Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tarih formatı (ÇÖZÜLDÜ)
Dostlar merhabalar... Datetime tipinde ( tarih ve saat alanı gösteren) bir alanı yeni sorgu içinde sadece tarih olarak göstermek istiyorum. SQL serverde convert diye bir komut var firebirdde bunu nasıl yaparım? Çünkü bu alanı gruplama içinde kullanacağım. Eğer dakika saniye kısmını da alırsam gruplama yapılmıyor...

Dostlar sorun halloldu. Cevap veren dostlara teşekkürler... Cast(tarih as date) komutu ile sorun halloldu...
Merhaba,
Burayı bir inceleyin.
Firebirdsql gereksiz bir veritabanı bence Sql server express kullan
(30-11-2020, Saat: 08:32)ilhanim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Firebirdsql gereksiz bir veritabanı bence Sql server express kullan

Gereksiz derken, işe yaramazmı ?
(30-11-2020, Saat: 09:36)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(30-11-2020, Saat: 08:32)ilhanim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Firebirdsql gereksiz bir veritabanı bence Sql server express kullan

Gereksiz derken, işe yaramazmı ?

firebird kullanmaya devam edebilirsin.

Ne kadar kesin bir cümle olmuş  Smile 20 yıldır bunun üzerinde çalışan mühendisler ne düşünür bunu görse ?
Kıyaslama önemli.
(30-11-2020, Saat: 10:18)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Ne kadar kesin bir cümle olmuş  Smile 20 yıldır bunun üzerinde çalışan mühendisler ne düşünür bunu görse ?
Kıyaslama önemli.

cevap vermeye bile tenezzül etmez, verse de benim verdiğim cevabı verir çünkü ben 20 yıldır firebird kullanıyorum.
(30-11-2020, Saat: 10:18)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Kıyaslama önemli.

Aşağıdakileri FireBird'ü kötülemek için yazmıyorum...

Firebird'de bir tablonın adını değiştiremiyorsunuz? Bu sorun çözüldü mü?

Ben sıklıkla bir image verisinin (BLOB veri) file system'e dosya olarak kaydedilmesini sağlayan FileStream özelliğini kullanıyorum. Firebird'de bunu yapabilir miyim?

SQL server ve bir çok sql sunucusunda satır sayısı çok büyük tablolarda belirli koşulları sağlayan kayıtların farklı bir fiziksel dosyaya ve dolayısıyla farklı bir HD'ye kaydedilmesini sağlayan "table partitioning" özelliği mevcut. Firebird'de bunu yapabilir miyim?

Firebird'de daha düne kadar "differential backup" özelliği yoktu. Her yedek aldığınızda veritabanının tam yedeğini (belki de GB'larca) almak zorunda kalıyordunuz.

Yukarıdakileri FireBird'ü kötülemek için yazmadım ama FireBird'ün kapasitesi ve boyu bellidir. Ona daha büyük anlamlar yüklemek gereksizdir. Takım tutar gibi programlama dili veya veritabanı sunucusu tutmak da bizim için faydalı değildir.
Sql server express gereksiz bir veritabanı bence Firebirdsql kullan
(30-11-2020, Saat: 13:48)csunguray Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(30-11-2020, Saat: 10:18)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ne kadar kesin bir cümle olmuş  Smile 20 yıldır bunun üzerinde çalışan mühendisler ne düşünür bunu görse ?
Kıyaslama önemli.

Aşağıdakileri FireBird'ü kötülemek için yazmıyorum...

Firebird'de bir tablonın adını değiştiremiyorsunuz? Bu sorun çözüldü mü?

Ben sıklıkla bir image verisinin (BLOB veri) file system'e dosya olarak kaydedilmesini sağlayan FileStream özelliğini kullanıyorum. Firebird'de bunu yapabilir miyim?

SQL server ve bir çok sql sunucusunda satır sayısı çok büyük tablolarda belirli koşulları sağlayan kayıtların farklı bir fiziksel dosyaya ve dolayısıyla farklı bir HD'ye kaydedilmesini sağlayan "table partitioning" özelliği mevcut. Firebird'de bunu yapabilir miyim?

Firebird'de daha düne kadar "differential backup" özelliği yoktu. Her yedek aldığınızda veritabanının tam yedeğini (belki de GB'larca) almak zorunda kalıyordunuz.

Yukarıdakileri FireBird'ü kötülemek için yazmadım ama FireBird'ün kapasitesi ve boyu bellidir. Ona daha büyük anlamlar yüklemek gereksizdir. Takım tutar gibi programlama dili veya veritabanı sunucusu tutmak da bizim için faydalı değildir.

Bildigim kadariyla bu eksiklikler firebird'de hala devam ediyor ne yazikki.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  iki tarih araasi sql sorgu between sadikacar60 11 2.666 06-02-2025, Saat: 11:20
Son Yorum: yhackup
  İki bilgisayar arasında - ÇÖZÜLDÜ Kral 5 2.103 14-05-2024, Saat: 16:43
Son Yorum: RAD Coder
  [ÇÖZÜLDÜ] FB 2.5 Alan tipi değiştirme mcuyan 0 865 28-07-2023, Saat: 02:43
Son Yorum: mcuyan
Thumbs Up iki tablodan iç içe sorgu problemi (sorun çözüldü) baloglurecep 16 12.667 16-04-2020, Saat: 02:04
Son Yorum: pro_imaj
  Ibexpert ile yapilamayan kolon degisikligi(unique)(cozuldu) 41linea41 1 2.646 29-11-2019, Saat: 14:26
Son Yorum: hi_selamlar

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi