Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dizüstünden TV ye aktarım
Merhaba, daha önce hiç deneyimim olmadığı bir konu, çözünürlükle gelen görünüm farkları. Şimdiden scaleby dediğinizi duyar gibi oldum Smile
Dizüstü bilgisayarda 1920-1080 çözünürlükte tasarlanan bir uygulama daha yüksek çözünürlükte olan televizyona vga yoluyla aktarıldığında kötü bir görüntü çıkması tam bir felaket. Malum elimizde her cihaz bulundurup test etme şansı yok. Her televizyonun çözünürlüğü yapısıda farklı? Peki webte olduğu gibi responsive tasarım yapabilirmiyiz. Yada böyle bir duruma neler yapılabilir. Sizler ne yapıyorsunuz ? 

Araştırmamda gördüğüm çözümler
1) Belli bir çözünürlüğe kadar olanı tanımla bunların dışındaysa projeyi açma.. (Sen kullanıcıya değil kullanıcı sana uysun politikası ) 
    - Kullanan o çözünürlükte bizden isterse, üzgünüm o çözünürlükte tasarlayacak cihazım yok demekte olmuyor.
2) Scaleby ile % oranında büyütme , ya ben düzgün kullanmayı bilmiyorum yada bunun sonucuda çok düzgün görünmüyor. Kimi bileşen daha iri kimsi normal , bazı captionların yazıları çok iri gibi..

Tasarladığımız bilgisayarın çözünürlüğü tv den az , o çözünürlükte tasarlayamadığımızı göre ne yapacağız yada yapmalıyız ?
Delphinin damarına bastınız şimdi.. Ben align controlleri ile yanaşma olayını halletmeye çalışıyorum. Fakat sizin olay çok farklı.. Siz Label puntolarının vs de büyümesini istiyorsunuz sanırım?
Bu konuda geçenlerde Abdullah ILGAZ Bey'in bir makalesi vardı.. İncelemenizi tavsiye ederim..

http://www.delphican.com/showthread.php?tid=2916
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Teşekkürler hemen inceliyorum. Alignlerle az sayıda bileşen varsa evet olabilir fakat çok sayıda bileşen olan bir uygulama epey zorluyor. 137 bileşen var Big Grin Webte olay ne güzel responsive herşey keşke delphidede bukadar basit olsa
Hocam o webdeki nesneleri create edip dizayn edene kadar da insanın göbeği çatlamıyor değil hani Smile
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Olay DPI ve DPI Farkındalığı (DPI Awareness) ile ilgili. Bu linkten detayların saklandığı kapıyı aralayabilir ve engin bir dünyaya adım atabilirsiniz. Maalesef pek kolay bir mesele değil. FMX vb vektörel çizim yapan framework'ler DPI değişimlerine en uygun olanlar.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
Bu linkten TScaledLayout önermiştim sizin ilacınız tam olarak bu  Smile

ce4jnvh26dfrdsf9r3k1.gif
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(15-01-2019, Saat: 09:12)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu linkten TScaledLayout önermiştim sizin ilacınız tam olarak bu  Smile

ce4jnvh26dfrdsf9r3k1.gif

Tabii VCL projesi değil ise Wink
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Dert bende derman sende, öylece oturmaya gelmedik haydin beyler piste  Smile

Her Delphi yazılımcısı bir noktada FMX tadacak.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(15-01-2019, Saat: 09:18)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dert bende derman sende, öylece oturmaya gelmedik haydin beyler piste  Smile

Her Delphi yazılımcısı bir noktada FMX tadacak.

DelphiCan Development Team ORM yerine benim önerim olan Direct2D ve DirectComposition'u seçmiş olsa idi; FMX tadmaya gerek kalmayabilirdi Smile
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Bunun için FMX şart değil, hem responsive, hem de VCL Smile

http://www.delphican.com/showthread.php?tid=2185

Graphics32.gif
YouTube Delphi Tips
"Mantıklı adam kendini dünyaya uyarlar; mantıksız adam ise dünyayı kendine uydurmakta inat eder. Bu nedenle, tüm ilerleme o inatçı adama bağlıdır." - George Bernard Shaw

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  treeview den popup menuye aktarım shooterman 13 3.158 05-09-2023, Saat: 10:29
Son Yorum: shooterman
  Excel Aktarım OZCANK 2 911 21-08-2023, Saat: 12:57
Son Yorum: frmman
  StringList en hızlı aktarım Veritabanı info@guzelceker.com 20 12.303 16-06-2020, Saat: 14:35
Son Yorum: ismailkocacan
  bir db,tablodan başka bir db, tabloya aktarım erdogan 10 8.299 17-09-2018, Saat: 01:15
Son Yorum: ssahinoglu
  Excel'e aktarım ile ilgili emrekilinc1984 12 11.056 27-04-2018, Saat: 18:31
Son Yorum: rahim@kirazyazilim.com

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi