EXE, DLL, OCX,BPL gibi dosyaları PE/PE+ formatında çalıştırılabilir şekilde sıkıştıran ücretsiz bir uygulamadır. Özellikle exe dosya boyutunun düşük olması istenilen durumlarda faydalı bir araç olarak kullanılabilir. Özellikle sıkıştırma kazanımı %70-80 gibi yüksek bir oranı yakalayabiliyor.
YouTube Delphi Tips
"Mantıklı adam kendini dünyaya uyarlar; mantıksız adam ise dünyayı kendine uydurmakta inat eder. Bu nedenle, tüm ilerleme o inatçı adama bağlıdır." - George Bernard Shaw
Merhaba UPX kullanımı hakkında bende konuya katkıda bulunmak isterim.
UPX i Delphi Menülerinde "Tools" kısmına ekleyerek başka bir arayüz kullanmadan kullanmak daha pratik ve yıllardır bu yöntemi kullanıyorum.
Bu şekilde kullanım ile programı derledikten sonra, tools altında upx çalıştırılınca derlediğiniz exe dosya upx ile sıkıştırılmış oluyor.
Yukarıdaki adresden (kaynak kodların bulunduğu) upx i indirin ve bilgisayarda bir yere kopyalayınız.
Delphi Tools menüsünden "Configure Tools..." -> "Add" yollarını kullanarak açılan pencereyi upx yolunu kendinize göre ayarlayarak kaydediniz.
Title kısmına kendinize göre bir isim verebilirsiniz. Bu isim menüde görünecek isim.
Program kısmına upx.exe nin tam yolunu giriniz. Örnek : "c:\upx\upx.exe" (not:tırnaklar olmadan)
Parameters: -9 $EXENAME şeklinde ayarlayınız.
Programı derledikten sonra, Tolls menüsü altından artık exelerinizi sıkıştırabilirsiniz.
Konuyu açıklayacak 5 tane ekran görüntüsü hazırladım fakat dosya eklemeye çalışınca "Bağlantı sıfırlandı şeklinde" bir hata alıyorum.
2 adet resim eklenmiş diğer 3 resmi ekleyemiyorum.
(26-08-2017, Saat: 21:15)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba UPX kullanımı hakkında bende konuya katkıda bulunmak isterim.
UPX i Delphi Menülerinde "Tools" kısmına ekleyerek başka bir arayüz kullanmadan kullanmak daha pratik ve yıllardır bu yöntemi kullanıyorum.
Bu şekilde kullanım ile programı derledikten sonra, tools altında upx çalıştırılınca derlediğiniz exe dosya upx ile sıkıştırılmış oluyor.
Yukarıdaki adresden (kaynak kodların bulunduğu) upx i indirin ve bilgisayarda bir yere kopyalayınız.
Delphi Tools menüsünden "Configure Tools..." -> "Add" yollarını kullanarak açılan pencereyi upx yolunu kendinize göre ayarlayarak kaydediniz.
Title kısmına kendinize göre bir isim verebilirsiniz. Bu isim menüde görünecek isim.
Program kısmına upx.exe nin tam yolunu giriniz. Örnek : "c:\upx\upx.exe" (not:tırnaklar olmadan)
Programı derledikten sonra, Tolls menüsü altından artık exelerinizi sıkıştırabilirsiniz.
Konuyu açıklayacak 5 tane ekran görüntüsü hazırladım fakat dosya eklemeye çalışınca "Bağlantı sıfırlandı şeklinde" bir hata alıyorum.
Merhaba, Bahsettiğiniz aracı ben de bu şekilde kullanıyorum.
Şu parametreleri kullanarak (biraz uzun sürse de) daha iyi bir sıkıştırma performansı elde edebilirsiniz;
YouTube Delphi Tips
"Mantıklı adam kendini dünyaya uyarlar; mantıksız adam ise dünyayı kendine uydurmakta inat eder. Bu nedenle, tüm ilerleme o inatçı adama bağlıdır." - George Bernard Shaw
(27-08-2017, Saat: 00:15)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26-08-2017, Saat: 21:15)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba UPX kullanımı hakkında bende konuya katkıda bulunmak isterim.
Merhaba, Bahsettiğiniz aracı ben de bu şekilde kullanıyorum.
Şu parametreleri kullanarak (biraz uzun sürse de) daha iyi bir sıkıştırma performansı elde edebilirsiniz;
$EXENAME projenin çalıştırılabilir dosyasını ifade eder, yani bir library projesi oluşturduysanız projeyi build/compile ettiğiniz zaman (derlediğinizde) oluşan DLL dosyasını da sıkıştıracaktir.
YouTube Delphi Tips
(28-08-2017, Saat: 02:16)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar.
Ben mpress kullanıyordum fakat upx i sizin söylediğiniz gibi bir denemek istedim. Test sonuçlarım aşağıdadır..
Ben mpress kullanıyordum fakat upx i sizin söylediğiniz gibi bir denemek istedim. Test sonuçlarım aşağıdadır..
(28-08-2017, Saat: 10:12)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Tools menüsüne eklemek için mpress için kullandığınız parametreleri paylaşabilirmisiniz.
Parametre kısmına $EXENAME yazmak yeterli gibi gözüküyor.
GUI arabiriminden bir kaç deneme ile daha efektif parametreler keşfetmek mümkün gibi
YouTube Delphi Tips
Bu sıkıstırma islemleri ile ilgili mantigi bilmiyorum ama tahminim sıkıstırılmıs dosyalar ilgili bilgisayarda calistirildiginda hafizaya yukleniyor ve ramda yeniden acilip kullaniliyor diye dusunuyorum.
Bu islemin mantigi hakkinda ozet bir bilgi vermeniz mumkun mu acaba? Birden tahmin ettigim sekilde ise bu islemler normalden fazla ram kullanilmasina sebep olabilir mi?
Tesekkurler.