Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ücretli Proje
Merhaba Arkadaşlar. Bir projem için Android ve IOS push notification ihtiyacım var. Zamanım olmadığı için ve daha önce push notification ile uğraşmadığım nasıl yapılacağı konusunda bir bilgim yok. Bana Android ve IOS da çalışan bir push notification uygulaması yapıp verecek arkadaşlar var ise benimle iletişime geçebilirler mi? Anlaşırsak bu konuda destek olacak arkadaşlar özelden iletişime bekliyorum. Teşekkürler.
Merhabalar Hocam.

Zamanım çok olmadığı için size çok büyük destek veremeyeceğim fakat; geçmişte bir projem de pushnot.kullanma ihtiyacım olmuştu. uzun uğraşlar ve aramalar sonucunda https://www.pushwoosh.com/ altyapısını kullanarak en sağlıklı gönderimi yapabildim. Bunun yanında delphi de http://www.jvesoft.com/wp/ (100 $) component setini kullanmıştım. Çok stabile ve gayet de güzel çalışıyor du.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

@mcuyan hocam bilgi için teşekkür ederim. Evet jvesoft.com daki componenti görmüştüm, alacaktım fakat çalışma mantığını bilmediğim için almadım. Bu componentin çalışma mantığı nasıl? bilgi verebilir misiniz? componenti aldıığımda pushwoosh ile entegremi çalışıyor? nasıl bir yol izliyorum?
Aynen hocam. PW den paket satın alıyorsunuz.. öyle çok pahalı değil di sanırım (https://go.pushwoosh.com/cp/products 50k bildirim 50$ civarındaydı.). 4-5 yıl önce yapmıştım.. Hatırladığım kadarıyla size mantığını ileteyim.

PW da hesap açıp, orada app oluşturuyorsunuz. O app a Delphi tarafında IDHTTP kullanarak json datayı yolluyorsunuz.
DB tarafında kime ne bildirim gidecek ise: o datanın kullanıldığı bir tablo yapmıştım.
Delphi tarafında küçük bir uygulama tasarlayıp, her 5 sn de tüm datayı kontrol ederek, gönderilmemiş json datayı pw sistemine json olarak gönderiyordum. Tabii ki bu işlemleri kuvvetli bir sunucu ile yapıyordum vs.vs.vs

Size tam gönderme kodlarımı olduğu gibi yolluyorum.

procedure TForm1.Gonder(Sender: TObject);
var
json:string;
sResponse: string;
JsonToSend: TStringStream;
status_code,status_message,response:String;
Gonderilmetarihi:TDatetime;
 procedure ParseJson;
 var
   LJsonArr   : TJSONArray;
   LJsonValue : TJSONValue;
   LItem      : TJSONValue;
 begin
    LJsonArr:= TJSONObject.ParseJSONValue(TEncoding.UTF8.GetBytes(sResponse),0) as TJSONArray;
 end;

begin
json:='{'+
'"request": {'+
'"application": "'+edit1.text+'",'+ //PW da ki APP IDnizi yazacaksınız..
'"auth": "xxxxxxxxxxx",'+//PW tarafından size verilecek Auth kodunuz yazacaksınız..
'"notifications":['+
'{'+
'"send_date":"now",'+
'"ignore_user_timezone": true,'+
'"timezone":"Turkey/Istanbul", '+
'"content":"'+edit3.Text+'" ,'+ // Push Notf. İçeriğinizi yazacaksınız
'"platforms": [3],'+
'"preset":"'+Edit1.text+'",'+ //PW da ki APP IDnizi yazacaksınız..
'"devices": ["'+edit2.text+'"],'+ // Hangi Cihazlara gönderileceğini yazacaksınız..PW de cihazlarınızda göreceksiniz. Bu uygulamayı yükleyen tüm cihazların ID si burada mevcut. sanırım hiç bir şey yazmassanız tüm cihazlara gidiyordu
'"android_header":"header",'+
'"android_icon": "",'+
'"android_custom_icon": "www.xxxxx.com/bildirim.jpg",'+  //Bildirim de gösterilecek Logo-iconunuuznu bulunduğu adres
'"android_vibration": 1,'+ //Kaç kere titretilecek Smile
'"android_priority":0'+
'}]}}';

JsonToSend:= TStringStream.Create(Json, TEncoding.UTF8);
 try
   idHTTP1.Request.ContentType := 'application/json';
   idHTTP1.Request.CharSet := 'utf-8';
   try
     sResponse := idHTTP1.Post('https://cp.pushwoosh.com/json/1.3/createMessage', JsonToSend);
   except
     on E: Exception do
     begin
     //  ShowMessage('Giriş Hatası: '#13#10 + e.Message);
     //  hata:=1;
     end;
     end;
   Finally

JsonToSend.Free;
 end;

try
   ParseJson;
 except
   on E: Exception do
   begin
   //  showmessage(e.message);
   //  hata:=1;
   end;
 end;

end;

jvesoft.com daki componenti almıştım, siz söyleyince pushwoosh.com kullanmanı ne gibi avantajı var.
Sorunsuz, Stabil çalışıyor mesela. Başka ne gibi bir avantaj bekliyorsunu? Smile

Ayrıca bidiğim kadarı ile JVE componenti pw tabanına öel yazılmış bir component.

aylık 50 dolar fiyat olunca pek mantıklı gelmedi bana daha ufak paketler olsa, 50k bildirim bitinceye kadar olasa mantıklı
Merhaba.

Şimdiye kadar öğrenilmiş ve çözülmüştü diye değerlendiriyorum. 

* Embarcadero dökümanlarındaki örnekler çok net. Ekran kopyaları ile Google'dan başlayıp Delphi'ye kod örneğine kadar detaylı anlatılmış.

Bkz. Embarcadero - Firebase Android Support

Bkz. Embarcadero - Firebase IOS Support
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
@mrmarman @mcuyan Teşekkürler. her iki alternatifi deneyip sonucu buraya tekrar yazacağım.
benim ihtiyacım toplu bildirim göndermek değil cihaza özel bildirim göndermek istiyorum.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Uzaktan Proje ve Modül Bazlı Çalışma Hakkında adelphiforumz 1 855 29-07-2024, Saat: 11:38
Son Yorum: Metin
  Proje Bazlı Delphi Uzmanı Arayışımız Var kerembng 5 3.803 12-04-2022, Saat: 14:30
Son Yorum: kerembng
  ücretli programlama yapacak mr.irregularr 1 1.751 07-07-2021, Saat: 13:47
Son Yorum: epikbalad
Question Proje Yönetimi asdqwe12333 1 1.387 10-06-2021, Saat: 23:51
Son Yorum: shooterman
  Ücretli Yazılım apachi2006 10 7.471 14-09-2020, Saat: 15:26
Son Yorum: apachi2006

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi