Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ücretsiz UPX Sıkıştırma Aracı ve GUI arabirimi
Merhaba,

EXE, DLL, OCX,BPL gibi dosyaları PE/PE+ formatında çalıştırılabilir şekilde sıkıştıran ücretsiz bir uygulamadır. Özellikle exe dosya boyutunun düşük olması istenilen durumlarda faydalı bir araç olarak kullanılabilir. Özellikle sıkıştırma kazanımı %70-80 gibi yüksek bir oranı yakalayabiliyor.

http://www.pazera-software.com/products/free-upx/

http://www.pazera-software.com/products/...kstart.php

Kaynak Kodlarına ise şu linkten ulaşılabilir;

https://upx.github.io/

free_upx_compression.png
YouTube Delphi Tips
"Mantıklı adam kendini dünyaya uyarlar; mantıksız adam ise dünyayı kendine uydurmakta inat eder. Bu nedenle, tüm ilerleme o inatçı adama bağlıdır." - George Bernard Shaw
Merhaba UPX kullanımı hakkında bende konuya katkıda bulunmak isterim.

UPX i Delphi Menülerinde "Tools" kısmına ekleyerek başka bir arayüz kullanmadan kullanmak daha pratik ve yıllardır bu yöntemi kullanıyorum.

Bu şekilde kullanım ile programı derledikten sonra, tools altında upx çalıştırılınca derlediğiniz exe dosya upx ile sıkıştırılmış oluyor.

Yukarıdaki adresden (kaynak kodların bulunduğu) upx i indirin ve bilgisayarda bir yere kopyalayınız.
Delphi Tools menüsünden "Configure Tools..." -> "Add" yollarını kullanarak açılan pencereyi upx yolunu kendinize göre ayarlayarak kaydediniz.

Title kısmına kendinize göre bir isim verebilirsiniz. Bu isim menüde görünecek isim.
Program kısmına upx.exe nin tam yolunu giriniz.  Örnek : "c:\upx\upx.exe" (not:tırnaklar olmadan)
Parameters: -9 $EXENAME şeklinde ayarlayınız.

Programı derledikten sonra, Tolls menüsü altından artık exelerinizi sıkıştırabilirsiniz.

Konuyu açıklayacak 5 tane ekran görüntüsü hazırladım fakat dosya eklemeye çalışınca "Bağlantı sıfırlandı şeklinde" bir hata alıyorum.
2 adet resim eklenmiş diğer 3 resmi ekleyemiyorum.

Ek Dosyalar Resimler

(26-08-2017, Saat: 21:15)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba UPX kullanımı hakkında bende konuya katkıda bulunmak isterim.

UPX i Delphi Menülerinde "Tools" kısmına ekleyerek başka bir arayüz kullanmadan kullanmak daha pratik ve yıllardır bu yöntemi kullanıyorum.

Bu şekilde kullanım ile programı derledikten sonra, tools altında upx çalıştırılınca derlediğiniz exe dosya upx ile sıkıştırılmış oluyor.

Yukarıdaki adresden (kaynak kodların bulunduğu) upx i indirin ve bilgisayarda bir yere kopyalayınız.
Delphi Tools menüsünden "Configure Tools..." -> "Add" yollarını kullanarak açılan pencereyi upx yolunu kendinize göre ayarlayarak kaydediniz.

Title kısmına kendinize göre bir isim verebilirsiniz. Bu isim menüde görünecek isim.
Program kısmına upx.exe nin tam yolunu giriniz.  Örnek : "c:\upx\upx.exe" (not:tırnaklar olmadan)

Programı derledikten sonra, Tolls menüsü altından artık exelerinizi sıkıştırabilirsiniz.

Konuyu açıklayacak 5 tane ekran görüntüsü hazırladım fakat dosya eklemeye çalışınca "Bağlantı sıfırlandı şeklinde" bir hata alıyorum.

Merhaba, Bahsettiğiniz aracı ben de bu şekilde kullanıyorum.

Şu parametreleri kullanarak (biraz uzun sürse de) daha iyi bir sıkıştırma performansı elde edebilirsiniz;

-5 --all-methods --all-filters --force --compress-exports=1 --lzma $EXENAME
YouTube Delphi Tips
"Mantıklı adam kendini dünyaya uyarlar; mantıksız adam ise dünyayı kendine uydurmakta inat eder. Bu nedenle, tüm ilerleme o inatçı adama bağlıdır." - George Bernard Shaw
(27-08-2017, Saat: 00:15)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26-08-2017, Saat: 21:15)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba UPX kullanımı hakkında bende konuya katkıda bulunmak isterim.

Merhaba, Bahsettiğiniz aracı ben de bu şekilde kullanıyorum.

Şu parametreleri kullanarak (biraz uzun sürse de) daha iyi bir sıkıştırma performansı elde edebilirsiniz;

-5 --all-methods --all-filters --force --compress-exports=1 --lzma $EXENAME

Teşekkürler @uparlayan. Sizin önerdiğiniz parametreyide tools menüsüne ekledim.

Açıkcası --lzma parametresini görünce daha fazla bir sıkıştırma bekledim.  
Yaptığım karşılaştırma sonuçları aşağıdadır.

Boş bir form içeren bir exe sonuçları

Normal hali = 11083kb
Parameters: -9 $EXENAME = 2713kb
-5 --all-methods --all-filters --force --compress-exports=1 --lzma $EXENAME = 2004kb

Daha kapsamlı bir proje test sonuçları
Normal = 44733kb
-9 lu parametre = 13819kb
5 li parametre = 12286kb
Öncelikle teşekkürler.
Dll dosyasını sıkıstırmak icin $EXENAME kismina ne yacagiz acaba?
$EXENAME projenin çalıştırılabilir dosyasını ifade eder, yani bir library projesi oluşturduysanız projeyi build/compile ettiğiniz zaman (derlediğinizde) oluşan DLL dosyasını da sıkıştıracaktir.
YouTube Delphi Tips
Merhaba arkadaşlar.
Ben mpress kullanıyordum fakat upx i sizin söylediğiniz gibi bir denemek istedim. Test sonuçlarım aşağıdadır..

original exe:13802kb
mpress exe: 3524kb (ort 10sn)
upx exe: 3644kb (130sn) (5li parametre)

Sanırım mpress bu konuda daha iyi gibi..
(28-08-2017, Saat: 02:16)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar.
Ben mpress kullanıyordum fakat upx i sizin söylediğiniz gibi bir denemek istedim. Test sonuçlarım aşağıdadır..

Tools menüsüne eklemek için mpress için kullandığınız parametreleri paylaşabilirmisiniz.

Merhaba,

Ben de test ettim ve UPX'den daha iyi olduğunu gördüm. Bunu keşfetmeniz ve bizimle paylaşmanız çok daha iyi oldu.

Şu linkten GUI arabirimini de indirmek mümkün;

https://mpressgui.codeplex.com/downloads/get/1462623#

Şuradan da en son sürümünü indirebiliriz;

https://web.archive.org/web/201505060652...ss.219.zip

(28-08-2017, Saat: 10:12)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Tools menüsüne  eklemek için mpress için kullandığınız parametreleri paylaşabilirmisiniz.

Parametre kısmına $EXENAME yazmak yeterli gibi gözüküyor.

GUI arabiriminden bir kaç deneme ile daha efektif parametreler keşfetmek mümkün gibi

Download?ProjectName=mpressgui&DownloadId=1459282
YouTube Delphi Tips
Bu sıkıstırma islemleri ile ilgili mantigi bilmiyorum ama tahminim sıkıstırılmıs dosyalar ilgili bilgisayarda calistirildiginda hafizaya yukleniyor ve ramda yeniden acilip kullaniliyor diye dusunuyorum.
Bu islemin mantigi hakkinda ozet bir bilgi vermeniz mumkun mu acaba? Birden tahmin ettigim sekilde ise bu islemler normalden fazla ram kullanilmasina sebep olabilir mi?
Tesekkurler.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  IDE Installer - Component Kurulum Aracı Fesih ARSLAN 3 4.621 22-04-2023, Saat: 23:42
Son Yorum: mcuyan
  Komut İstemi (Command Prompt) Aracı SimaWB 15 12.893 19-06-2020, Saat: 13:49
Son Yorum: sadettinpolat
  Ücretsiz Component Sayfası shooterman 0 2.029 11-05-2020, Saat: 10:31
Son Yorum: shooterman
  9 Adet ücretsiz ve ücretli FMX Nesne CaglarCoskun 5 6.536 03-03-2020, Saat: 17:56
Son Yorum: Fesih ARSLAN
  Splash Pro Video Player 2.7 Sürümüyle Ücretsiz Yayınlanmış sabanakman 1 2.797 30-08-2019, Saat: 19:06
Son Yorum: yhackup

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi