Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
saat alanını formatlama
#1
Merhabalar,
Tablom da "time" tipine sahip bir alanım mevcut. Bu alana veri girildiginde "01:15:00" seklinde sonuç döndürüyor . Saniye kısmını almadan "hh:mm" formatinda bu veriyi listelemek mümkün müdür?
Teşekkürler.
Cevapla
#2
Merhaba,
FormatDateTime fonksiyonu ile yapabilirsiniz.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#3
Merhaba Fesih bey,
Firebird tarafinda çözmek mümkün müdür? Delphi tarafından sorun yok ama sql sorgusundan "hh:mm" seklinde donmesi gerekiyor.
Teşekkürler.
Cevapla
#4
(28-06-2018, Saat: 17:52)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar,
Tablom da "time" tipine sahip bir alanım mevcut. Bu alana veri girildiginde "01:15:00" seklinde sonuç döndürüyor . Saniye kısmını almadan "hh:mm" formatinda bu veriyi listelemek mümkün müdür?
Teşekkürler.

"sonuç döndürüyor" derken? Veriyi görüntülemek için hangi bileşeni (DBGrid, DBEdit, cxGrid, cxTimeEdit vs.) kullanıyorsunuz? Sorun Firebird'ün veriyi nasıl depoladığı ile ilgili değil bu veriyi ekranda nasıl görüntülediğinizle ilgili...
WWW
Cevapla
#5
(29-06-2018, Saat: 09:27)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba Fesih bey,
Firebird tarafinda çözmek mümkün müdür? Delphi tarafından sorun yok ama sql sorgusundan "hh:mm" seklinde donmesi gerekiyor.
Teşekkürler.

Merhabalar,

link işinize yarabilir mi ?

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#6
(29-06-2018, Saat: 10:16)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(29-06-2018, Saat: 09:27)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba Fesih bey,
Firebird tarafinda çözmek mümkün müdür? Delphi tarafından sorun yok ama sql sorgusundan "hh:mm" seklinde donmesi gerekiyor.
Teşekkürler.

Merhabalar,

link işinize yarabilir mi ?

Kolay gelsin.

Teşekkür ederim @hi_selamlar  o sayfayı incelemistim ama isimi gormedi. veya ben beceremedim.

(29-06-2018, Saat: 10:13)csunguray Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(28-06-2018, Saat: 17:52)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar,
Tablom da "time" tipine sahip bir alanım mevcut. Bu alana veri girildiginde "01:15:00" seklinde sonuç döndürüyor . Saniye kısmını almadan "hh:mm" formatinda bu veriyi listelemek mümkün müdür?
Teşekkürler.

"sonuç döndürüyor" derken? Veriyi görüntülemek için hangi bileşeni (DBGrid, DBEdit, cxGrid, cxTimeEdit vs.) kullanıyorsunuz? Sorun Firebird'ün veriyi nasıl depoladığı ile ilgili değil bu veriyi ekranda nasıl görüntülediğinizle ilgili...

Öncelikle kötü anlatımımdan dolayı özür dilerim. İstediğim delphi tarafında dönen saat verisini formatlamak değil. Mümkünse eger sorgu sonucunda saat alanın formatli  donmesi. 
"Select saat from tablo" dedigimde burada ki saat alanının "hh:mm" formatında deger döndürmesi. Bunun için yapilabiliyorsa eğer sql sorgusunu nasil yaparsam sonuc istediğim şekilde döner?
Umarım bu kez dogru anlatabilmişimdir.
Teşekkürler.
Cevapla
#7
select  cast(current_time as char(800) ) from rdb$database;
Sonucu char verir ama..

17:36 gibi
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#8
(30-06-2018, Saat: 17:38)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
select  cast(current_time as char(800) ) from rdb$database;
Sonucu char verir ama..

17:36 gibi

Tesekkur ederim @mcuyan
Cevapla
#9
rica ederim kolay gelsin..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Datetime belirli saat şartlarında tarih gruplama onurakman 5 1.138 07-06-2019, Saat: 15:10
Son Yorum: meko



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi