Yorumları: 95
Konuları: 22
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 219 Acemi
03-04-2023, Saat: 08:23
(Son Düzenleme: 09-06-2023, Saat: 19:37, Düzenleyen: cemakkus.)
Günaydın arkadaşlar, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Slip yazıcıdan fiş bastırmak istiyorum. 5 satır ürün yazdırdığımda ona göre, 50 satır ürün yazdırdığımda ona göre kağıdın boyu uzun çıksın istiyorum. Şu anki şekilde her 5 satırda ikinci, üçüncü vb. sayfalar oluşturuyor.
Hani marketten alışveriş yapanlar bilir, 100 tane de ürün alsanız tek fiş çıkar. Hepsi alt alta yazar. Ben de o şekilde, ürün sayısı az da olsa çok da olsa hepsini tek fişte, sayfalama olmadan çıkarmak istiyorum.
Bunu nasıl yapabilirim?
(Report Builder kullanıyorum, ama sanırım FastReport vb. diğer araçlarda da benzer bir mantık vardır )
Yorumları: 17
Konuları: 1
Rep Puanı: 17 Başlangıç
(03-04-2023, Saat: 08:23)cemakkus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Günaydın arkadaşlar, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Slip yazıcıdan fiş bastırmak istiyorum. 5 satır ürün yazdırdığımda ona göre, 50 satır ürün yazdırdığımda ona göre kağıdın boyu uzun çıksın istiyorum. Şu anki şekilde her 5 satırda ikinci, üçüncü vb. sayfalar oluşturuyor.
Hani marketten alışveriş yapanlar bilir, 100 tane de ürün alsanız tek fiş çıkar. Hepsi alt alta yazar. Ben de o şekilde, ürün sayısı az da olsa çok da olsa hepsini tek fişte, sayfalama olmadan çıkarmak istiyorum.
Bunu nasıl yapabilirim?
(Report Builder kullanıyorum, ama sanırım FastReport vb. diğer araçlarda da benzer bir mantık vardır )
Kullandığın yazıcı modelince cut özelliği varsa kagıdı otomatik keser benım deponma dullandıgım oğle bunu için sayfa seçeneklerinde ne seçiyorsun rulo tipi 600mm 1200mm gibi nasıl dizayn ettin o önemli eğer sayfa olarak ayarlıyorsan sorun ? önce kağıt tipini (Paper size) ayarla
Arkadaşlar problemim devam etmektedir. Aramızda slip printer üzerinden fiş bastıran kimse yok mu? kağıt boyutunu nasıl ayarlıyorsunuz? 5 satır da olsa 25 satır da olsa tek bir fişte baskı nasıl alıyorsunuz?
@ clayhuseyin dediklerinizden pek bir şey anlayamadım. Ama Yazıcı ayarlarında rulo tipi vb. gibi bir ayar da yok zaten.
Yorumları: 703
Konuları: 74
Rep Puanı: 1.636 Programcı
Selamlar
Kağıt boyutundan ziyade, rapor tasarımından kaynaklandığını düşünüyorum. Her 5 saırda bir sayfa atlıyorsa, o zaman detail sayfa ayarlarına bakmanız daha uygun olacaktır.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
@ shooterman üstad, detail bandında öyle ekstra bir ayar yok. Standart bir rapor tasarımı düşünün, header, detail ve footer'dan oluşuyor. Kağıt boyutundan kastım, rapor tasarımında kağıt boyutu ayarı. Slip yazıcıda kağıdın eni genelde 80 veya 100 mm oluyor. Peki boy için ne yapmak lazım? Boyu 300 mm verirsem, bir sürü boşluk bırakıp sayfanın taaaa en altına footer'ı yazıyor. 150 mm. verirsem bu sefer satır sayısı fazla olursa ikinci sayfaya kayıyor. Sanki iki farklı fiş çıkmış gibi oluyor.
Market fişi gibi düşünün, 5 ürün de olsa tek fiş çıkıyor 100 tane ürün de olsa tek fiş çıkıyor. Sadece kağıdın boyu uzun oluyor o kadar. Merak ettiğim bunun nasıl olduğu?
Market satışı, hızlı satış vb. programları yazanlar vardır aramızda. Rapor tasarımını neye göre yaptıkları konusunda bir ipucu veren olursa çok sevinirim.
Yorumları: 17
Konuları: 0
Rep Puanı: 136 Başlangıç
Merhabalar,
Fastreport'da dizayn ekranında sol taraftaki sayfa özelliklerinde EndlessHeight özelliğini true yapabilirsiniz.
Bu sayede sayfa detail satırdaki veri kadar uzatılır. Footer'ı etkilemez. Satır sayınız ne kadarsa kağıt boyu ona göre uzayıp kısalır.
İyi çalışmalar.
Yorumları: 854
Konuları: 40
Rep Puanı: 4.377 Uzman
12-04-2023, Saat: 14:17
(Son Düzenleme: 12-04-2023, Saat: 14:25, Düzenleyen: hi_selamlar.)
(12-04-2023, Saat: 13:45)cemakkus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @shooterman üstad, detail bandında öyle ekstra bir ayar yok. Standart bir rapor tasarımı düşünün, header, detail ve footer'dan oluşuyor. Kağıt boyutundan kastım, rapor tasarımında kağıt boyutu ayarı. Slip yazıcıda kağıdın eni genelde 80 veya 100 mm oluyor. Peki boy için ne yapmak lazım? Boyu 300 mm verirsem, bir sürü boşluk bırakıp sayfanın taaaa en altına footer'ı yazıyor. 150 mm. verirsem bu sefer satır sayısı fazla olursa ikinci sayfaya kayıyor. Sanki iki farklı fiş çıkmış gibi oluyor.
Market fişi gibi düşünün, 5 ürün de olsa tek fiş çıkıyor 100 tane ürün de olsa tek fiş çıkıyor. Sadece kağıdın boyu uzun oluyor o kadar. Merak ettiğim bunun nasıl olduğu?
Market satışı, hızlı satış vb. programları yazanlar vardır aramızda. Rapor tasarımını neye göre yaptıkları konusunda bir ipucu veren olursa çok sevinirim.
Merhabalar,
Deneme imkanım yok. Acaba şöyle bir yol izlense...
Header
MasterDate
Footer
Burada dinamik bir sayfa boyutu bulunması gerekli.
Detayda band > DB > en son kaydı geldik > sonra Engine yazdırma işlemini sonlandır gibi bir yapı kurgulanabilir mi?
Yani rapor içinde biraz kodlama yapılacak.
procedure MasterData1OnBeforePrint(Sender: TfrxComponent);
begin
if (<Line> = 6) then Engine.NewPage;
end;
Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Yorumları: 316
Konuları: 25
Rep Puanı: 660 Acemi
Yazıcının setup ayarlarından da kaynaklı olabilir. Eğer girebiliyorsanız ayar sayfasına girip kontrol edin.
Yorumları: 28
Konuları: 1
Rep Puanı: 237 Acemi
Merhaba,
Report builder için slip yazıcı ve rulo kağıtta değişken sayfa boyutları olan sipariş yazdırma için linkteki örnekten yararlanmıştım.
Bu zip dosyasındaki kodu incelerseniz çözüm olacaktır.
http://www.digital-metaphors.com/tips/Ca...Height.zip
ilgili sayfa
https://www.digital-metaphors.com/forums...t-printing
08-06-2023, Saat: 12:24
(Son Düzenleme: 08-06-2023, Saat: 12:25, Düzenleyen: cemakkus.)
Arkadaşlar problemim hala devam etmektedir. Uzun süredir deneme yanılma yöntemi ile ilerliyorum ama bir çözüme ulaşamadım.
Sorunumu tekrar özetleyim,
hani markette bir ürün de alsanız 100 ürün de alsanız hepsi tek fişte çıkıyor ya, onun gibi ben de listemdeki ürünleri tek fişte yazdırmak istiyorum.
Ama kağıt boyutundan dolayı, ikinci, üçüncü sayfalar oluşuyor.
Ben istiyorum ki, ikinci üçüncü sayfalar olmadan doğrudan tek bir kağıtta bu iş olsun bitsin.
kullandığımız yazıcı SLİP printer. Yani teknik olarak mümkün. Yani yazarkasadan satışı yapan programlar da bunu yapabildiğine göre, bir şekilde bunun yapılabiliyor olması lazım.
Denetim Masasında yazıcıya kağıt boyutu verirsem olmuyor. Kağıt boyutunun dinamik olması lazım.
Aramızda bu şekilde yazıcı kullanan, market&mağaza programı yazan, yazarkasadan fiş bastıran vb. yok mu ?
Yok mu bu işin bir çaresi?
Başta Report Builder diye belirtmiştim ama artık önemi yok, FastReport vb.'de olur.
|