Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SQLite Text Alanı Sorunu
#1
Arkadaşlar hemen belirteyim oldukça yeniyim. 

Windows'ta çalıştırmak için lokal veritabanı olarak SQLite kullanmak istedim. Veritabanını DB Browser for SQlite programı ile oluşturdum. Veritabanı bağlantısı yaptım ama TEXT olarak ayarladığım alanlarda (WideMemo) görünüyor. Aslında veritabanına doğru kayıt giriliyor ancak görüntüleyemiyorum.

Bu sorunla ilgili olarak ne yapabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim. 

hnGglQ2.png

Örnek alanlar
AnZpdw9.png
Cevapla
#2
hangi componentleri kullanıyorsun
Cevapla
#3
Standart bileşenler hocam

Form üzerinde 1 adet FDConnection1, 2 adet FDQuery ve 2 adet DataSource var.

Ve DBGrid
Cevapla
#4
fdconnection nesnesini çift tıkla,
StringFormat özelliğini Unicode yap
Cevapla
#5
Hem Unicode hem ANSI dendim maalesef değişen bir şey olmadı hocam.

Acaba DB Browser for SQlite programında ayarladığım TEXT alan sorunundan mu kaynaklanabilir mi bilmiyorum.

Hocam size zahmet olmazsa Şuradaki kodlara bir bakabilir misiniz? Sabahın köründe başladım ve hala işin içinden çıkamıyorum Sad
Cevapla
#6
fdquery'i çift tıkla
options'a gel
Ignore inherited rules'ı tıkla
SourceDataType'i dtWideMemo seç
TargetDateType'i dtWideString seç
Cevapla
#7
(17-10-2020, Saat: 19:32)bibilen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: fdquery'i çift tıkla
options'a gel
Ignore inherited rules'ı tıkla
SourceDataType'i dtWideMemo seç
TargetDateType'i dtWideString seç

Hocam acemiliğime verin sizi de uğraştırdım ama maalesef şimdi de veri giremiyorum ve alanlarda yine . Veritabanını manuel olarak oluşturmayı deneyeceğim artık. 

Yardımseverliğiniz için çok teşekkür ediyorum sanırım pes ediyorum. 
FERfZVL.png


Alanlarda şimdi Memo görünüyor veri girişi yapamıyorum
M48haQl.png
Cevapla
#8
ben denedim düzgün görünüyor ve veri giriliyor
Cevapla
#9
Ben de bir sorun var ama anlayamadım biraz daha denemeler yapayım hocam ben, teşekkürler.

Hocam harikasınız fdconnection StringFormak alanı Choose ayarlayınca görüntülendi. Deneme yaparken ANSII olarak kalmış.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  FastReport Chart Component Sorunu Frrst 4 214 19-09-2022, Saat: 16:49
Son Yorum: RAD Coder
  UDP Broadcast Sorunu Yasemin 6 430 12-09-2022, Saat: 19:21
Son Yorum: Yasemin
  program exe icon sorunu cvheneburi 8 390 12-09-2022, Saat: 11:38
Son Yorum: frmman
  Birden fazla tablo ile toplam alma sorunu cvheneburi 2 238 10-04-2022, Saat: 03:17
Son Yorum: cvheneburi
  Delphi 10.3.3 Donma Sorunu Mesut 2 323 20-03-2022, Saat: 22:54
Son Yorum: delphicim



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi