Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
firebird baglantı kullanma şekli hakkında
arkadaşlar merak ettiğim bir şey var
bir firebird tablosuna bağlantıda

a: dataya ihtiyacım olunca tabloya baglanırım datayı alırım bağlantıyı kapatırım.
b: en başından bağlanırım sürekli bağlı kalırım data lazım olunca alırım

bu metodlardan hangisi dogru bir yöntem  ben her bilgi lazım oldugunda sıfırdan bağlanıyormuş gibi bağlanıp 
dayayı cekip kapatıyorum  bu yöntem dogru mu?

saygılarımla
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Merhaba.
A seçeneğini sadece doğru demek yetmez gerekçelerini de yazayım :

* Mobil bir yazılım olsaydı bu şekilde çalışıyor olurdunuz.

* Ağ altından veri alıyorsanız ve ağ wifi ise yine bu şekilde mobilmiş gibi çalışıyor olurdunuz.

* Bağımsız threadler altında veritabanı erişimi yapıyorsanız yine bu şekilde thread altında bağımsız connection nesnesi oluşturup çalışıyor olurdunuz.

* Embedded Firebird veritabanı erişimi yapıyorsanız veritabanı sağlığı için projelerin sırayla bağlanıp bırakması lazım ki yine sizin çalıştığınız şekilde olurdu.

Bunları yazdım çünkü sizin yöntem çok güvenli. İyi / kötü kavramı sadece hız veya sadece online kalmak ile ilgili değil, verimli ve sağlıklı veritabanı erişimi de demek.

Başarılar
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
Merhabalar.. Eğer mobil aplikasyon yazacaksanız tabiiki A seçeneği.

Fakat Eğer kullanıcının girdiği data ile başka kullanıcı bir işlem yapacak ise (Ör: Satış raporu, Kâr raporu vsvs.) O zaman B seçeneğini kullanmanız öneririm..

Tabiiki @mrmarman Hocamın Extreme yöntemleri çok daha ilginç ama çok zorlayabilir sizi (Beni zorluyor Smile ).
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Photo Firebird de Aynı sorgulama Mantığında Hata !! maydin60 3 498 19-06-2026, Saat: 05:44
Son Yorum: emailx45
  firebird bağlantı hatası. Kamuran Alpkaya 17 19.926 06-08-2025, Saat: 14:20
Son Yorum: mcuyan
  FIREBIRD SIRALAMA Kral 10 2.425 15-10-2024, Saat: 19:04
Son Yorum: Kral
  Firebird bağlantı kopmaları (ZeosLib) boreas 0 871 12-06-2024, Saat: 16:08
Son Yorum: boreas
  veritabanina baglanti hatasinda programin kitlenmesini onlemek sadikacar60 8 2.766 21-05-2024, Saat: 21:50
Son Yorum: sadikacar60

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi