Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi 2007 den Delphi 10.2 ye Geçiş
Merhabalar, delphi 2007 de geliştirilmiş olan projeyi delphi 10.2(Tokyo) versiyonuna taşımaya çalışıyorum. Kütüphane farklılıkları component değişiklikleri falan tüm hataları giderdim ve projeyi Compile ve Build ederken herhangi bir hata almıyorum. Fakat projeyi run ettiğimde aşağıdaki gibi bir hata çıkıyor karşıma. Debug yapmak için projenin Initialize olduğu ilk yere debug koyuyorum fakat daha oraya gelmeden bu hata çıkıyor karşıma. problem içerde yazılan kodlardan değil de bi library veya patch den mı anlayamadım. Acaba delphi 2007 den 10.2 ye geçerken proje-> options kısımlarından farklı bir ayar mı yapılması gerekiyor veya versiyon farklılığı için .dproj dosyalarında bi değişiklik mi gerekiyor çözemedim bu hata ile ilgili bir kaynak da bulamadım. 

Bu hata ile karşılaşan veya çözüm için bi önerisi olan varsa çok sevinirim herkese iyi günler.

Ek Dosyalar Resimler

bu hata bana uygulamanın içinde bir veritabanı bağlantısı var ve bu bağlantı bileşinin connectionstring de sorun var gibi bir durum anımsatıyor, objede aktifleştiğinde veya create anında uyarıya düşüyor, aslında debug olarak derleyip app.run a break koyuğ satır satır f7-f8 ile işleterek componenti kodu tespit edebilirsiniz.
(17-12-2020, Saat: 11:57)hayalyilmaz43 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bu hata bana uygulamanın içinde bir veritabanı bağlantısı var ve bu bağlantı bileşinin connectionstring de sorun var gibi bir durum anımsatıyor, objede aktifleştiğinde veya create anında uyarıya düşüyor, aslında debug olarak derleyip app.run a break koyuğ satır satır f7-f8 ile işleterek componenti kodu tespit edebilirsiniz.
Projemin ilk initialize kısmına koyuyuyorum debug ı ama daha buraya gelmeden patlıyor. sonraki aşamalarda evet connectionstring ler var ama oraya gelmiyor hiç

Ek Dosyalar Resimler

Arıza arama yönteminiz şu olsun.

(1) Öncelikle AutoCreate formların sadece AnaForm kalacak şekilde başına // comment tag koyup sadece bunun önünü açık bırakın.
(2) Ana formunuzun OnCreate olayında ne varsa test için OnShow kısmının başına alın
(3) OnShow bloğunda en üstte Showmessage('1'); olacak şekilde satır aralarına 2, 3, .. n tane Showmessage koyun.

* Çalıştırdığınızda hangi showmessagedan sonra sorun yaşarsanız onun bir altına bakın.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(17-12-2020, Saat: 12:35)Turan GÜl Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(17-12-2020, Saat: 11:57)hayalyilmaz43 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bu hata bana uygulamanın içinde bir veritabanı bağlantısı var ve bu bağlantı bileşinin connectionstring de sorun var gibi bir durum anımsatıyor, objede aktifleştiğinde veya create anında uyarıya düşüyor, aslında debug olarak derleyip app.run a break koyuğ satır satır f7-f8 ile işleterek componenti kodu tespit edebilirsiniz.
Projemin ilk initialize kısmına koyuyuyorum debug ı ama daha buraya gelmeden patlıyor. sonraki aşamalarda evet connectionstring ler var ama oraya gelmiyor hiç

bir unitin en sonunda end. varsa ve üstünde begin varsa yani şöyle;

unit unit44;

interface

uses
 System.Classes,
 System.IOUtils,
 System.UITypes,
 System.SysUtils,
 System.DateUtils;

implementation

Begin
  // bu bir unit olmasına karşın app çalıştığında burası direk işletilir.
End.

veya formların uses lerindeki unit içinde şöyle bir yapı varsa;

unit unit44;

interface

uses
 System.Classes,
 System.IOUtils,
 System.UITypes,
 System.SysUtils,
 System.DateUtils;

implementation

initialization // bu bir unit olmasına karşın app çalıştığında burası direk işletilir.
  showmessage('abc');

End.

eğer hala debug ile bahsettiğiniz yerden yakalayamamışsanız bunun anlamı
yukarıdaki bahsettiğim yapılar arasında oluşan kod çalıştırmasından ötürü ekrana gelen dialogdur,
tüm formlarınızdaki uses lerde ekli unitleri kontrol etmeniz veya uygulamayı break pointsiz f7 ile çalıştırıp debug etmeniz lasım.
Delphi 10.2'de yeni bir proje yarat. Eski projedenki unitleri, formları falan buna ekle ve çalıştır.
İlgileriniz için çok teşekkürler problem çözüldü. ConnectionString i Yapılandırma Dosyasından alıyordum orda iki tane Provider geldiği için patlatıyormuş.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  yapay zeka delphi kl007 9 680 26-02-2026, Saat: 09:12
Son Yorum: mrmarman
  Win 11 ve Delphi 7 Minimize sorunu. enigma 7 554 11-02-2026, Saat: 10:27
Son Yorum: RAD Coder
Question Delphi formunu nasıl otomatik tam ekran yapabilirim ? erdemklt0 2 378 23-01-2026, Saat: 10:02
Son Yorum: csunguray
  Delphi SLL kullanım sorunu Bay_Y 12 1.331 22-12-2025, Saat: 18:11
Son Yorum: Bay_Y
  Delphi ile SQL server bağlantı hatası yakalama Under 20 2.034 21-11-2025, Saat: 15:24
Son Yorum: mrmarman

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi