Yorumları: 30
Konuları: 12
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 0
Başlangıç
İyi akşamlar.
FMX tarafında PC için yaptığım uygulamayı browser ile PC'ye indirdiğimde virüs uyarısı alıyorum.
Uygulamayı yaptığım PC'ye test için indirirken sorun yok, uyarıyı farklı PC'ye indirince virüs olarak uyarı veriyor.
Bu durumun çözümünü nasıl yapabilirim?
Yorumları: 315
Konuları: 25
Rep Puanı: 633
Acemi
Bende Lisanlı Norton 360 var. Bazı Delphi VCL uygulamalarına Virüs uyarısı verip programı bloke ediyor. Çalıştır deyince geri yükleyip çalıştırıyor ama programı tekrar derleyince yine bloke ediyor. Norton 360'ta zamana bağlı olarak virüs korumayı iptal edebiliyorsunuz. Ben programı bloke etmesin diye o şekilde yapıyorum.
Yorumları: 342
Konuları: 15
Rep Puanı: 2.715
Uzman
Merhaba,
Eğer uygulamanız içinden log,bağlantı bilgileri vs. İçin txt dosyasıveya bat dosyası oluşturuyor ve veri işliyorsanız antivirüs uygulamalarına takılabilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Yorumları: 1.516
Konuları: 83
- Delphi 10.3
- Delphi 10.2
- Delphi 7
- Lazarus / FPC
Rep Puanı: 4.275
Uzman
Sadece o da değil hocam. Eğer internetten birşey download yada upload edecek kodlar vs var ise de virüs olarak görebiliyor.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır..
Yorumları: 1.048
Konuları: 45
Rep Puanı: 3.057
Uzman
Bazı güvenlik uygulamaları boş proje ile oluşturulmuş exe yi bile karantinaya yolluyor.
virüstotal benzeri siteler ile dosyayı taratmak yanlış alarmı bir süre sonra engelleyebilir.
Yorumları: 30
Konuları: 12
Rep Puanı: 0
Başlangıç
Browser engelliyor, Virüs programı kullanmıyorum, txt kayıt yaptırıyorum. Bunlardan dolayı Virüs uyarısı veriyorsa komik
Yorumları: 1.898
Konuları: 22
Rep Puanı: 21.184
Üstad
Exe'yi çıplak gönderiyor olabilir misiniz? Browser, winrar.exe'yi bile gönderseniz executable açık dosyada izin vermeyecektir. Virüs olarak da değil, tehdit gördüğü için.
Böyle ise rar ile sıkıştırıp veya kendi projeniz ile ilişik modül ise ZIP yapıp transferde öyle kullanın.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN