Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
date and/or time from character string-[Çözüldü}
Merhabalar Formda arama yaptım lakin bulamadım

Kayıt yaparken 

tarih / saat dönüştürmesi ile ilgili şöyle bir hata alıyorum
conversion failed when converting date and/or time from character string

Ve nedense bunu gelen olarak Hp probook laptoplarda yapıyor Lenovo bilgisayarlarda herhangi bir sıkıntı teşkil etmeden kaydı tamamlıyor bunun nedeni tarih ve saat değerlerinin dönüştürememesii belli peki bunu daha önce yaşayıp durumu çözen var mıdır acaba 

iz4v3n3.PNG
(19-01-2022, Saat: 21:15)Mesut Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar Formda arama yaptım lakin bulamadım

Kayıt yaparken 

Ve nedense bunu gelen olarak Hp probook laptoplarda yapıyor Lenovo bilgisayarlarda herhangi bir sıkıntı teşkil etmeden kaydı tamamlıyor bunun nedeni tarih ve saat değerlerinin dönüştürememesii belli peki bunu daha önce yaşayıp durumu çözen var mıdır acaba 

iz4v3n3.PNG

Muhtemelen Windows'un Bölge/ülke ayarlarından kaynaklanıyor.
(19-01-2022, Saat: 22:00)enigma Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-01-2022, Saat: 21:15)Mesut Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar Formda arama yaptım lakin bulamadım

Kayıt yaparken 

iz4v3n3.PNG

Muhtemelen Windows'un Bölge/ülke ayarlarından kaynaklanıyor.

Hocam windows bölge ayarlarıyla falan baya uğraştım düzelmedi.
Merhaba,
Hocam tavsiyem tarih saat bilgisini uygulama üzerinden alıp veritabanına yazmayın.
insert, update SQL kodunuz içinde belirtin.
Yani tek merkezden işlesin bilgiyi. PC ler arası zaman farkı sorun oluşturabilir.
(19-01-2022, Saat: 23:37)ozcanm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Hocam tavsiyem tarih saat bilgisini uygulama üzerinden alıp veritabanına yazmayın.
insert, update SQL kodunuz içinde belirtin.
Yani tek merkezden işlesin bilgiyi. PC ler arası zaman farkı sorun oluşturabilir.

Merhaba,
Evet ama mesela çek ödeme girişi yapıyorum vadesini cxdateedit ile mecburen uygulama üzerinden göndermem gerekiyoriyo  tarihi
Kayıt öncesi tarih formatınızı 'yyyy-mm-dd' olacak şekilde düzenlerseniz sorununuz düzelecektir.
Direkt olarak program içinde kayıt etmek yerine SP oluşturup oraya verileri parametrik olarak gönderdiğim zaman sorun çözüldü.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  CheckLisstBox ta seçilmiş öğelerin String katarına aktarılması maydin60 2 197 26-05-2026, Saat: 22:21
Son Yorum: barutali
  SQL Table Type parametre gecisi hakkında (Çözüldü) adelphiforumz 1 218 09-04-2026, Saat: 15:53
Son Yorum: adelphiforumz
  FastReport Dinamik Sayıya Göre Etiket Bastırma [ÇÖZÜLDÜ] bünyamin68 2 769 09-01-2025, Saat: 13:47
Son Yorum: bünyamin68
  paslibvlcplayerin gec acilmasi sorunu-COZULDU sadikacar60 7 1.165 08-10-2024, Saat: 09:25
Son Yorum: mrmarman
  [Çözüldü] HTTP üzerinden RTSP ile IP kamera stream işlemek Abdullah ILGAZ 4 6.897 08-10-2024, Saat: 09:20
Son Yorum: sadikacar60

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi