Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IOS Location izni isteği
Arkadaşlar Merhaba. 
FMX uygulamamda kullanıcıdan lokasyona erişebilmek için izin istiyorum. Android tarafında izni istediğimde kullanıcı karşısına çıkan diyalog penceresinde kullanıcı seçimini yapınca, ilgili bir fonksiyonu tetikliyor ve bu fonksiyon içerisinde kullanıcının seçimine göre kodlama yapabiliyorum. 
Aynı işlemi IOS tarafında TCLLocationManager ile yapmaya çalışıyorum fakat kullanıcı karşısına çıkan diyalog penceresinde yapılan seçimde tetiklenecek bir fonksiyon ataması yapamıyorum. Bu nedenle kullanıcının seçimini görebilmek için uygulamayı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Kullanıcı seçimi sonrası tetikletebileceğim bir fonksiyon atamasını nasıl yapabilirim ?  Aşağıda IOS platformu için kullandığım kod parçası mevcut. Şimdiden teşekkürler.

var
 tclLocationManager : CLLocationManager;
begin
{$IFDEF IOS}
   if (TCLLocationManager.OCClass.authorizationStatus = kCLAuthorizationStatusNotDetermined) then  
   begin
      if tclLocationManager = nil then
        tclLocationManager  := TCLLocationManager.Create;
      tclLocationManager.requestWhenInUseAuthorization;
   end;
{$ENDIF}
end;
(11-10-2022, Saat: 15:53)vedat33 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar Merhaba. 
FMX uygulamamda kullanıcıdan lokasyona erişebilmek için izin istiyorum. Android tarafında izni istediğimde kullanıcı karşısına çıkan diyalog penceresinde kullanıcı seçimini yapınca, ilgili bir fonksiyonu tetikliyor ve bu fonksiyon içerisinde kullanıcının seçimine göre kodlama yapabiliyorum. 
Aynı işlemi IOS tarafında TCLLocationManager ile yapmaya çalışıyorum fakat kullanıcı karşısına çıkan diyalog penceresinde yapılan seçimde tetiklenecek bir fonksiyon ataması yapamıyorum. Bu nedenle kullanıcının seçimini görebilmek için uygulamayı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Kullanıcı seçimi sonrası tetikletebileceğim bir fonksiyon atamasını nasıl yapabilirim ?  Aşağıda IOS platformu için kullandığım kod parçası mevcut. Şimdiden teşekkürler.

var
begin
{$IFDEF IOS}
   if (TCLLocationManager.OCClass.authorizationStatus = kCLAuthorizationStatusNotDetermined) then  
   begin
   end;
{$ENDIF}
end;

Helper yardımcı olabilir belki
Yalnızım ama bir kente yürüyen ordu gibiyim, edebiyattan kaçınmalıyım..
(11-10-2022, Saat: 17:38)narkotik Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11-10-2022, Saat: 15:53)vedat33 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar Merhaba. 

var
begin
{$IFDEF IOS}
   begin
   end;
{$ENDIF}
end;

Helper yardımcı olabilir belki

Cevabınız içi teşekkürler. Atmış olduğunuz linki inceledim fakat ihtiyacım olan kısmı bulamadım.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Konum izni Requestpermissions turkcann 5 1.179 12-03-2025, Saat: 14:08
Son Yorum: Mr.X
  FMX IOS location permission kontorlü vedat33 3 1.476 22-12-2021, Saat: 09:58
Son Yorum: RAD Coder
  Basit Bir Mobil Örneği İsteği ferhatcelik 5 2.771 14-03-2021, Saat: 19:50
Son Yorum: mcuyan
  Location Sensor - Konum Bilgisi Öğrenme samet 4 5.629 11-09-2018, Saat: 10:45
Son Yorum: narkotik
  depolama erişim izni olmadan erişmek ? Mr.Developer 9 8.744 28-06-2018, Saat: 11:36
Son Yorum: Mr.Developer

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi