Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi 10.3 Rio ile Firebird veritabanına android üzerinden erişim
#1
Question 
Arkadaşlar merhaba,

Başlıktada yazdığım gibi, Delphi ile firebird veritabanına uniDac kullanarak sorunsuz bir şekilde bağlanıyorum lakin aynı projeyi android için derlemek istediğimde hata alıyorum.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.


Ek Dosyalar Resimler
   
Cevapla
#2
Merhaba,

Boş bir projede bir dene yapar mısınız?
Sanırsam NDK ve SDK'lar doğru yüklenmemiş. Boş bir projede aynı sorun devam ederse sıfırdan NDK ve SDK kurulumlarını gerçekleştirip IDE'nizi tekrardan başlatın.

İyi çalışmalar.
Yazılım Topluluğumuz -> Tıklayın
Kişisel Tanıtım Sitem -> Tıklayın
20 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#3
(19-07-2019, Saat: 11:52)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Boş bir projede bir dene yapar mısınız?
Sanırsam NDK ve SDK'lar doğru yüklenmemiş. Boş bir projede aynı sorun devam ederse sıfırdan NDK ve SDK kurulumlarını gerçekleştirip IDE'nizi tekrardan başlatın.

İyi çalışmalar.

Halil bey merhabalar vede teşekkürler,

Form üzerinden "interbaseuniprovider" i kaldırdırğımda veya boş form ile denediğimde sorun olmuyor ve çalışıyor ama
Bağlan butonuna bastığımda provider hatası veriyor.

Sanırsam uniDac ile ilgili bir sıkıntı var ama çözemedim, acemilik işte


Ek Dosyalar Resimler
   
Cevapla
#4
(19-07-2019, Saat: 11:59)budanur Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-07-2019, Saat: 11:52)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Boş bir projede bir dene yapar mısınız?
Sanırsam NDK ve SDK'lar doğru yüklenmemiş. Boş bir projede aynı sorun devam ederse sıfırdan NDK ve SDK kurulumlarını gerçekleştirip IDE'nizi tekrardan başlatın.

İyi çalışmalar.

Halil bey merhabalar vede teşekkürler,

Form üzerinden "interbaseuniprovider" i kaldırdırğımda veya boş form ile denediğimde sorun olmuyor ve çalışıyor ama
Bağlan butonuna bastığımda provider hatası veriyor.

Sanırsam uniDac ile ilgili bir sıkıntı var ama çözemedim, acemilik işte

Hocam bağlanması için provider eklemeniz lazım formunuza.
Yazılım Topluluğumuz -> Tıklayın
Kişisel Tanıtım Sitem -> Tıklayın
20 y/o, sadece öğrenmeye odaklanmış, insancık..
WWW
Cevapla
#5
Tamam işte bende onu yapıyorum zaten ama derlemede hata veriyor bu defa
Cevapla
#6
firebird dosyaları telefona yüklediniz mi, ben denedim olursa süper olur.
Cevapla
#7
Unidac componenti ile benim test ettiğim kod çalışıyor:
Sql server Database bağlandım

implementation
 uses FMX.DialogService;
{$R *.fmx}
{$R *.LgXhdpiPh.fmx ANDROID}
{$R *.NmXhdpiPh.fmx ANDROID}


procedure TAnaForm.bt_baglanClick(Sender: TObject);
var
 CurrentDir: string;
begin
 if UniConnection.Connected then begin
   UniConnection.Disconnect;
   bt_baglan.Text := 'Bağlan';
 end
 else begin
   UniConnection.ProviderName := 'SQL Server';
   UniConnection.Server := edServer.Text;
   CurrentDir := '';
   UniConnection.Database := CurrentDir + edDatabase.Text;
   UniConnection.Username := edUserName.Text;
   UniConnection.SpecificOptions.Values['OLEDBProvider'] := 'prDirect';  // Android için burası önemli
   UniConnection.Password := edPassword.Text;
   try
     UniConnection.Connect;
     if UniConnection.Connected then bt_baglan.Text := 'Bağlandı' else  bt_baglan.Text := 'Bağlan';

   baglanti_varmi:= UniConnection.Connected;
   renk_kontrol;
   sql_ayar.Visible:=false;
   TabControl1.TabIndex:=0;
   except
     UniConnection.Disconnect;
     raise;
   end;
 end;

end;
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Cevapla
#8
cinarbil Merhabalar,
aynı komponentle mySql'e bağlanıyorum bende

ama şuanki projemde Firebird kullanmam gerekiyor, sorunum Firebird bağlantısı ile alakalı
Cevapla
#9
https://firebirdsql.org/en/firebird-3-0/ buradan firebird android dosyaları gerekiyor olsa gerek nasıl bir şekilde yüklenecek oda belli değil. birde firebirde local db olacak şekilde geriyor sanarım. mysql gibi diler uzak sunucu ek bir kurulum olmadan bağlanabiliyor. intarbase için ek dosyalar ve lisans dosyaları ile localda çalışabiliyor tek kötü yanı 150 mb sınırı olması
Cevapla
#10
Arkadaşlar hepinizden özür dilerim, galiba sorumu yalnış veya eksik sormuş olabilirim.
nguzeller arkadaşımın yazdıklarından anladımki galiba, veritabanını localde(telefon, tablet gibi cihazlarda) kullanacağımı düşünmenize sebep olmuşum.

Veritabanım uzaktaki bir bilgisayarda olacak, uygulamam tablet üzerinden bilgisayardaki veritabanına bağlanacak.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi 10.3 Rio Permissions cihankoca 2 46 Dün, Saat: 11:21
Son Yorum: cihankoca
  En güncel ve kararlı Android SDK sürümü Abdullah ILGAZ 2 185 21-05-2020, Saat: 19:10
Son Yorum: mcuyan
  Delphi Admob Nasıl Eklenir? Admob Tecrübelerim hakanharbeli 3 1.357 13-05-2020, Saat: 11:59
Son Yorum: Bay_Y
  [ÇÖZÜLDÜ] Delphi iOS Mesaj Sorunu Halil Han Badem 10 651 12-05-2020, Saat: 13:09
Son Yorum: Halil Han Badem
  Delphi Multi-Platform (FMX) Nedir? Diğer Geliştirme Ortamlarına Göre farkları Neler? Fesih ARSLAN 10 1.601 10-05-2020, Saat: 20:52
Son Yorum: Halil Han Badem



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi