Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Virüs olarak algılaması
İyi akşamlar.

FMX tarafında PC için yaptığım uygulamayı browser ile PC'ye indirdiğimde virüs uyarısı alıyorum.

Uygulamayı yaptığım PC'ye  test için indirirken sorun yok, uyarıyı farklı PC'ye indirince virüs olarak uyarı veriyor. 
Bu durumun çözümünü nasıl yapabilirim?
(26-12-2022, Saat: 23:22)Husv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İyi akşamlar.

FMX tarafında PC için yaptığım uygulamayı browser ile PC'ye indirdiğimde virüs uyarısı alıyorum.

Uygulamayı yaptığım PC'ye  test için indirirken sorun yok, uyarıyı farklı PC'ye indirince virüs olarak uyarı veriyor. 
Bu durumun çözümünü nasıl yapabilirim?

Tarayıcı mı uyarıyor, windows mu yoksa bir antivirüs uygulaması mı ?
Bende Lisanlı Norton 360 var. Bazı Delphi VCL uygulamalarına Virüs uyarısı verip programı bloke ediyor. Çalıştır deyince geri yükleyip çalıştırıyor ama programı tekrar derleyince yine bloke ediyor. Norton 360'ta zamana bağlı olarak virüs korumayı iptal edebiliyorsunuz. Ben programı bloke etmesin diye o şekilde yapıyorum.
Merhaba,
Eğer uygulamanız içinden log,bağlantı bilgileri vs. İçin txt dosyasıveya bat dosyası oluşturuyor ve veri işliyorsanız antivirüs uygulamalarına takılabilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Sadece o da değil hocam. Eğer internetten birşey download yada upload edecek kodlar vs var ise de virüs olarak görebiliyor.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Bazı güvenlik uygulamaları boş proje ile oluşturulmuş exe yi bile karantinaya yolluyor.
virüstotal benzeri siteler ile dosyayı taratmak yanlış alarmı bir süre sonra engelleyebilir.
Browser engelliyor, Virüs programı kullanmıyorum, txt kayıt yaptırıyorum. Bunlardan dolayı Virüs uyarısı veriyorsa komik
Exe'yi çıplak gönderiyor olabilir misiniz? Browser, winrar.exe'yi bile gönderseniz executable açık dosyada izin vermeyecektir. Virüs olarak da değil, tehdit gördüğü için.

Böyle ise rar ile sıkıştırıp veya kendi projeniz ile ilişik modül ise ZIP yapıp transferde öyle kullanın.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(29-12-2022, Saat: 09:17)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Exe'yi çıplak gönderiyor olabilir misiniz? Browser, winrar.exe'yi bile gönderseniz executable açık dosyada izin vermeyecektir. Virüs olarak da değil, tehdit gördüğü için.

Böyle ise rar ile sıkıştırıp veya kendi projeniz ile ilişik modül ise ZIP yapıp transferde öyle kullanın.

Sayın Arman gönderme değil konu. D7 yada D.10.4 ile derlenen bazı (Özellikle kısa programlar) derleme anında .EXE oluşturulurken virüs olarak algılanıp bloke ediliyor. (Bende Norton yapıyor mesela) Hele programın içinde TCP/IP bağlantısı varsa Norton'u deaktif etmeden çalıştıramıyorum. Bu program virüs değil deseniz bile yeniden derleyince yine bloke ediyor.
@enigma sözüm sana depil üstadım, siz @Husv  tanıyorsanız o ayrı bilemem.

Ben de false positive konusunda muzdarip olmuşluğum var. Çözümüm ise local sign koymak sonra da imza dosyasını karşı makinenin root sertifika listesine alıp akredite olmak. Makinede bu şekilde tüm kapılar açılıyor. Virüs yazılımları da buna riayet ediyor zaten.

Siz yine virustotal ile falsepositive olayını minimize etmeye uğraşın bunu yapmak karşı tarafa karşı ödevimiz zaten.

Eğer maddi gücünüz varsa da uluslararası geçerliliği olan sign (imza) sertifika almak ki herkes bunu yapabilir mi bilmem.

Bu ileri seviye bir açıklama ama siz araya girdiğiniz için yazma gereği duydum.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hizmet olarak http den değer okuma CesuR 8 2.963 03-02-2022, Saat: 12:23
Son Yorum: CesuR
  [Çözüldü] FMX Servis Kalıcı Olarak Çalıştırma Halil Han BADEM 7 6.409 12-01-2022, Saat: 15:48
Son Yorum: CesuR
  Apk olarak çalışıyor fakat google play'e atınca çalışmıyor arsl01 2 2.292 10-06-2020, Saat: 16:14
Son Yorum: arsl01
  Bir formu modal olarak açıp gelen cevabı edite yazırma hk. caoster 7 5.686 17-06-2019, Saat: 14:39
Son Yorum: caoster
  Varsayılan uygulama olarak kullanma codder71 1 2.148 11-04-2019, Saat: 09:09
Son Yorum: yhackup

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi