(12-07-2017, Saat: 17:07)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu tip bir panel yapmak istiyorum, Listview düşündüm, Scroolbox koyup içerisin nesneleri create edeyim dedim ama kafamda oturtamadım.
Ücretsiz önerilerinizi bekliyorum 
Merhaba,
Öncelikle yapmak istediğiniz
n adet kişi-ürün-olay kartı için ihtiyaçları tespit etmeniz gerekir. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda yerleşkeye göre doğru ve uygun bir yerleşme yaparak, 1 adet prototip oluşturulmalı.
Örnek;
- TPanel
- TImage
- TLabel x3
- TEdit x2
- TListView
Daha sonra istenilen tasarımın uygun olduğuna karar verildikten sonra Package olarak yeni bir komponent oluşturarak tüm bu prototipte kullandığınız değerlerin alakalı yerlerindeki özelliklere erişecek, write/read işlemlerini yapabileceğiniz get-set metodlarını ekledikten sonra komponentinizi derleyip projenizin içinde kullanımını sağlayabilirsiniz.
FlowPanelLayout ve türevlerinde sol merkezli yerleştirme yaparak, içine atacağınız komponentin (kendi içinde n tane olabilir ama parent olan) yükseklik ve genişlik değerlerine göre ekranınızın el verdiği kadar yatay, daha sonrasında dikey olarak yerleştirilir.
VCL için biraz uğraştırıcı bir yöntem. Eğer FMX olarak yapacaksanız TRectangle ile çok hızlı bir şekilde istediğiniz prototipi çıkarabilir, GridPanelLayout ile tasarımı birebir uygulayabilir ve dinamik olarak içeriğini dolduracak halde komponent oluşturup kullanabilirsiniz.
İyi günler.
Save