Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Release modda apk çıkarma
Arkadaşlar herkese merhaba.
Debug modunda apk sını çıkardığım uygulama problemsiz bir şekilde çalışıyor. Fakat Release modunda apk çıkardığım zaman uygulama splash screen i gösterip ardından kendini kapatıyor. Debug modda apk sı çalışan bir uygulama release modunda neden çalışmaz anlam veremedim. Burada amaç play store a atmak olmadığı için .aab dosyası çıkarmıyorum. Release modunda çıkarılan apk, hedef cihazlara yüklenip orada kullanılacak.
Boş bir uygulama oluşturup release modunda apk sını çıkardığım zaman sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Bu da bahsi geçen uygulamada bir problem olduğu sonucunu ortaya çıkarıyor. Release modunda debug edemediğim için sorunu da göremiyorum. 
Release modunda apk çıkarırken izlediğim yol : 
- Build Configurations -> Release
- Android 64 bit -> Configuration -> Development
- Build
- Deploy
edince android64/release/uygulamaAdı/bin içerisinde apk oluşturuluyor.
Edit :
--------
Uygulamada bir tane de custom service kullanıldı. Service dosyasını da release modunda build etmeme rağmen aynı problemin devam ettiğini belirtmiş olayım.
--------
Daha önce buna benzer bir problemle karşılaşan veya "şundan kaynaklı olabilir" şeklinde bir fikri olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler .. 
- Dipnot (uygulama şahsıma ait olmadığı için kaynak kodunu paylaşamıyorum)
Uygulamayı release Android 32 - bit olarak derleyin. Sorunsuz çalışacaktır.
Sorunun devam etmesi durumunda;
1- Yeni bir Multi-Device App oluşturun.
2- Main formu silin ve kaydedin. 
3- Ana uygulamanızdaki tüm form ve unit leri yeni proje dizinine kopyalayın.
4- Ana uygulamanızdaki proje ayarlarını, yeni projede tek tek yeniden tanımlayın.
Begin : = end / 2;
Cevabınız için çok teşekkürler. Android 32 bit modunda derledim fakat problem devam etti. İkinci seçenekte dediğiniz gibi boş bir proje oluşturup, asıl projedeki dosyaları bu boş projeye teker teker aktararak problemi çözdüm.
Bu tür durumlar DB connection açık unutulduğunda da olabiliyor. (Autoconnecti dizayn esnasında False yapın)

Yada Permissionlarla alakalı.. (PErmissionları ayarlayın.)

Yada AndroidManifest.template.xml dosyasınıdan.. (Dosyayı silin. IDE kendisi otomatik oluştursun..)
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi 11 Ios Release cihankoca 20 8.300 04-07-2025, Saat: 14:55
Son Yorum: mcuyan
  10.3'de debug modda android 11'e yüklenmiyor.[Çözüldü] 41linea41 5 3.066 03-07-2021, Saat: 21:05
Son Yorum: 41linea41
  Mysql release pools Kerembacioglu 10 8.201 15-01-2020, Saat: 23:09
Son Yorum: otonomi
  Release Dosyasının Çıkmaması QepnS 10 9.652 05-05-2019, Saat: 03:16
Son Yorum: QepnS
  Uygulama 26 api Release Derleme Sorunu codder71 4 3.542 19-02-2019, Saat: 01:29
Son Yorum: codder71

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi