Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ÇÖZÜLDÜ]Chart Hatası hk.
Arkadaşlar selamlar

Geçen sefer yaşamış olduğum Teechart faciasından sonra, bugün programı açıp bir kod düzeltmesi yapmam gerekti. Delphide proje açılıyor. Formu seçtiğim anda aşağıdaki hata karşıma çıkıyor. Ignore ile geçiyorum. Charta çift tıkladığımda ise, normalde serie ekleme alanı geleceğine, kod yazma alanı geliyor.

Bu sefer, yeni bir chart koyuyorum formun üzerine. Double click ile yeni bir seri ekleme yapmak istiyorum. Açılıyor. Örneğin pasta grafiği ekliyorum. Tamam dediğimde, Seri zatan içeride tanımlı diyor. Kesinlikle ekleme yaptırmıyor bana. Kodlara baktığımda serinin, diğer charttan kaldığını görüyorum.

Soldaki chart hatalı olan, sağdaki ise, düzgün olan chart görüntüsü.

Sonrasında ise, projemi kaydetmeden kapatıyorum. Delphi açık. Tekrar projemi açınca, chart ve grafik serileri normal bir şekilde duruyor. Herşey normal çalışıyor. Projede gerekli güncellemeleri eklemeleri yapıyorum. Kapatıyorum. Delphiyi de kapatıyorum. Tekrar açtığımda hoop en başa dönüyor. Tekrar aynı sorunlar oluyor. Her defasında boş bir chart eklemek ve kaydetmeden kapamak zorunda kalıyorum projemi.

Sıfırdan bir ekrana koyduğumda da aynı sıkıntı başgösteriyor. BPL dosyalarını kaldırıp, yeniden gösterdim delphide. Ancak aynı sorun devam etmekte. Bu can sıkıcı konuyu nasıl düzeltebileceğim konusunda desteklerinizi rica ederim.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
Görseldeki problem, eski sürüm ile yeni sürüm arasındaki uyumsuzluğu çağrıştırıyor.

Uyumsuzluk karşısında önerim, 

(1) Projenizin sağlam bir yedeğini aldıktan sonra proje .dproj dosyasını silerek DPR dosyasından yeni başkan çağırmanız olacaktır.

(2) Boş yeni bir projede kendi projenizdekine uygun benzeri bir Chart oluşturarak USES'daki ihtiyaç listesini öğreniniz. 

* Normalde sadece "VCLTee.Chart, VCLTee.Series, VCLTee.TeEngine" üçü yetiyor. 

* Komplike bir yapı varsa ( farklı tipseki seriler vb. ) aşağıdaki USES listesi işinizi görecektir.  Orjinal projenizde ( yedeklemiştiniz ) aşağıdakiler dışında kalan CHART bileşen unitlerini projenizden siliniz.

Vcl.ExtCtrls, StdCtrls,
   VCLTee.Chart, VCLTee.Series, VCLTee.TeCanvas, VCLTee.TeeGDIPlus,
   VCLTee.TeEngine,VCLTee.TeeProcs;

(3) Proje dosyanınızı DPR üzerinden yeniden yapılandırmayı deneyin. 

Başka bir konu, eğer pro sürümünü kullanıyorsanız geçerli, aksi halde boş verin. At

Sizin için Google ile arama yaptım ilk sırada çıkan sonuç ( 10 yıllık bir başlık, bug çözülmüştür artık ) şu linktekini refere ediyordu.

Eğer USES kısmında 
TeeEditPRO

yoksa manuel olarak kendiniz bu sınıfları register etmeliymişsiniz.

LoadChartFromFile(TCustomChart(Chart2), 'c:\Export.tee');

gibi kaydedilmiş Chart'ları load etmeden önce şu satırları ekleyin diyor.

RegisterClass(TPieSeries);
RegisterClass(TBarSeries);
RegisterClass(TLineSeries);

Dolayısıyla projenizin OnCreate / OnShow vb. olayında bunları yazmayı denemek isteyebilirsiniz.

Uzaktan suya yazı yazmak gibi olduğundan sadece önerilerimi sunabildim. Çözüm elinizin altında. Başarılar.  Idea
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(04-05-2020, Saat: 17:56)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Görseldeki problem, eski sürüm ile yeni sürüm arasındaki uyumsuzluğu çağrıştırıyor.

Uyumsuzluk karşısında önerim, 

(1) Projenizin sağlam bir yedeğini aldıktan sonra proje .dproj dosyasını silerek DPR dosyasından yeni başkan çağırmanız olacaktır.

(2) Boş yeni bir projede kendi projenizdekine uygun benzeri bir Chart oluşturarak USES'daki ihtiyaç listesini öğreniniz. 

* Normalde sadece "VCLTee.Chart, VCLTee.Series, VCLTee.TeEngine" üçü yetiyor. 

* Komplike bir yapı varsa ( farklı tipseki seriler vb. ) aşağıdaki USES listesi işinizi görecektir.  Orjinal projenizde ( yedeklemiştiniz ) aşağıdakiler dışında kalan CHART bileşen unitlerini projenizden siliniz.

Vcl.ExtCtrls, StdCtrls,
   VCLTee.Chart, VCLTee.Series, VCLTee.TeCanvas, VCLTee.TeeGDIPlus,
   VCLTee.TeEngine,VCLTee.TeeProcs;

(3) Proje dosyanınızı DPR üzerinden yeniden yapılandırmayı deneyin. 

Başka bir konu, eğer pro sürümünü kullanıyorsanız geçerli, aksi halde boş verin. At

Sizin için Google ile arama yaptım ilk sırada çıkan sonuç ( 10 yıllık bir başlık, bug çözülmüştür artık ) şu linktekini refere ediyordu.

Eğer USES kısmında 
TeeEditPRO

yoksa manuel olarak kendiniz bu sınıfları register etmeliymişsiniz.

LoadChartFromFile(TCustomChart(Chart2), 'c:\Export.tee');

gibi kaydedilmiş Chart'ları load etmeden önce şu satırları ekleyin diyor.

RegisterClass(TPieSeries);
RegisterClass(TBarSeries);
RegisterClass(TLineSeries);

Dolayısıyla projenizin OnCreate / OnShow vb. olayında bunları yazmayı denemek isteyebilirsiniz.

Uzaktan suya yazı yazmak gibi olduğundan sadece önerilerimi sunabildim. Çözüm elinizin altında. Başarılar.  Idea

Sn. Muharrem Hocam, @mrmarman
İlginize teşekkür ederim. Göndermiş olduğunuz linkteki işlemleri gün içinde (aynı sayfaya ulaşmışız Smile ) denemiştim. Lakin çözüme ulaşamadım. Diğer uses işlemlerini, DPROJ dosya silerek DPR dan çalıştırma işlemlerini de denedim. Ancak çözüme ulaşamadım. Sıfırdan bir form üzerine ilk defasında chart koyduğumda normal olarak herşey çalışıyor. Serileri açıyorum sorun yok. Ama projeyi kaydedip kapattığım zaman, açılırken seri hatası vermeye başlıyor ve yine serileri görmüyor. Form üzerine bir tane daha chart ekliyorum ve projeyi kaydetmeden kapatıyorum. Tekrar açtığımda yine hatasız olarak chartı görüyorum. Ne zaman ki, delphiyi kapatıp açıyorum, bu hata o zaman başlıyor. Ben trial pro sürümünü yüklemek istedim delphi üzerine. ancak kurulum sırasında hata verdi. Tekrar uninstall ettim componenti. Eski BPL leri tekrar yerine koydum. Ondan sonradır ki, bu hatayı alıyorum. Aslında, standart teechart kurulumunu tekrar kurabilsem sorunum düzelecek. Ancak hali hazırda yürüyen br projedeyim. Yeniden kurulum yapabilmemin imkanı yok delphiyi. Standart teechart bileşenini nasıl kuracağımı araştırıyorum hala ancak, bulamadım. Sad
Başka bir bilgisayarınız yoksa (Dizüstü, desktop vb. ) bir sanal makine kurun ve oraya Delphi'nin kurulumunu yaparak, dosyaları ağ üzerinden öyle karşılaştırın isterseniz. Kolaylık olur.
Kolay gelsin.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(04-05-2020, Saat: 20:46)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Başka bir bilgisayarınız yoksa (Dizüstü, desktop vb. ) bir sanal makine kurun ve oraya Delphi'nin kurulumunu yaparak, dosyaları ağ üzerinden öyle karşılaştırın isterseniz. Kolaylık olur.
Kolay gelsin.

Teşekkür ederim hocam. Çok sağolun.
Sevgili Arkadaşlar
Birçok deneme yaptım ancak sorunum çözülmedi. Ben de artık gözümü karartıp, delphiyi tekrar install edip modifiy olarak kurulumun gerçekleştirdim. İlk kurulumda, teechart nesnesinin kurulmasını istemedim. install işlemi bittikten sonra, delphi hatası şekilde açıldı. Tüm 3. party componentlerim çalışıyordu. Akabinde, tekrar install işlemini başlattım ve bu sefer, teechart nesnesinide işaretlereyek kurulumu gerçekleştirdi. Tekrar programı açtığımda, sorunsuz bir şekilde ve grafik nesnelerinin hatasız şekilde çalıştığını gördüm. Eğer ki, bu tip bir standart bileşenlerde sorun yaşarsanız, modify kurulum yaparsanız, sorunsuz olarak çalıştığını teyit etmiş oldum.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Runtime error 236 hatası yhackup 6 710 29-07-2026, Saat: 00:10
Son Yorum: emailx45
  matematiksel karşılaştırma hatası nevzatc 7 995 14-04-2026, Saat: 06:36
Son Yorum: emailx45
  SQL Table Type parametre gecisi hakkında (Çözüldü) adelphiforumz 1 397 09-04-2026, Saat: 15:53
Son Yorum: adelphiforumz
  Delphi ile SQL server bağlantı hatası yakalama Under 20 3.156 21-11-2025, Saat: 15:24
Son Yorum: mrmarman
  OpenSSL Hatası mcuyan 1 675 29-04-2025, Saat: 02:28
Son Yorum: mcuyan

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi