(02-02-2017, Saat: 16:04)HayriAslan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Uniguiyi kullandıkça aslında ne kadar güzel bir framework olduğunun farkına varacaksınız.
En önemlisi delphi ile web uygulamaları geliştiriyoruz.
Evet, haklısınız. Benim en çok beğendiğim nokta şu;
alıştığımız Delphi ortamında alıştığımız şekilde form dizaynı yapabilmek. Bu özelliğe gerçekten paha biçilemez. ASP.NET ve PHP ile web sayfası/formları tasarlayanlar daha iyi anlarlar, sayfalarca CSS kodu yazmadan WYSIWYG bir dizayn yapabilmen pek mümkün değildir. Delphi bunu sağlıyor, ve gerçekten de çok iyi bir şekilde yapıyor.
UNIGUI'nin diğer web frameworklere göre avantajı şu; IntraWEB'in kendi içinde gelen bileşenlerin görünümü çok kötü. Tema desteği yok. Sonradan BootStrap Library diye bir kütüphaneyi kurarsanız belki bir derece güzel hale geliyor o kadar. Mobil için kendiniz özel olarak uğraşmalısınız. Ben IntraWEB'in istediğim hale gelebilmesi için TMS'nin iPhone Control Pack'i ile CGDEVTOOLS isimli bir firmanın JQuery ve JQueryMobile paketlerini kurdum. Bunlarla IntraWEB bir derece kullanılır hale geliyor.
UNIGUI, satın alırken seçtiğiniz takdirde hem normal web hem de mobil için ayrı ayrı bileşenler ile birlikte geliyor. Tema desteği var, birden fazla tema sunabiliyorsunuz. Veri bileşenlerinde DBGRid, DBListGrid gibi hem masaüstü hemde mobil uyumlu alıştığımız bileşenler var. IntraWEB'de TMS kurmadan DBGrid kullanamıyorsunuz (Bir tane DBGrid var ama hiç kullanışlı değil ) . Şimdiye kadar aradığım ama unigui'de yokmuş dediğim bir durum hiç oluşmadı.
Sonuç olarak kendi incelemelerime ve geliştirdiğim projelere dayanarak söylüyorum, UNIGUI kesinlikle tercih edilebilir, çok güzel ve başarılı bir platform.