Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firebird ile aynı server içindeki iki ayrı database deki tablolar arasında select
#1
Merhaba, benim firebird 2.1 server'ım var localhost, iki ayrı database var DataX ve DataY bu iki data içindeki tablolar arasında, select, view gibi işlemler yapmam lazım bunu nasıl yapabilirim. MSSQL server da bu işi [DataX].[dbo].[Tablo1] şeklinde yazarak yapabiliyoruz. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. MSSQL de çalışan örnek bir SQL cümlesi aşağıda mevcut.

Select D1.Field1, D2.Field2
From [DataX].[dbo].[Tablo1] D1
inner join [DataY].[dbo].[Tablo2] D2 ON D2.Field2=D1.Field1
Cevapla
#2
Firebird 2.1 de bu dediğinizi yapamıyorsunuz, 2.5 veya 3.0 da vardı sanırım ama hangisindeydi hatırlamıyorum.
WWW
Cevapla
#3
Farklı bağlantılar olduğu için bunu yapmak mümkün değil diye düşünüyorum. 
SQL server da database  e değilde sunucuya bağlanıyoruz. Ancak firebird de database e bağlanıyoruz.
Cevapla
#4
şu linki
https://firebirdsql.org/rlsnotesh/rnfb25...stmnt.html
ve şu linki
http://www.firebirdfaq.org/faq16/
inceleyiniz
WWW
Cevapla
#5
Tüm cevaplar için teşekkür ederim, demek istediğinizi anladım. Firma 2.5 veya 3.0 a geçemez ancak ben yapmak istediklerimi onun datasının içinde yaparak sorunu çözmeye çalışacağım.
Cevapla
#6
(27-08-2019, Saat: 17:30)serkansirin001@gmail.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, benim firebird 2.1 server'ım var localhost, iki ayrı database var DataX ve DataY bu iki data içindeki tablolar arasında, select, view gibi işlemler yapmam lazım bunu nasıl yapabilirim. MSSQL server da bu işi [DataX].[dbo].[Tablo1] şeklinde yazarak yapabiliyoruz. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. MSSQL de çalışan örnek bir SQL cümlesi aşağıda mevcut.

Select D1.Field1, D2.Field2
From [DataX].[dbo].[Tablo1] D1
inner join [DataY].[dbo].[Tablo2] D2 ON D2.Field2=D1.Field1
Delphi 7 de biz bunu yapmıştık.  Datamodul1 ve Datamodul2 diye.  Bence bu  bir inceleyebilirsiniz. Hatta  2 firebird birde MYSQL de yapılmıştı. Ama şimdi 10.3 de nasıl olur .
Cevapla
#7
Hocam mysql mssql gibi dillerde bu var fakat firebird de bunu yapmak deveye hendek anlatmak kadar zor.. (FB3 de sanırmı yapılıyor ama alt versiyonlarda yok bu)

http://www.firebirdfaq.org/faq16/
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Firebird Request synchronization error uparlayan 5 55 3 saat önce
Son Yorum: esistem
  Firebird 2.0 dan 3.0'a geçiş nasıl yapılmalı? baloglurecep 15 736 18-05-2020, Saat: 01:31
Son Yorum: Ahmet İPEKÇİ
  Firebird Monitor Yazılımı arıyorum boreas 3 278 08-05-2020, Saat: 13:32
Son Yorum: esistem
  Firebird Ağ Yavaşlığı Nedenleri baloglurecep 10 795 26-03-2020, Saat: 10:04
Son Yorum: sadettinpolat
  Firebird'de Join'li Update nasıl yapılır? uparlayan 4 655 15-02-2020, Saat: 13:24
Son Yorum: sabanakman



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi