..';
 application.ProcessMessages;
 screen.Cursor := crHourglass;
 application.ProcessMessages;

// Wait form uniti:

unit WaitFormf;

interface

uses
 Winapi.Windows, Winapi.Messages, System.SysUtils, System.Variants, System.Classes, Vcl.Graphics,
 Vcl.Controls, Vcl.Forms, Vcl.Dialogs, Vcl.StdCtrls;

type
 TWaitForm = class(TForm)
   Label1: TLabel;
   Label2: TLabel;
   procedure FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
   procedure FormCreate(Sender: TObject);
   procedure FormDestroy(Sender: TObject);
 private
   procedure BeklemeThreadDestroy(Sender: TObject);
 public
   { Public declarations }
 end;

var
 WaitForm: TWaitForm;

implementation

{$R *.dfm}

uses BeklemeT;

Var
 BeklemeThread: TBeklemeThread;

procedure TWaitForm.BeklemeThreadDestroy(Sender: TObject);
begin
 BeklemeThread := nil;
 Inherited;
end;

procedure TWaitForm.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
 Self.Free;
 WaitForm := Nil;
end;

procedure TWaitForm.FormCreate(Sender: TObject);
begin
 BeklemeThread := TBeklemeThread.Create(True);
 BeklemeThread.sonlandir := 0;
 BeklemeThread.OnTerminate := BeklemeThreadDestroy;
 BeklemeThread.resume;
end;

procedure TWaitForm.FormDestroy(Sender: TObject);
begin

if BeklemeThread <> nil then
   BeklemeThread.sonlandir := 1;
 if BeklemeThread <> nil then
   BeklemeThread.WaitFor;
end;

end.

// işlem bitimi:

WaitForm.Close;
 WaitForm.Free;
 screen.Cursor := crDefault;
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

(15-02-2022, Saat: 09:05)cemakkus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar, TMS VCL ve/veya Devexpress VCL bileşenlerinde, veya Delphi'nin kendisinde, herhangi bir işlem yaparken ekranda gösterebileceğim ve işlem bittiğinde kaybolan "Lütfen Bekleyiniz..." şeklinde diyalog penceresi oluşturmanın kolay bir yolunu bilen var mı?

Diğer arkadaşların cevabıma ek belki bakış açını değiştirebilir bu kodları @mrmarman beyden aldım ve düzenledim diye hatırlıyorum. emeklerine sağlık

Kullanımı
 TMesaj.Goster( Self               // Parent Form
              , 'İşlem Tamamlandı.'  // Mesajın kendisi
              , 5                  // Bekleme Süresi (Saniye cinsinden)  0 girilirse manuel kapatılmalıdır.
              , False                 // Pencere başlığı gizlensin mi / gizlenmesin mi...
              );

mesaj_.pas ve formu ekte

Ek Dosyalar
.zip   mesaj_.zip (Dosya Boyutu: 15,99 KB / İndirme Sayısı: 38)
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Thumbs Up 
(16-02-2022, Saat: 17:51)cinarbil Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(15-02-2022, Saat: 09:05)cemakkus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar, TMS VCL ve/veya Devexpress VCL bileşenlerinde, veya Delphi'nin kendisinde, herhangi bir işlem yaparken ekranda gösterebileceğim ve işlem bittiğinde kaybolan "Lütfen Bekleyiniz..." şeklinde diyalog penceresi oluşturmanın kolay bir yolunu bilen var mı?

Diğer arkadaşların cevabıma ek belki bakış açını değiştirebilir bu kodları @mrmarman beyden aldım ve düzenledim diye hatırlıyorum. emeklerine sağlık

Kullanımı
              , 5                  // Bekleme Süresi (Saniye cinsinden)  0 girilirse manuel kapatılmalıdır.
              );

mesaj_.pas ve formu ekte

Yok bunlar @uparlayan Beyin kodları  Angel
(16-02-2022, Saat: 19:09)forumcuali Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(16-02-2022, Saat: 17:51)cinarbil Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Diğer arkadaşların cevabıma ek belki bakış açını değiştirebilir bu kodları @mrmarman beyden aldım ve düzenledim diye hatırlıyorum. emeklerine sağlık

Kullanımı
              );

mesaj_.pas ve formu ekte

Yok bunlar @uparlayan Beyin kodları  Angel

İhtiyarlık işte  idare edin   Wink @uparlayan beyinde ellerine sağlık onunda bilgi ve kodlarından çok faydalandım.  (Tüm Delphican yazarlarının ellerine sağlık Allah c.c cümlesinden razı olsun.)
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İşlem Yapılırken "Lütfen Bekleyiniz" Yazısı OZCANK 21 15.690 25-11-2022, Saat: 19:09
Son Yorum: Hayati
  UniGui Image Upload Hakkında Yardım Lütfen MugenPower 3 1.980 20-06-2022, Saat: 22:48
Son Yorum: faktoral
  Desktop ayarlarındaki Messages penceresi cinarbil 3 1.888 08-04-2022, Saat: 11:39
Son Yorum: cinarbil
  Soket bağlantı hata penceresi ... Gürcan 0 2.060 19-07-2019, Saat: 18:00
Son Yorum: Gürcan
  Hata Mesajı Penceresi Yönetimi uparlayan 18 17.453 01-03-2018, Saat: 17:10
Son Yorum: Tuğrul HELVACI

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi