Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SQL Replace Function
Merhaba Arkadaşlar,

SET @MAIL_FORMAT = REPLACE(@MAIL_FORMAT,@PARAM,(EXEC(' SELECT '+ @PARAMFIELD + ' FROM ' +@PARAMTABLE+' WITH (NOLOCK) WHERE FATNO=@ATF_NUMBER'))  

parametrelerim dolu geliyor ama exec replace fonksiyonu icinde kullanamadım .

Nasıl bir yol izlerdiniz?
(13-09-2019, Saat: 14:15)HuseyinF Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba Arkadaşlar,

SET @MAIL_FORMAT = REPLACE(@MAIL_FORMAT,@PARAM,(EXEC(' SELECT '+ @PARAMFIELD + ' FROM ' +@PARAMTABLE+' WITH (NOLOCK) WHERE FATNO=@ATF_NUMBER'))  

Merhabalar,

Hangi veri tabanı sistemini kullanıyorsunuz?
Konu açım yeriniz de hatalı bilginiz olsun. Angel 

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
(13-09-2019, Saat: 14:45)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(13-09-2019, Saat: 14:15)HuseyinF Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba Arkadaşlar,

Merhabalar,

Hangi veri tabanı sistemini kullanıyorsunuz?
Konu açım yeriniz de hatalı bilginiz olsun. Angel 

Kolay gelsin.

Merhabalar Farkında olmayarak genel programlamaya acmısım. Şöyle MSSQL kullanıyorum ve istedigim stringi bir tabloya atıp ordan okuttum şimdilik sorun cözüldü . teşekkür ederim
@HuseyinF Sorunun nereden kaynaklandığını ve Çözümünde nasıl olduğunu paylaşırsanız asıl biz teşekkür ederiz
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
(13-09-2019, Saat: 15:03)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @HuseyinF Sorunun nereden kaynaklandığını ve Çözümünde nasıl olduğunu paylaşırsanız asıl biz teşekkür ederiz

MS_SQL Kullanıyorum bir store procedure yazıyordum. Şimdi İçinde parametreler olan bir SMS_TEXT 'im var . 
örnek :
Değerli müşterimiz,  @REF1 Takip No’lu @CUSTOMER_NAME‘den  satın aldığınız ürününüz tarafımızdan teslim alınmıştır.

burda Maildeki parametreleri doldurmak icin ilgili alanların ilgili tablolarından çekip Replace fonksyonu ile güncellemeye çalışıyordum.

burda exec ile ilgili alanın değerini alıp değişimi sağlamak istemistim.exec icin hata verdi. daha sonra bir tablo olusturup exec sorgusunun sonucunu o tablodaki string alana gönderdim. ve en sonunda REPLACE icinde kullandım 

teşekkür ederim .
Paylaşım için teşekkürler.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi