16-05-2021, Saat: 21:23
Merhaba
Çalışma zamanında aşağıdki ekranı oluşturuyorum.Var olan grid4x4 isimli GridPanelLayout üzerine Tcircle nesneleri create ediyorum.
Fakat aşağıdaki kod ile create edilen Tcicrle nesnesinin Parent özellliğini " if sorgusu" yakalayamıyor.
Bu if sorgusunu geçemiyor kod. Parent özelliğini kontrol edemiyor.
İyi çalışmalar.
,
Çalışma zamanında aşağıdki ekranı oluşturuyorum.Var olan grid4x4 isimli GridPanelLayout üzerine Tcircle nesneleri create ediyorum.
Fakat aşağıdaki kod ile create edilen Tcicrle nesnesinin Parent özellliğini " if sorgusu" yakalayamıyor.
for I := 1 to Resimsayisi do begin grid4x4.BeginUpdate; daire:=TCircle.Create(Application); daire.Parent:=grid4x4; try daire.BeginUpdate; daire.Align:=TAlignLayout.Client; daire.Fill.Kind:=TBrushKind.Bitmap;// bkBitmap; daire.Fill.Bitmap.WrapMode:=TWrapMode.TileStretch; daire.Tag:=0; daire.Name:='Daire_4_'+IntToStr(I); daire.EndUpdate; except on E: Exception do // ShowHintFrame(frmana,'Hata:'+e.Message); end; grid4x4.EndUpdate; end; for I := 0 to ComponentCount -1 do begin if(components[I] is TCircle) then begin Listbox1.Items.Add((components[I] as TCircle).Parent.Name) ;//gridpanellayout u parent olarak görmüyor. if (Components[I] as Tcircle).Parent=grid4x4 then//if TCircle(Components[I]).Parent=grd4x4 then begin ... .... ....
Bu if sorgusunu geçemiyor kod. Parent özelliğini kontrol edemiyor.
İyi çalışmalar.
,

.Muharrem Bey'in dediği yol bence de en mantıklısı ama illa Muharrem Bey'in dediği yoldan gitmeyecekseniz şöyle bir yoldan ilerleyebilirsiniz: