Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unigui thread yönetimi
mrb,
sormak istediğim konu uniqui ile thread yönetimi. basit bir örnek vermek istiyorum;
uygulamaya 10 kişinin bağlı oldugunu düşünün. bunlardan birisi çok uzun süren bir for döngüsü vs çalıstırdıgı zaman diğer kullanıcılar uygulamayı kullanabiliyormu. eğer hayır ise basitce application.procesmessages ile bu durum aşılabilirmi. yoksa her login için bir thread oluşturup öylemi ilerlemeliyiz. veyahut uygulamayı dll olarak iis e deploy edersek bunlarla hiç ugrasmadan hallolurmu.

sormak sitediğim diğer soru backend tarafını delphi ile yazıp bir js framework veya php kodu ile restapi ile konuşturup yapılan bir proje ne kadar sağlıklı olur. küçük denemelerde sorun yaşamadım ama büyük çapta kullanıcı olursa nasıl olur sizde.

telefondan yazdım imla hataları için özür. değerli yanıtlarınızı bekliyorum. herkese iyi çalışmalar dilerim.
(11-05-2021, Saat: 20:07)mcb Adlı Kullanıcıdan Alıntı: mrb,
sormak istediğim konu uniqui ile thread yönetimi. basit bir örnek vermek istiyorum;
uygulamaya 10 kişinin bağlı oldugunu düşünün. bunlardan birisi çok uzun süren bir for döngüsü vs çalıstırdıgı zaman diğer kullanıcılar uygulamayı kullanabiliyormu. eğer hayır ise basitce application.procesmessages ile bu durum aşılabilirmi. yoksa her login için bir thread oluşturup öylemi ilerlemeliyiz. veyahut uygulamayı dll olarak iis e deploy edersek bunlarla hiç ugrasmadan hallolurmu.

sormak sitediğim diğer soru backend tarafını delphi ile yazıp bir js framework veya php kodu ile restapi ile konuşturup yapılan bir proje ne kadar sağlıklı olur. küçük denemelerde sorun yaşamadım ama büyük çapta kullanıcı olursa nasıl olur sizde.

telefondan yazdım imla hataları için özür. değerli yanıtlarınızı bekliyorum. herkese iyi çalışmalar dilerim.

Merhaba,

UniGUI'de bağlantı sağlayan her kullanıcı bir oturumdur. Her oturum için belirli bir bellek ayrılır eğer sunucu gücünüz iyi konumda ise diğer kullanıcılar fazla sorun çekmeyecektir. Sunucuyu yoracak bir işlemde, sunucu uygulaması ve/veya sunucu belleği kısıtlanacağı için diğer kullanıcılar bu durumdan müzdarip olacaktır. Diğer soru; sağlıklı olur. Pek sorun olmaz. Çokça proje geliştirdim o yöntemle. UniGUI ile bankalar arası iletişimi sağladığım projeler bile mevcut. 

İyi çalışmalar.
kisisel_logo_dark.png
ben olsam 2. yönteminizi tercih ederdim
https://www.embarcadero.com/app-developm...ore/delphi
https://sites.fastspring.com/fmsoft/prod...anguage=en
bu iki fiyatı da topladım sonra tl karşılığına baktım ardından bir sigara yaktım; sonra gider yeni bir dil öğrenirim çok çok daha az maliyetli dedim.

ekleme yine object pascal yazarım derseniz lazarus düşünün.

“Do. Or do not. There is no try.”

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi ile web programlama(Unigui, Tms Webcore vs vs..) mbalci 9 3.051 28-04-2025, Saat: 21:10
Son Yorum: poseidon
  Aktif Calısan Unigui Projeri mehmet07 4 1.689 07-03-2025, Saat: 15:34
Son Yorum: yhackup
  Unigui Dll+ Ssl apachi2006 1 784 19-01-2025, Saat: 20:21
Son Yorum: apachi2006
  UniGui Mobil ikurt07 4 1.497 01-11-2024, Saat: 22:11
Son Yorum: ikurt07
  Unigui FastReport DialogPage bydelphi 0 553 18-10-2024, Saat: 11:58
Son Yorum: bydelphi

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi