26-01-2017, Saat: 11:51
(Son Düzenleme: 26-01-2017, Saat: 12:38, Düzenleyen: Fesih ARSLAN.)
Öncelikle merhaba. Forumda yeniyim firemonkey hd formla ilgili bir sıkıntım var. Programda ekran çözünürlüğü için form içerisinde scaled layout nesnesini kullandım.
Sıkıntı şu ki :
- Kullandığım bilgisayarın ekran çözünürlüğü 1920*1080 başka bir bilgisayarda projeyi açtığım zaman projenin ekran kalitesi çok bozuluyor.
-Başka bir bilgisayarda ölçeklendirme farklı olursa form aşırı derecede büyüklük gösteriyor.
Değişik çözüm yolları için formları ziyaret ettim ama çözüm yoluna pek kavuşamadım eğer konu ile ilgili üstadımız varsa yardımlarınız bekliyorum.Eğer bir yanlışımız varsa affola iyi çalışmalar.
procedure TForm2.FormCreate(Sender: TObject); var EkranBoyutu: TSize; begin EkranBoyutu:= Screen.Size; ScaledLayout1.Scale.X := EkranBoyutu.cx / ScaledLayout1.OriginalWidth; ScaledLayout1.Scale.Y := EkranBoyutu.cy / ScaledLayout1.OriginalHeight; end;
Sıkıntı şu ki :
- Kullandığım bilgisayarın ekran çözünürlüğü 1920*1080 başka bir bilgisayarda projeyi açtığım zaman projenin ekran kalitesi çok bozuluyor.
-Başka bir bilgisayarda ölçeklendirme farklı olursa form aşırı derecede büyüklük gösteriyor.
Değişik çözüm yolları için formları ziyaret ettim ama çözüm yoluna pek kavuşamadım eğer konu ile ilgili üstadımız varsa yardımlarınız bekliyorum.Eğer bir yanlışımız varsa affola iyi çalışmalar.