Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UniDAC & FireDAC
Merhabalar.

DataBase tarzı uygulamalar ile fazla işim olmuyor. Daha önce UniDAC komponentlerini kullandım. Oldukça kullanışlı ve işi kolaylaştırıyor. Dün D.12.1 CE indirdim. Onda FireDAC var. Standart gelmiş. FireDAC ile UniDAC arasında ciddi farklar var mı ? Aynı işi FireDAC'ta yapabiliyor mu ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kullandığın database nedir ?
(17-03-2025, Saat: 09:29)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kullandığın database nedir ?

MySQL
Merhaba,

Alternatif olarak ücretsiz ve açık kaynaklı olan ZeosLib kullanabilirsiniz.
Firedac lisans tiplerine bağlı olarak kısıtlı ve Unidac ücretli bir bileşen seti.
(17-03-2025, Saat: 11:15)enigma Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(17-03-2025, Saat: 09:29)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kullandığın database nedir ?

MySQL

O zaman Mydac'dan başkası yalan. Smile
Unidac'ın ücretsiz versiyonu da var, Delphi7 ile mükemmel uyumlu Daha yarıyolda bıraktığını görmedim.
Delphinin kendi datasetlerinin olduğunu bile unutturuyor.
Hocam konu haricinde birşey danışmak istiyorum.

Mesela Server ve clientler var. Netrork da bi problem oldu. Clent bağlantısı bi süreliğine kesildi. UniDac da bunun nasıl yakalayabilir ve hata vermeden tekrardan bağlanmayı denemesini nasıl sağlayabilirim? onDisconnect olayından yakalıyorum fakat connect try olayı bi türlü randıman vermiyor. taa ki uygulamayı kapatıp açana kadar.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

(17-03-2025, Saat: 13:46)COMMANDX Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Unidac'ın ücretsiz versiyonu da var, Delphi7 ile mükemmel uyumlu Daha yarıyolda bıraktığını görmedim.
Delphinin kendi datasetlerinin olduğunu bile unutturuyor.

Merhaba,
Ücretsiz versiyon için link bırakabilir misiniz?
(19-03-2025, Saat: 14:23)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam konu haricinde birşey danışmak istiyorum.

Mesela Server ve clientler var. Netrork da bi problem oldu. Clent bağlantısı bi süreliğine kesildi. UniDac da bunun nasıl yakalayabilir ve hata vermeden tekrardan bağlanmayı denemesini nasıl sağlayabilirim? onDisconnect olayından yakalıyorum fakat connect try olayı bi türlü randıman vermiyor. taa ki uygulamayı kapatıp açana kadar.

Merhaba , 

Kullandığınız sürümde mevcutmudur bilmiyorum ama bizim kullandığımız sürümde (7.4.12) TUniConnection nesnesinin OnConnectionLost olayına düşen RetryMode değişkenine rmReConnectioExecute  değerini geçmek yeterli oluyor. bu değer bağlantıyı yeniden kur ve çalıştırılamayan son komudu tekrar çalıştır anlamı taşıyor deneyim olarak kullanıcı hiç birşey hissetmiyor. Ancak burada global bir değişkende oluşan hata adedini takip etmeli örneğin 3 denemeden sonra hatayı ekrana bastırmalı ve denemeyi bırakmalısınız.  Önemli bir diğer nokta bu olayın tetiklenebilmesi için TUniConnection nesnesinin Options bölümü altında yer alan LocalFailOver özelliğinin TRUE olarak ayarlanmış olması gerekir.

procedure TForm2.UniConnection1ConnectionLost(Sender: TObject;
 Component: TComponent; ConnLostCause: TConnLostCause;
 var RetryMode: TRetryMode);
begin
 RetryMode := rmReconnectExecute;
end;
tam aradığım cevap çok teşekkürler..
Peki bunu IBConnection nesnesinde nasıl yakalayabiliyoruz?
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi