Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ADODB mi Firedac mı?
Merhabalar ben Delphi konusunda Yeni sayılırım. Ben veri tabanları için  ADODB kulanıyorum Ama Firedac Diye bir bilesen daha var bunların hangisini kullanmak gerekiyor Aralarında cok fark varmı acaba? profesyonel olarak yada büyük projelerde hangisini kulanıyorsunuz?
Valla kardeş, ben Unidac öneriyorum hiç yarı yolda bırakmadı
Threadli uygulama ile yapacağınız bir uygulama varsa biraz zorlayabilir,
Firedac hafiftir, biraz profesyonel gibi geldi bana, bazı ayarlarını manuel yapmak lazım, bazı şeyleri otomatik değildir.
Bu yüzden Unidac
(01-02-2021, Saat: 20:59)woywod Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar ben Delphi konusunda Yeni sayılırım. Ben veri tabanları için  ADODB kulanıyorum Ama Firedac Diye bir bilesen daha var bunların hangisini kullanmak gerekiyor Aralarında cok fark varmı acaba? profesyonel olarak yada büyük projelerde hangisini kulanıyorsunuz?

AdoDB çok basit ve çok kullanışlı bir DB erişim sistemi, ancak hem yavaş ve hem de tüm platformları desteklemiyor. FireDac oldukça hızlı, tüm platformlarda çalışıyor. Ancak bağlantı konusunda sık sık sorun yaşanabiliyor. UniDAC çok daha stabil, bağlantı sorunları olmayan ve hızlı bir veri iletişimi sağlayan sistemdir. UniDAC'ı kesinlikle öneririm.
(02-02-2021, Saat: 00:56)mustafaozpinar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-02-2021, Saat: 20:59)woywod Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar ben Delphi konusunda Yeni sayılırım. Ben veri tabanları için  ADODB kulanıyorum Ama Firedac Diye bir bilesen daha var bunların hangisini kullanmak gerekiyor Aralarında cok fark varmı acaba? profesyonel olarak yada büyük projelerde hangisini kulanıyorsunuz?

AdoDB çok basit ve çok kullanışlı bir DB erişim sistemi, ancak hem yavaş ve hem de tüm platformları desteklemiyor. FireDac oldukça hızlı, tüm platformlarda çalışıyor. Ancak bağlantı konusunda sık sık sorun yaşanabiliyor. UniDAC çok daha stabil, bağlantı sorunları olmayan ve hızlı bir veri iletişimi sağlayan sistemdir. UniDAC'ı kesinlikle öneririm.
Cok tesekur ederım..
FireDAC geliştirilmeye devam ettiği için güncel kalmak adına bunu kullanmanızda fayda var. ADO bileşenleri daha çok geriye dönük uyumluluğu sağlamak adına varlar. Eğer ücretli bileşen kullanma imkanınız varsa UniDAC ilk tercih olabilir ama imkan yoksa FireDAC'ın da pek ondan geri kalır yanı yoktur. Öncelik FireDAC'a verilebilir. Hatta mevcut projenizde ADO bileşenleri varsa boş vakitlerinizde bunu FireDAC'a çevirebilirsiniz Big Grin .
(09-02-2021, Saat: 10:46)sabanakman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: FireDAC geliştirilmeye devam ettiği için güncel kalmak adına bunu kullanmanızda fayda var. ADO bileşenleri daha çok geriye dönük uyumluluğu sağlamak adına varlar. Eğer ücretli bileşen kullanma imkanınız varsa UniDAC ilk tercih olabilir ama imkan yoksa FireDAC'ın da pek ondan geri kalır yanı yoktur. Öncelik FireDAC'a verilebilir. Hatta mevcut projenizde ADO bileşenleri varsa boş vakitlerinizde bunu FireDAC'a çevirebilirsiniz Big Grin .

Tesekurler..

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Firedac Query-Dataset Kaydırma DataChange Olayı YILDIRIMBEY 9 1.572 31-08-2025, Saat: 04:56
Son Yorum: emailx45
  FireDAC Bug (Embarcadero® RAD Studio 11 Version 28.0.46141.0937) Tuğrul HELVACI 4 1.145 19-07-2024, Saat: 11:20
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  DLL içerisinde FireDac Problemi tecnomaster 1 790 16-03-2024, Saat: 18:05
Son Yorum: delphi.developer
  FireDac MS-SQL Türkçe karakter problemi mpirpanlar 3 1.889 26-07-2023, Saat: 12:30
Son Yorum: delphiman
  Veritabanı FireDAC, Zeos, UniDAC kıyaslaması nguzeller 0 723 08-07-2023, Saat: 00:28
Son Yorum: nguzeller

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi