17-10-2023, Saat: 00:26
Merhaba,
işyerinde kullanmak için bir hesaplama programı hazırlamaya çalışıyorum.çok eskiden hazırladığım bir programım vardı.ufak bir değişiklik yapmam gerekiyor.
edit5 üzerine bir tarih ekliyorum. örneğin 12.10.2023. butona tıklattığımda eğer tarih formatı bu şekilde girilmişse
tarih doğru girilmiş, diğer durumlarda ise tarih yanlış girilmiş şeklinde mesaj veren bir koda ihtiyacım var. aşağıdaki şekilde denedim ama
19.04 şeklinde girdiğimde tarihi doğru kabul etti. tarih formatı doğru girilmişse button2 yi tetiklemek ve işlem yapmak istiyorum.
burda tarih hatalıda olsa button2 çalışıyor.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla.
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
try
label6.Caption := Format('%d', [CalculateAge(StrToDate(edit5.Text), Date)]);
button2.click;
except
edit5.SetFocus;
end;
end;
işyerinde kullanmak için bir hesaplama programı hazırlamaya çalışıyorum.çok eskiden hazırladığım bir programım vardı.ufak bir değişiklik yapmam gerekiyor.
edit5 üzerine bir tarih ekliyorum. örneğin 12.10.2023. butona tıklattığımda eğer tarih formatı bu şekilde girilmişse
tarih doğru girilmiş, diğer durumlarda ise tarih yanlış girilmiş şeklinde mesaj veren bir koda ihtiyacım var. aşağıdaki şekilde denedim ama
19.04 şeklinde girdiğimde tarihi doğru kabul etti. tarih formatı doğru girilmişse button2 yi tetiklemek ve işlem yapmak istiyorum.
burda tarih hatalıda olsa button2 çalışıyor.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla.
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
try
label6.Caption := Format('%d', [CalculateAge(StrToDate(edit5.Text), Date)]);
button2.click;
except
edit5.SetFocus;
end;
end;