Merhaba,
Listviewde seçili satırın text color değişikliği yapmak istiyorum, aynı zamanda db'de update ile güncellenecek.
Her MenuItem Click olayında update yaptırmaktansa genel bir kod kullanarak çözmek istiyorum.
function kullanarak sorunu çözebilirdim fakat (Sender: TObject); ile nasıl çözebilirim?
Listviewde seçili satırın text color değişikliği yapmak istiyorum, aynı zamanda db'de update ile güncellenecek.
Her MenuItem Click olayında update yaptırmaktansa genel bir kod kullanarak çözmek istiyorum.
function kullanarak sorunu çözebilirdim fakat (Sender: TObject); ile nasıl çözebilirim?
procedure TForm1.MenuItem2Click(Sender: TObject); begin PSelectColorUpdate(Sender As TText) := 'Siyah'; PSelectColorUpdate(Sender, 'Siyah'); end;
procedure TForm1.PSelectColorUpdate(Sender: TObject); begin FDQ := TFDQuery.Create(Nil); ListViewP.BeginUpdate; try showmessage(Sender); // TListView(Sender).Items[TListView(Sender).Selected.Index].Data['Color'] := 'Siyah'; // FDQ.Connection := FDConnection; // FDQ.Active := False; // FDQ.Close; // FDQ.SQL.Clear; // FDQ.ExecSQL; finally ListViewP.EndUpdate; FDQ.Free; end; end;