Arkadaşlar merhaba daha öncede açılmış bir konu ancak tam anlamıyla çözüme kavuşamamıştır. Arkadaşlar ben bakanlığın servis dökümanındaki şartları sağlayacak şekilde web servis ile işletmemin gln numarasına göre sadece stok bilgisini çekmek istiyorum.Bildirim gönderme, Bildirim alma işlemleri yapılmayacak. Bunu istememin sebebi ise bakanlığın portalının gerekli bilgileri gösterecek kolonların eksik olması son kullanma tarihi geçmeye yakın ürünleri tek bir tabloda göremeyişimiz ve raftaki zirai ilaçların kontrolünün zor olması ve benzeri problemlerde yetersiz kalması. Bu konuda çalışması olan ya da yardım edebilecek arkadaşlar var mıdır? Bakanlığın Web Servis Dökümanı ve C# dilinde yazılmış örnek program ektedir.Yardımlarınızı bekliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum.
Merhaba,
Anladığım kadarıyla projenin baştan sona yazılması için destek istiyorsunuz.
Bu şekilde destek bulabileceğinizi sanmıyorum.
"Başlamak bitirmenin yarısıdır. "
Siz başlayın, sorun yaşadığınız kısımları buradan yazın bizler de yardımcı olmaya çalışalım.
(16-06-2022, Saat: 13:42)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Siz başlayın, sorun yaşadığınız kısımları buradan yazın bizler de yardımcı olmaya çalışalım.
Yok sadece bakanlıktan webservis (api ve json) ile stok bilgisini çekebileceğim kodlarda yardım istiyorum.web servis api ve json hakkındada hiç bir bilgim yok .
Araştırdığım kadarıyla Kullanıcı adı, parola ve key ile token işlemleri yapılıyor sonra web servisten işletme gln numarası ile gerekli stok bilgileri çekiliyor.
(16-06-2022, Saat: 13:53)bünyamin68 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(16-06-2022, Saat: 13:42)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Yok sadece bakanlıktan webservis (api ve json) ile stok bilgisini çekebileceğim kodlarda yardım istiyorum.web servis api ve json hakkındada hiç bir bilgim yok .
Araştırdığım kadarıyla Kullanıcı adı, parola ve key ile token işlemleri yapılıyor sonra web servisten işletme gln numarası ile gerekli stok bilgileri çekiliyor.
Test kullanıcı bilginiz var mı?
Varsa yardımcı olayım.
(16-06-2022, Saat: 13:56)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(16-06-2022, Saat: 13:53)bünyamin68 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yok sadece bakanlıktan webservis (api ve json) ile stok bilgisini çekebileceğim kodlarda yardım istiyorum.web servis api ve json hakkındada hiç bir bilgim yok .
Test kullanıcı bilginiz var mı?
Varsa yardımcı olayım.
İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Örnek uygulamanın içinde test için şöyle bir not var. Eğer işe yaramazsa özelden gerçek bilgileri vereyim size.
public static string URL { get { return "http://testbkst.tarbil.gov.tr/Service//"; } }
public static string UserName { get { return "TestUser"; } }
public static string Password { get { return "TestPass@"; } }
Fakat servis kurumun ana sayfasına yönleniyor.
Muhtemelen Base URL veya kullanıcı bilgileri yanlış olabilir.
Bu bilgileri, bakanlıktan teknik bilgiye sahip bir yetkili görüşüp teyit etmeniz gerekiyor.
(16-06-2022, Saat: 15:08)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Demo uygulama ve dökümantasyonu inceledim.
İlk işlem adımı Access Token almak.
Bu amaçla aşağıdaki bilgileri servise gönderdim.
Fakat servis kurumun ana sayfasına yönleniyor.
Muhtemelen Base URL veya kullanıcı bilgileri yanlış olabilir.
Bu bilgileri, bakanlıktan teknik bilgiye sahip bir yetkili görüşüp teyit etmeniz gerekiyor.
Rest debuggeri bende kullandım aynı hatayı almıştım. Bakanlıkta da muhatap bulmak çok zor. yinede bu konu hakkında biraz daha araştırma yapıp senin görüşünü alacağım kardeşim çok teşekkür ederim ilgilendiğin için.
Bu servisler ilk çıktığında hatta yakın zamana kadar SOAP idi. Bende bir proje yapmıştım. Üretim bildirimi gönderiyordum. Şimdi RestApi'ye geçmiş sanırım. Benzer çalışma İlaç Takip sisteminde de var. Onlarda 1 Temmuzdan itibaren SOAP'tan Rest servislere geçiyorlar. SOAP olsaydı yardım ederdim ama RestApi çalışmasına henüz başlamadım.
(16-06-2022, Saat: 22:27)enigma Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu servisler ilk çıktığında hatta yakın zamana kadar SOAP idi. Bende bir proje yapmıştım. Üretim bildirimi gönderiyordum. Şimdi RestApi'ye geçmiş sanırım. Benzer çalışma İlaç Takip sisteminde de var. Onlarda 1 Temmuzdan itibaren SOAP'tan Rest servislere geçiyorlar. SOAP olsaydı yardım ederdim ama RestApi çalışmasına henüz başlamadım.
Merhabalar,
Ulaşabileceğiniz bir dökümantasyon ve bilgi olur ise paylaşımda bulunabilirseniz sevinirim.
(17-06-2022, Saat: 09:08)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(16-06-2022, Saat: 22:27)enigma Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu servisler ilk çıktığında hatta yakın zamana kadar SOAP idi. Bende bir proje yapmıştım. Üretim bildirimi gönderiyordum. Şimdi RestApi'ye geçmiş sanırım. Benzer çalışma İlaç Takip sisteminde de var. Onlarda 1 Temmuzdan itibaren SOAP'tan Rest servislere geçiyorlar. SOAP olsaydı yardım ederdim ama RestApi çalışmasına henüz başlamadım.
Merhabalar,
Ulaşabileceğiniz bir dökümantasyon ve bilgi olur ise paylaşımda bulunabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Eski sistemde soap kullanılıyordu soap olsaydı bende sıkıntı olmadan çalışabilirdim ancak yeni servis rest ile çalışıyor(api,json ve token işlemleri) var benimde bu konu hakkında hiç bir bilgim yok . Ben şuan Bakanlıktan api url sini almaya çalışıyorum birşeyler becerebilirsek Rad Coder kullanıcı adlı kardeşimizle burada paylaşımda bulunacağız inşallah. Cevaplarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.