Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Google Fuchsia OS Geleceği ?
#1
  • PC, akıllı telefon, akıllı saat, IOT cihazlarda çalışacağı ve çapraz platform adına yeni bir nefes olacağı söylenen Fuchsia(fuşya:='Küpe Çiçeği') OS hakkında neler düşünüyorsunuz.
  • Delphi bu gelişme içerisinde hangi rolü alabilir?
Beyin fırtınası mı dersiniz yoksa değerli düşünceleriniz mi dersiniz talibim/iz.
Bizde bilirdik firavunun yanında olmayı, musa'nın haklı olduğunu bilmeseydik
Cevapla
#2
Sanırım java veya kotlinle tüm platformlar için programlar yazilabilecek. Ben öyle bir sonuç çıkardım.
Cevapla
#3
(12-03-2019, Saat: 00:01)10.Köy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sanırım java veya kotlinle tüm platformlar için programlar yazilabilecek. Ben öyle bir sonuç çıkardım.

Merhaba,
İşletim sisteminin çekirdeği C++, yani Object Pascal'ın kardeş dili. Geliştiriciler olarak, alt seviye dile daha yakın olacağız. Sizin de belirttiğiniz gibi Kotlin muhtemelen asıl geliştirme ortamı olacak. Fakat bu durum tek bir dil ile uygulama yazılabileceği manasına gelmez.
Bu işlem sistemi piyasaya düştükten ve kullanım oranı Android ve Windows'a yaklaştıktan sonra bu platform için uygulama yazma bir ihtiyaç haline gelecektir.
Bu noktada Embarcadero'nun da bir çalışma yapacağı muhakkaktır. 
Bir işletim sistemine yalnızca bir dil ile uygulama yazılmaz. Bir çok dil tarafından geliştirilebilir olması, o işlem sistemin kabul görmesini ve yaygınlașmasını kolaylaştıracaktır. Nitekim şöyle bir açıklama yapılmış: "Zira Fuchsia’da kullanılan Flutter SDK’sı, geliştiricilere günümüzde kullanılan bütün işletim sistemleriyle uyumlu uygulama yazma fırsatları sunuyor. "
Fuchsia'nın temelleri yaklaşık olarak 2,5 yıl önce başlamış ve yeni yeni birkaç kullanıcı arayüzü paylaşılmış. Biraz yavaş gidiyor gibime geldi.
Bu projenin zamanla (7, 8 sürüm sonra) Windows'un sonunu getireceğine inanıyorum. Bu nedenle yavaş gidiyor olabilir veya hiç çıkmayabilir. Sad
Bana göre webOS gelecekte en yoğun kullanılacak işlem sistemi olacaktır. Bulut PC. Kulağa hoş geliyor. Dünyanın her yerinden ve herhangi bir cihazdan boot edilebilir. Dünyanın her yerinden PC'me ulaşıp, projemi açıp, güncelleme yapabileceğim. Wink
Cevapla
#4
Zaman gelecek sadece bir klavye ve ekran ile bilgisayarımızı istediğimiz yerden kullanabileceğiz demişti bi abim 88-89 yıllarında. Zaman bu zamanmış demek ki.
WWW
Cevapla
#5
Klavye mi, ne için  Rolleyes Big Grin
Cevapla
#6
- Monitör mü?  
- Hologramın kutulu hali, tek boyutlusu, ilkel versiyonu. Çok eskiden bunu kullanıyorlarmış.  Smile
Cevapla
#7
Arabanın camı bile monitör icabında Smile
https://twitter.com/ufukkilic/status/110...1716929536
There's no place like 127.0.0.1
WWW
Cevapla
#8
Nasıl ki farklı farklı işletim sistemleri tercih ve ihtiyacın bir sonucuysa geliştirme araçları da öyle olacaktır. (Tamamına yakını ticari kaygı)

Sene 2019 olmuş programları neden insanlar yazıyor ki!  Smile
İhtiyaçları belirleyip ona göre yazılım geliştiren yapay zeka geliştiriciler olsun.  Smile

*Bizim çocuk devamlı diyor baba ev yapan bir robot yapayım, doktor robot, süpermen robot yaparım ne var yani.  Smile  Devamlı zor işler gördüğünde robotunu yapma ihtiyacı. Diyorum ki oğlum peki ilk o muhteşem robotu nasıl yapacaksın diyorum Smile  (Bizim çocuğun asıl meselesi hazırcılık tabi.)
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Google Geliştirici Hesabı açma Kimlik Doğrulama Sorunu 41linea41 1 1.688 03-02-2020, Saat: 09:47
Son Yorum: 41linea41



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi