Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ÇÖZÜLDÜ-daha önce çalışan kod hata veriyor firebird
#1
arkadaşlar kod daha önce çalışıyordu bir değişklik yaptım ama ne yaptım hatırlamıyorum
kod şu anda hata veriyor.

conversion error from string '' ''   şeklinde bir hata çıkıyor.

neyi gözden kaçırıyorum acaba saygılarımla.

procedure TBL_GUNLUK_COZUM_BISAAT_UPDATE_yap(BID,kolon,data:string);
var
s:string;
d:string;
yol:string;
begin
//VTbaglan;

yol:=ExtractFilePath(Application.ExeName);
DMvt.IBConnection1.Connected:=false;
DMvt.IBConnection1.DatabaseName:=yol+'system\db\LGS_DBV.FDB';
DMvt.IBConnection1.Connected:=True;
DMvt.SQLTransaction1.Active:=True;



if BID='' then begin ShowMessage('BID boş');  exit; end;
s:='UPDATE TBL_COZUM set '+kolon+'='''+data+''' where BID='+BID;
DMvt.SQLQuery1.Close;
DMvt.SQLQuery1.SQL.Clear;
DMvt.SQLQuery1.SQL.Add(s);
DMvt.SQLQuery1.ExecSQL;
DMvt.SQLTransaction1.CommitRetaining;
//ShowMessage('Ok');
end;  
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
iyne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Cevapla
#2
s:='UPDATE TBL_COZUM set '+kolon+'='+data+'  where BID='+BID;
bu satırı bu sekilde kullanıp deneyebılırmısınız
Cevapla
#3
(24-08-2019, Saat: 14:55)serdar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
s:='UPDATE TBL_COZUM set '+kolon+'='+data+'  where BID='+BID;
bu satırı bu sekilde kullanıp deneyebılırmısınız

denedim -sql error code: 104 
token unknown  

şeklinde hata verdi
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
iyne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Cevapla
#4
s:='UPDATE TBL_COZUM set '+kolon+'='+data+'  where BID='+BID;

BID tipi string ise tırnak içine al
ben QuotedStr fonksiyonu kullanıyorum,
Cevapla
#5
(24-08-2019, Saat: 15:13)meko Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
s:='UPDATE TBL_COZUM set '+kolon+'='+data+'  where BID='+BID;

BID tipi string ise tırnak içine al
ben QuotedStr fonksiyonu kullanıyorum,

dediğiniz gibi hocam tırnak içine aldım düzeldi.
s:='UPDATE TBL_COZUM set '+kolon+'='''+data+''' where BID='''+BID+'''  '; 

saygılar sunarım
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
iyne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Cevapla
#6
Hocam sql i delhpiden yollarken ya 4 adet tek tırnak icinde yollamaniz gerekiyor yada @meko arkadasin bahsettigi quotedstr kullanmaniz lazim ki sorun yasamamaniz icin kesinlikle quotedatr yi mutlaka kullanin.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Firebird Veritabanı Oluşturulması MEDCEZİR 4 339 25-07-2020, Saat: 14:17
Son Yorum: ihalilcoban
  Krityere göre listeleme - çözüldü ekank 3 417 16-07-2020, Saat: 22:05
Son Yorum: ekank
  (Çözüldü)Memory aşımı powerghost 14 1.164 16-07-2020, Saat: 10:50
Son Yorum: mrmarman
  [ÇÖZÜLDÜ SOLVED] Fast Report Kontrollü Component Gizleme 3ddark 0 208 01-07-2020, Saat: 17:08
Son Yorum: 3ddark
  [ÇÖZÜLDÜ] Drag Drop Hatası wiseman 7 684 26-06-2020, Saat: 12:44
Son Yorum: wiseman



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi