Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İmagelist glyph kullanamama sorunu
#1
İyi günler,
0 dan açtığım bir projede imagelist e atadığım resimleri başka formlarda kullanabiliyorum. 
Ama daha önceden yapmış olduğum uygulamamda uses ları ekleyip kaynağıda seçerek kullanmama rağmen resimleri vermiyor bunun nedeni ne olabilir acaba?
Cevapla
#2
Merhaba,
Resim gösterilmeme sebebi bir çok nedene bağlı olabilir. Bunların en başında ImageListe eklediğiniz resim türü ve boyutunun eklemek istediğiniz nesneye uygun olmamasıdır. 
ImageList'te jpeg veya png kullanın. Bunları kullanıyorsanız, boyutunu nesne boyutu ile aynı olacak şekilde yeniden düzenleyin.

ImageList'te yer alan icon'u, bir nesneye eklemek için aşağıdaki işlem adımlarını yeniden gözden geçirin.
Kullanacağınız nesnenin bulunduğu unit'in uses bölümüne, ImageList'in bulunduğu unit adını ekleyin.
Nesnenin Images/ImageList/ImageOptions özelliğine ImageList'i atayın. 
Nesnenin ImageIndex değerini belirleyin.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#3
Teşekkürler sorunum çözüldü.
Cevapla
#4
(17-06-2019, Saat: 21:09)QepnS Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler sorunum çözüldü.
Merhaba Sorununuz kendiliğindenmi çözüldü 
yoksa bişeyler yaptınızmı yaptı iseniz paylaşabilirmisiniz
Başkalarıda bu tarz bir sorunla karşılaşırsa yorumlarınız fayda sağlıyabilir

Teşekkürler
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Cevapla
#5
(17-06-2019, Saat: 09:02)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Resim gösterilmeme sebebi bir çok nedene bağlı olabilir. Bunların en başında ImageListe eklediğiniz resim türü ve boyutunun eklemek istediğiniz nesneye uygun olmamasıdır. 
ImageList'te jpeg veya png kullanın. Bunları kullanıyorsanız, boyutunu nesne boyutu ile aynı olacak şekilde yeniden düzenleyin.

ImageList'te yer alan icon'u, bir nesneye eklemek için aşağıdaki işlem adımlarını yeniden gözden geçirin.
Kullanacağınız nesnenin bulunduğu unit'in uses bölümüne, ImageList'in bulunduğu unit adını ekleyin.
Nesnenin Images/ImageList/ImageOptions özelliğine ImageList'i atayın. 
Nesnenin ImageIndex değerini belirleyin.

(17-06-2019, Saat: 22:03)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(17-06-2019, Saat: 21:09)QepnS Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler sorunum çözüldü.
Merhaba Sorununuz kendiliğindenmi çözüldü 
yoksa bişeyler yaptınızmı yaptı iseniz paylaşabilirmisiniz
Başkalarıda bu tarz bir sorunla karşılaşırsa yorumlarınız fayda sağlıyabilir

Teşekkürler

Fesih bey'in yardımıyla oldu alıntılamamışım.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Uygulama Açılırken Siyah Ekran Sorunu seydigozegir@gmail.com 2 115 06-08-2020, Saat: 12:14
Son Yorum: mrmarman
  android sdk sorunu uersoy 5 523 27-07-2020, Saat: 09:05
Son Yorum: Fesih ARSLAN
  Oto login sorunu codder71 13 1.061 12-07-2020, Saat: 14:30
Son Yorum: codder71
  IOS ta görünüm sorunu (Delphi 10.4) cemcolak 2 362 17-06-2020, Saat: 13:39
Son Yorum: mrmarman
  Delphi 10.4 Frame tab order sorunu metinayhan 10 1.099 11-06-2020, Saat: 15:51
Son Yorum: mrmarman



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi