04-05-2020, Saat: 17:07
(Son Düzenleme: 05-05-2020, Saat: 17:51, Düzenleyen: shooterman.)
Arkadaşlar selamlar
Geçen sefer yaşamış olduğum Teechart faciasından sonra, bugün programı açıp bir kod düzeltmesi yapmam gerekti. Delphide proje açılıyor. Formu seçtiğim anda aşağıdaki hata karşıma çıkıyor. Ignore ile geçiyorum. Charta çift tıkladığımda ise, normalde serie ekleme alanı geleceğine, kod yazma alanı geliyor.
Bu sefer, yeni bir chart koyuyorum formun üzerine. Double click ile yeni bir seri ekleme yapmak istiyorum. Açılıyor. Örneğin pasta grafiği ekliyorum. Tamam dediğimde, Seri zatan içeride tanımlı diyor. Kesinlikle ekleme yaptırmıyor bana. Kodlara baktığımda serinin, diğer charttan kaldığını görüyorum.
Soldaki chart hatalı olan, sağdaki ise, düzgün olan chart görüntüsü.
Sonrasında ise, projemi kaydetmeden kapatıyorum. Delphi açık. Tekrar projemi açınca, chart ve grafik serileri normal bir şekilde duruyor. Herşey normal çalışıyor. Projede gerekli güncellemeleri eklemeleri yapıyorum. Kapatıyorum. Delphiyi de kapatıyorum. Tekrar açtığımda hoop en başa dönüyor. Tekrar aynı sorunlar oluyor. Her defasında boş bir chart eklemek ve kaydetmeden kapamak zorunda kalıyorum projemi.
Sıfırdan bir ekrana koyduğumda da aynı sıkıntı başgösteriyor. BPL dosyalarını kaldırıp, yeniden gösterdim delphide. Ancak aynı sorun devam etmekte. Bu can sıkıcı konuyu nasıl düzeltebileceğim konusunda desteklerinizi rica ederim.
Geçen sefer yaşamış olduğum Teechart faciasından sonra, bugün programı açıp bir kod düzeltmesi yapmam gerekti. Delphide proje açılıyor. Formu seçtiğim anda aşağıdaki hata karşıma çıkıyor. Ignore ile geçiyorum. Charta çift tıkladığımda ise, normalde serie ekleme alanı geleceğine, kod yazma alanı geliyor.
Bu sefer, yeni bir chart koyuyorum formun üzerine. Double click ile yeni bir seri ekleme yapmak istiyorum. Açılıyor. Örneğin pasta grafiği ekliyorum. Tamam dediğimde, Seri zatan içeride tanımlı diyor. Kesinlikle ekleme yaptırmıyor bana. Kodlara baktığımda serinin, diğer charttan kaldığını görüyorum.
Soldaki chart hatalı olan, sağdaki ise, düzgün olan chart görüntüsü.
Sonrasında ise, projemi kaydetmeden kapatıyorum. Delphi açık. Tekrar projemi açınca, chart ve grafik serileri normal bir şekilde duruyor. Herşey normal çalışıyor. Projede gerekli güncellemeleri eklemeleri yapıyorum. Kapatıyorum. Delphiyi de kapatıyorum. Tekrar açtığımda hoop en başa dönüyor. Tekrar aynı sorunlar oluyor. Her defasında boş bir chart eklemek ve kaydetmeden kapamak zorunda kalıyorum projemi.
Sıfırdan bir ekrana koyduğumda da aynı sıkıntı başgösteriyor. BPL dosyalarını kaldırıp, yeniden gösterdim delphide. Ancak aynı sorun devam etmekte. Bu can sıkıcı konuyu nasıl düzeltebileceğim konusunda desteklerinizi rica ederim.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.

) denemiştim. Lakin çözüme ulaşamadım. Diğer uses işlemlerini, DPROJ dosya silerek DPR dan çalıştırma işlemlerini de denedim. Ancak çözüme ulaşamadım. Sıfırdan bir form üzerine ilk defasında chart koyduğumda normal olarak herşey çalışıyor. Serileri açıyorum sorun yok. Ama projeyi kaydedip kapattığım zaman, açılırken seri hatası vermeye başlıyor ve yine serileri görmüyor. Form üzerine bir tane daha chart ekliyorum ve projeyi kaydetmeden kapatıyorum. Tekrar açtığımda yine hatasız olarak chartı görüyorum. Ne zaman ki, delphiyi kapatıp açıyorum, bu hata o zaman başlıyor. Ben trial pro sürümünü yüklemek istedim delphi üzerine. ancak kurulum sırasında hata verdi. Tekrar uninstall ettim componenti. Eski BPL leri tekrar yerine koydum. Ondan sonradır ki, bu hatayı alıyorum. Aslında, standart teechart kurulumunu tekrar kurabilsem sorunum düzelecek. Ancak hali hazırda yürüyen br projedeyim. Yeniden kurulum yapabilmemin imkanı yok delphiyi. Standart teechart bileşenini nasıl kuracağımı araştırıyorum hala ancak, bulamadım.