Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İki Application Clasından iki Farklı Form Create Etme
Herkese merhaba,

Şöyle bir şeyi merak ettim ve sorayım dedim. Bir kaç deneme yaptım ama pek başarılı olmadı. Yeni bir proje açtık diyelim. Bu projeyede iki tane form oluşturduk menüden. Şimdi normalde yeni proje açtığımızda TApplication sınıfından bir nesneyi otomatik proje kodlarında görebiliyoruz. Standartta Application.Run(); dan önce benim Form1 Create edilmiş görünüyor. 

Benim sorum: Bu projede bir tane daha TApplication sınıfından bir değer üretip Form2 mide bu app üzerinden create edebilirmiyim. Eğer edersem bu ne anlama geliyor. Application sınıfı ne işe yarıyor tam olarak?
Buna Tuğrul bey daha güzel cevap verecektir eminim ama benim bildiğim, Application sizin main thread ınız oluyor, siz bu main thread içersinde form, unit vs.vs create edip kullanabiliyorsunuz. 2. bir TApplication 2. bir thread olmuş olacaktır diye düşünüyorum.
Bu soruyu ne amaçla sorduğunuzu bilmemiz gerekir esasen. Bu sayede belki daha güzel detaylandırabiliriz. Ancak aşağıda resimleri ile paylaşacağım adımları izleyerek; Delphi'nin bizlerden başarılı bir şekilde neleri sakladığını gözlemleyebilirsiniz. Ve epey fikir sahibi olabilirsiniz.

2607s3l.png

İlk olarak InitExe ardından da StartExe adımı ile devam ediyoruz.

sxdpx5.png

Buradan InitUnits kısmına gideceğiz. Bu rutinde Delphi tüm initialization kodlarını ve class constructor kodlarını çağırır. Uzunca bir debug'dan sonra;

2zrp6y1.png

aşağıdaki kısma dallanmış olacaksınız:

vpdoua.png

ve nihayet Application global değişkeninin nerede create edildiğini ve atandığını görebileceksiniz:

rs4m4w.png

Umarım akış hakkında bir fikir verebilmişimdir.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Information Uygulama yönetici olarak mı çalışıyor? (runtime tespit etme) bakyuz 0 391 28-04-2025, Saat: 17:22
Son Yorum: bakyuz
  form close de form bosalmiyor sadikacar60 11 1.620 24-01-2025, Saat: 19:25
Son Yorum: sadikacar60
  Main form status barında mdichild isimlerini görüntüleme nevzatc 2 741 15-12-2024, Saat: 20:36
Son Yorum: nevzatc
  Delphi ile Web Form Alanlarını Doldurma bünyamin68 13 2.558 30-09-2024, Saat: 14:14
Son Yorum: yhackup
  Application.onCreateForm ? bydelphi 7 1.512 20-07-2024, Saat: 22:27
Son Yorum: bydelphi

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi