Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Form create hangisi daha doğru
#1
Arkadaşlar merhaba. Yıllardır Delphi ile yazılım geliştiriyorum şimdi kafama birşey takılıd (Sanırım evde fazla kaldık Smile )
Aşağıdaki form create yöntemlerinden hangisi doğru.
Bu yöntemlerde formların hiçbiri auto create bölümünde değil.



Yöntem 1 

uses
Form1

procedure button1.click.............
begin
Form1:=TForm1.create(self);
Form1.......;
Form1.......  İşlemler yapıldı;
end;

Yöntem 2

uses
Form1

procedure button1.click.............
var
Formtakmaadi:TForm1;
begin
Formtakmaadi:=TForm1.create(self)
Formtakmaadi.......
Formtakmaadi.......  İşlemler yapıldı

Formtakmaadi.free;
end;




sizce hagisi veya daha farklı bir form create etme yönteminiz varmı?
Cevapla
#2
Merhaba,
Ne konuda olursa olsun kod bilgisi paylaştığınızda yönergelere uygun davranırsanız mutlu oluruz.

kodbicim.jpg
Cevapla
#3
Merhaba,
Böyle bir kullanımda söz konusu, anaform haricinde diğer formlar için ;


Application.CreateForm(TForm2, Form2);
Form2.Show;
Cevapla
#4
(05-12-2020, Saat: 19:51)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Ne konuda olursa olsun kod bilgisi paylaştığınızda yönergelere uygun davranırsanız mutlu oluruz.

kodbicim.jpg


Haklısınız unutmuşum kod boloğu içine yazmayı. Güncelledim. Teşekkürler
Cevapla
#5
(05-12-2020, Saat: 19:56)tuna Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Haklısınız unutmuşum kod boloğu içine yazmayı. Güncelledim. Teşekkürler

Anlayış ve ilginiz için teşekkür ederim.
Cevapla
#6
(05-12-2020, Saat: 19:55)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Böyle bir kullanımda söz konusu, anaform haricinde diğer formlar için ;


Application.CreateForm(TForm2, Form2);
Form2.Show;

Bu kullanım Delphi 3 ve 5 de çok sıkıntıya neden olduğu için o dönemlerde bu şekilde kullanmayı bırakmıştım.
Şuan böyle kullanımın sakıncaları yine olabilir diye tekrar denemedim. Başka hocalarımızın önerileri varsa onları da bilmek isterim.
Cevapla
#7
(05-12-2020, Saat: 19:59)tuna Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu kullanım Delphi 3 ve 5 de çok sıkıntıya neden olduğu için o dönemlerde bu şekilde kullanmayı bırakmıştım.
Şuan böyle kullanımın sakıncaları yine olabilir diye tekrar denemedim. Başka hocalarımızın önerileri varsa onları da bilmek isterim.

Bende şuan bu konunun takipçisi durumdayım. bakalım hocalarımızdan ne gibi fikirler ve yöntemler gelecek.
Cevapla
#8
(05-12-2020, Saat: 19:25)tuna Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba. Yıllardır Delphi ile yazılım geliştiriyorum şimdi kafama birşey takılıd (Sanırım evde fazla kaldık Smile )
Aşağıdaki form create yöntemlerinden hangisi doğru.
Bu yöntemlerde formların hiçbiri auto create bölümünde değil.



Yöntem 1 

uses
Form1

procedure button1.click.............
begin
Form1:=TForm1.create(self);
Form1.......;
Form1.......  İşlemler yapıldı;
end;

Yöntem 2

uses
Form1

procedure button1.click.............
var
Formtakmaadi:TForm1;
begin
Formtakmaadi:=TForm1.create(self)
Formtakmaadi.......
Formtakmaadi.......  İşlemler yapıldı

Formtakmaadi.free;
end;




sizce hagisi veya daha farklı bir form create etme yönteminiz varmı?

Screen.Cursor := crHourGlass;
if not assigned(triger) then
begin
Application.CreateForm(Ttriger,triger);
end;
Screen.Cursor := crDefault;
triger.show;
Ben bu şekilde kullanıyorum. Formun creat edilmesi sırasında kullanıcıyı beklemeye alıyorum.
Cevapla
#9
(05-12-2020, Saat: 19:25)tuna Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba. Yıllardır Delphi ile yazılım geliştiriyorum şimdi kafama birşey takılıd (Sanırım evde fazla kaldık Smile )
Aşağıdaki form create yöntemlerinden hangisi doğru.
Bu yöntemlerde formların hiçbiri auto create bölümünde değil.



Yöntem 1 

uses
Form1

procedure button1.click.............
begin
Form1:=TForm1.create(self);
Form1.......;
Form1.......  İşlemler yapıldı;
end;

Yöntem 2

uses
Form1

procedure button1.click.............
var
Formtakmaadi:TForm1;
begin
Formtakmaadi:=TForm1.create(self)
Formtakmaadi.......
Formtakmaadi.......  İşlemler yapıldı

Formtakmaadi.free;
end;




sizce hagisi veya daha farklı bir form create etme yönteminiz varmı?
Selam,
Aslında neyi sormak istediğinizi tam olarak anlayamadım. Anladığım kadarıyla fikrimi söyleyeyim;
İkisi arasında işlem olarak bir fark yok, birinde Form pointer'ini Heap'te diğerini ise stack'te tutuyor. Ancak; Bir nokta var ki 1. kullanımı eski moda haline getiriyor. 1. kullanım zaten Delphi'nin programcıya açılışta önerdiği yöntem. Diğeri ise bazı tasarım kalıpları kullanımı ile zenginleştirilerek çok esnek, birbirine bağlı olmayan (decoupled) formlar tasarlamaya kadar götürür bizi...
Cevapla
#10
(06-12-2020, Saat: 00:11)mustafaozpinar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05-12-2020, Saat: 19:25)tuna Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba. Yıllardır Delphi ile yazılım geliştiriyorum şimdi kafama birşey takılıd (Sanırım evde fazla kaldık Smile )
Aşağıdaki form create yöntemlerinden hangisi doğru.
Bu yöntemlerde formların hiçbiri auto create bölümünde değil.



Yöntem 1 

uses
Form1

procedure button1.click.............
begin
Form1:=TForm1.create(self);
Form1.......;
Form1.......  İşlemler yapıldı;
end;

Yöntem 2

uses
Form1

procedure button1.click.............
var
Formtakmaadi:TForm1;
begin
Formtakmaadi:=TForm1.create(self)
Formtakmaadi.......
Formtakmaadi.......  İşlemler yapıldı

Formtakmaadi.free;
end;




sizce hagisi veya daha farklı bir form create etme yönteminiz varmı?
Selam,
Aslında neyi sormak istediğinizi tam olarak anlayamadım. Anladığım kadarıyla fikrimi söyleyeyim;
İkisi arasında işlem olarak bir fark yok, birinde Form pointer'ini Heap'te diğerini ise stack'te tutuyor. Ancak; Bir nokta var ki 1. kullanımı eski moda haline getiriyor. 1. kullanım zaten Delphi'nin programcıya açılışta önerdiği yöntem. Diğeri ise bazı tasarım kalıpları kullanımı ile zenginleştirilerek çok esnek, birbirine bağlı olmayan (decoupled) formlar tasarlamaya kadar götürür bizi...

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Sormak istediğim aslında bu form create yöntemini delphinin uzmanı olan hocalarımız nasıl kullanıyor. Onlarında mutlaka kendilerine göre kullandıkları yöntemler vardır.
Bu sorduğum aslında bir soru değil tamamen tavsiyeleri almak.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  webbrowser form file nesnesine dosya ekleme ugorkem 4 384 20-01-2021, Saat: 12:30
Son Yorum: ugorkem
  Ana Form içinde açılır kapanır form akuyumcu63 3 330 20-01-2021, Saat: 11:35
Son Yorum: mrmarman
  form tasarım önerisi shooterman 10 1.126 18-11-2020, Saat: 11:04
Son Yorum: shooterman
  bir form tasarlayarak birden çok yerde kullanmak hk. cinarbil 8 1.021 13-11-2020, Saat: 20:53
Son Yorum: csunguray
  [ÇÖZÜLDÜ] View form - View Unit Butonları çalışmıyor. shooterman 2 347 21-10-2020, Saat: 14:12
Son Yorum: shooterman



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi