Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi 10.3'den mi kaynaklı ?
iyi akşamlar,

Mobil uygulamam da QR oluşturma-okuma ve resim olarak kaydetme özellikleri vardı. delphi 10.2.3 community edition sürümünde derlenip yapılmıştı.
ve ben delphi 10.3'ün community edition sürümünü fark ettiğim de ona geçtim ve beraberinde güzellikle beraber ( uygulama erişim izinleri alma ) bazı kötü sonuçlarda getirdi.
yani düşüncem o yönde çünkü ;

QR kodu resim olarak kaydedebiliyorken 10.3 'de geçersiz yol hatası alıyorum.
sebebi nedir ve çözümü nedir ?

procedure Thesaplarform.Button1Click(Sender: TObject);
const
 Chars = 'abcd';
var a: string ;
 S: string;
 i, N: integer;
 filename : string ;

begin
 Randomize;
 S := '';
 for i := 1 to 20  do begin
   N := Random(Length(Chars)) + 1;
   S := S + Chars[N];
 end;
 filename := S ;

If Not DirectoryExists(TPath.Combine(TPath.GetSharedPicturesPath ,'QR')) Then
begin
CreateDir(TPath.Combine(TPath.GetSharedPicturesPath  ,'QR'));
QRSS.Bitmap := QRSS2layout.MakeScreenshot;

QRSS.Bitmap.SaveToFile(TPath.Combine(TPath.GetSharedPicturesPath+PathDelim +'QR',''+filename+'.png'));
ShowMessage('Kaydedildi');

end else
begin

QRSS.Bitmap.SaveToFile(TPath.Combine(TPath.GetSharedPicturesPath+PathDelim +'QR',''+filename+'.png'));
end;
end;

kaydetmek istediğim de aldığım hata ise ;

"invalid characters in path"

İstenilen klasörü oluşturuyor fakat resmi içerisine kaydetmiyor. daha doğrusu hiç kaydetmiyor.
(18-01-2019, Saat: 19:55)okoca Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(18-01-2019, Saat: 19:21)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: iyi akşamlar,

Mobil uygulamam da QR oluşturma-okuma ve resim olarak kaydetme özellikleri vardı. delphi 10.2.3 community edition sürümünde derlenip yapılmıştı.
ve ben delphi 10.3'ün community edition sürümünü fark ettiğim de ona geçtim ve beraberinde güzellikle beraber ( uygulama erişim izinleri alma ) bazı kötü sonuçlarda getirdi.
yani düşüncem o yönde çünkü ;

QR kodu resim olarak kaydedebiliyorken 10.3 'de geçersiz yol hatası alıyorum.
sebebi nedir ve çözümü nedir ?

procedure Thesaplarform.Button1Click(Sender: TObject);
const
 Chars = 'abcd';
var a: string ;
 S: string;
 i, N: integer;
 filename : string ;

begin
 Randomize;
 S := '';
 for i := 1 to 20  do begin
   N := Random(Length(Chars)) + 1;
   S := S + Chars[N];
 end;
 filename := S ;

If Not DirectoryExists(TPath.Combine(TPath.GetSharedPicturesPath ,'QR')) Then
begin
CreateDir(TPath.Combine(TPath.GetSharedPicturesPath  ,'QR'));

ShowMessage('dizin|'+TPath.Combine(TPath.GetSharedPicturesPath+PathDelim +'QR',''+filename+'.png')+'|');

end else
begin

ShowMessage('save|'+TPath.Combine(TPath.GetSharedPicturesPath+PathDelim +'QR',''+filename+'.png')+'|');

end;
end;

kaydetmek istediğim de aldığım hata ise ;

"invalid characters in path"

şu 2 showmessage yi koyup çıktıyı paylaşırsan bu hatalı karakterlerin ne olduğunu anlarız.

N := Random(Length(Chars)) + 1; --> random 0 gelirse ? +1 yapıyorsun 1. karakter a peki random 4 gelirse ? +1 yapıyorsun 5 karakter ? abcd?

ek olarak low high kullansan daha iyi olur platfroma göre string in 1 karakteri 0. konumda olabiliyor şundan ötürü;

{$ZEROBASEDSTRINGS ON} for Delphi mobile compilers
{$ZEROBASEDSTRINGS OFF} for Delphi desktop compilers

error in context method 'DoCopyBits'

hatası ile karşılaştım.
ve haklısınız +1 neyi ekleyecek bende çözemedim -acemilik diyelim  Shy 
ve kaldırdım + 1'i.

bir formda yine aynı sorunla karşılaşılmış.

http://bbs.2ccc.com/topic.asp?topicid=557735
DoCopyBits benim de çok kafamı ağrıttı bir çözüm bulamadım, yeni güncellemeyi bekliyorum şuan
buraya abone olup takip edebilirsiniz
https://quality.embarcadero.com/browse/R...opyBits%22
(19-01-2019, Saat: 01:11)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: DoCopyBits benim de çok kafamı ağrıttı bir çözüm bulamadım, yeni güncellemeyi bekliyorum şuan
buraya abone olup takip edebilirsiniz
https://quality.embarcadero.com/browse/R...opyBits%22

teşekkür ederim hocam.
bilgilendirmeniz iyi oldu.
Rio versiyonu hala Tokya ya yaklaşamadı, DoCopyBits olayını beta aşamasında bildirmiştim, hala bir gelişme yok aslında fotoyu yüklerkende bu hatayı verebiliyor ama fotoyu gösteriyor ama kayıt ederken işlem tamamlanmıyor, hiç resim kaydetmiyor değil ama benim kullandığım sistemde olmadı, bende şimdilik erteledim.
(19-01-2019, Saat: 19:16)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Rio versiyonu hala Tokya ya yaklaşamadı, DoCopyBits olayını beta aşamasında bildirmiştim, hala bir gelişme yok aslında fotoyu yüklerkende bu hatayı verebiliyor ama fotoyu gösteriyor ama kayıt ederken işlem tamamlanmıyor, hiç resim kaydetmiyor değil ama benim kullandığım sistemde olmadı, bende şimdilik erteledim.

ne yazıkki 10.2.3 'e dönüş de yok artık ( illegal olmadığı sürece ).
delphi de bir yama ya da güncelleme geldiğinde bunu nasıl anlayabiliriz hocam ?
10.2 den 10.3'e anca kaldırıp baştan kurarak geçtim. bunun başka yolları var mı ?
yeni güncellemeleri https://cc.embarcadero.com/myreg buradan takip edebilirsin, DoCopyBits konusunda bir çalışma yok şuan.
(20-01-2019, Saat: 18:19)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: yeni güncellemeleri https://cc.embarcadero.com/myreg buradan takip edebilirsin, DoCopyBits konusunda bir çalışma yok şuan.

bilgilendirme için teşekkürler hocam.
sanırım gelen yama ve update'leri setup şeklinde kuruyoruz. yanlış anladıysam siz düzeltin.
text metinde ne yapacağın yazıyor, en son yamada SDK işlemi nasıl yapacaksınız onu anlatıyor.
(20-01-2019, Saat: 23:01)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: text metinde ne yapacağın yazıyor, en son yamada SDK işlemi nasıl yapacaksınız onu anlatıyor.

anladım teşekkürler hocam.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi FMX, geliştirdiğiniz uygulamanın log kaydını alma işlemi muratcelik64 3 290 22-03-2026, Saat: 05:00
Son Yorum: ovural
  Delphi FMX ile geliştirilen projenin yedeğini alma işlemi. muratcelik64 1 170 15-03-2026, Saat: 20:43
Son Yorum: mkysoft
  Çözüldü _ Delphi Community Edition SDK ayarları hatası cinarbil 1 485 12-03-2026, Saat: 10:25
Son Yorum: damert6
  Delphi FMX Enter tuşu (dpad_center) yakalama tarkancengiz 10 2.389 05-03-2026, Saat: 10:26
Son Yorum: RAD Coder
  Delphi 13 - Listbox içerisinde yatay kaydırma çalışmıyor Mr.X 2 534 18-10-2025, Saat: 13:11
Son Yorum: Mr.X

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi