Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SQLite Runtime Connection Sorunu (ÇÖZÜLDÜ)
#1
Merhabalar, 

Projemde dbExpress ile SQLite veritabanı kullandım.  Kendi bilgisayarımdan SQLite connectionda bir sıkıntı yaşamıyorum. 
Fakat uygulamayı yüklediğim bilgisayarda Sqlite dll lerini programın çalıştığı dizine yüklediğim halde connection true yaptığım anda External Exception C06D007E hatası geliyor. 

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ederim.  
Runtime da SQLite düzgün çalışması için extra başka bir işlem mi gerekiyor.

ÇÖZÜM: Uygulamanın yüklendiği yere düzgün sqlite3.dll dosyası yüklenmesi gerekiyormuş. https://www.sqlite.org/2021/sqlite-dll-w...350500.zip

Destek olan herkesin emeğine sağlık.
Cevapla
#2
Sqllite dbpath tanımlarken: Exenizin çalışma klasörü ile aynı path'i tanımlar ve db yi de aynı path e atarsanız bir sorun olacağını sanmıyorum..

FDConnection1.Params.Values['Database'] := System.IOUtils.TPath.GetDocumentsPath + PathDelim + 'MyDatabase.db3';
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#3
selamlar
Çoğu zaman kullandığınız DLL ile uyuşma olmayabiliyor. Delphi 10.2 de yazdığım bir projeyi 10.4 te açtım. SQLite bir türlü çalışmadı. Sonrasında internetten DLL dosyalarını indirdim. Bu DLL ler ile çalıştı. Bunu yapmanızı tavsiye ederim.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
Cevapla
#4
(05-05-2021, Saat: 22:07)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sqllite dbpath tanımlarken: Exenizin çalışma klasörü ile aynı path'i tanımlar ve db yi de aynı path e atarsanız bir sorun olacağını sanmıyorum..

FDConnection1.Params.Values['Database'] := System.IOUtils.TPath.GetDocumentsPath + PathDelim + 'MyDatabase.db3';

Maalesef o şekilde de çalışmıyor. 
Bu dbExpress in SQLite için herhangi bir dll dosyası varmı acaba? Programların çalışacağı bilgisayara extra yüklenmesi gereken. 
Eskiden dbExpmss.dll gibi mssql bağlantısı için dll dosyası vardı onları extra kopyalardık. SQLite içinde böyle bir dll varmı acaba.
Cevapla
#5
Ben bu kodlarla sqlitede sorunsuz olarak kullanıyorum kendine göre uyarlarsın. Herhangi bir dll'ye gerek yok. kolay gelsin.


var
  FolderAdres: String;

var
  aFDQuery: TFDQuery;
  aFDConnection: TFDConnection;
  aFDPhysSQLiteDriverLink: TFDPhysSQLiteDriverLink;

implementation

{$R *.fmx}



procedure TMainForm.FormCreate(Sender: TObject);
begin
  FolderAdres := TPath.GetDocumentsPath + PathDelim + 'database';
  aFDQuery := FDQuery;
  aFDConnection := FDConnection;
  aFDPhysSQLiteDriverLink := FDPhysSQLiteDriverLink;
  if Not DirectoryExists(FolderAdres) then
    ForceDirectories(FolderAdres);
  aFDConnection.Close;
  try
    With aFDConnection do
    begin
      LoginPrompt := False;
      Connected := False;
      Params.Clear;
      Params.Values['DriverID'] := 'Sqlite';
      Params.Values['CharacterSet'] := 'utf8';
      Params.Values['Database'] := FolderAdres + '\veriler.db';
      Connected := True;
    end;
    With aFDQuery do
    begin
      Active := False;
      Connection := aFDConnection;
      SQL.Clear;
      SQL.Add('Create Table If Not Exists Link('); // database yoksa oluştur
      SQL.Add('Id Integer Primary Key Autoincrement');
      SQL.Add(', VRow Varchar(255)');
      SQL.Add(', VContent Varchar(255)');
      SQL.Add(', VLink Varchar(255)');
      SQL.Add(' ) ; ');
      ExecSQL;
    end;
     finally
    aFDQuery.Free;
  end;
end;
Cevapla
#6
dbExpress le mi bağlanıyorsunuz? Atlamşım orayı.. İmkanınız var ise FDac a geçin bence..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#7
(06-05-2021, Saat: 09:11)shooterman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: selamlar
Çoğu zaman kullandığınız DLL ile uyuşma olmayabiliyor. Delphi 10.2 de yazdığım bir projeyi 10.4 te açtım. SQLite bir türlü çalışmadı. Sonrasında internetten DLL dosyalarını indirdim. Bu DLL ler ile çalıştı. Bunu yapmanızı tavsiye ederim.

Düzgün Sqlite3.dll dosyasını yükleyince çalıştı teşekkürler.
Cevapla
#8
(06-05-2021, Saat: 16:32)recepmut@hotmail.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(06-05-2021, Saat: 09:11)shooterman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: selamlar
Çoğu zaman kullandığınız DLL ile uyuşma olmayabiliyor. Delphi 10.2  de yazdığım bir projeyi 10.4 te açtım. SQLite bir türlü çalışmadı. Sonrasında internetten DLL dosyalarını indirdim. Bu DLL ler ile çalıştı. Bunu yapmanızı tavsiye ederim.

Düzgün Sqlite3.dll dosyasını yükleyince çalıştı teşekkürler.

Çözüldüğüne sevindim. Başarılar.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Logo Go3 de döviz tablosunda Date_ alanına veri (Çözüldü) yazma cinarbil 4 285 19-04-2024, Saat: 08:25
Son Yorum: cinarbil
  AdoQuery ile ilgili bir sorun. (Çözüldü) Bay_Y 4 244 17-04-2024, Saat: 10:58
Son Yorum: Bay_Y
  Sqlite trigger Nedim 10 1.370 29-03-2024, Saat: 12:37
Son Yorum: RAD Coder
  Fastreport İçindekiler Sayfası Oluşturma [ÇÖZÜLDÜ] bydelphi 1 283 18-03-2024, Saat: 12:11
Son Yorum: bydelphi
  Çok Satırlı Filtreleme [Çözüldü] bünyamin68 12 1.534 14-02-2024, Saat: 22:42
Son Yorum: mustafaozpinar



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi