Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
network kullanım
eğer program networkte çalışıyorsa > ana program lisansı varsa > direk çalışsın istiyorum.. yani networkteki programı lisanslamaya uğraşmayayım... açık olmadan nasıl mantık yürütmeliyim
(06-04-2023, Saat: 20:59)info@guzelceker.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı: eğer program networkte çalışıyorsa > ana program lisansı varsa > direk çalışsın istiyorum.. yani networkteki programı lisanslamaya uğraşmayayım... açık olmadan nasıl mantık yürütmeliyim

Günaydın Hayırlı Ramazanlar.

Açık olmadan kelimesi biraz zor ama
Açık kaynak kodlu Onguard component üstünde  hazır Tarih, Network (Çalışan bilgisayarları sınırlandırma)
ve ana üzerinde koruma gibi özellikler var en azından başlangıç için işinizi görecektir.

ikinci yöntem database üzerinde bir tabloda bir alana aktif çalışan bilgisayar sayısını kaydedin
programa her giren bilgisayarda değeri artırım çıkında düşürün ama bunun en büyük sıkıntısı
kilitlenme elektrik gitmesi gibi durumlarda olmayan bilgisayar bağlı görünecektir.
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Ana programın kapalı olacağını düşünürsek sanki mantıklı olan ana veritabanı üzerinde lisanslama bilgilerini tutmak olacaktır. ana program lisanslandığında bir alana gerekli bilgileri yazar. client açıldığında, ana program kapalı bile olsa, veritabanındaki alanlara göre lisans durumu dikkate alınarak işlemleri yapabilir. Tabi veritabanı içindeki planlama hangi verileri nasıl yazacağını senin tasarımın belirler.
Ben veritabanında bir tabnloda calısan modemin ip numarasını saklıyorum. IP numarasını bulkmakta basit.
Terminallerden program calıstıgında ip nosu aliyorum ve merkezdeki veritabanında kayıtlı olan ip ile karşılastırıyorum.
Bu en basit ve mükemmel bir mantık. Programı başka yerlerde kullanılması mümkün değil.

Hem bu sekilde merkeze kimin bağlanıp bağlanmıyacağına ben karar veriyormum.
Yoksa 1000 terminal var lisanslarla uğraşamazsın.
(07-04-2023, Saat: 15:02)Mert_37 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben veritabanında bir tabnloda calısan modemin ip numarasını saklıyorum. IP numarasını bulkmakta basit.
Terminallerden program calıstıgında ip nosu aliyorum ve merkezdeki veritabanında kayıtlı olan ip ile karşılastırıyorum.
Bu en basit ve mükemmel bir mantık. Programı başka yerlerde kullanılması mümkün değil.

sabir ip ise ok.. değilse :=
(07-04-2023, Saat: 16:04)info@guzelceker.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-04-2023, Saat: 15:02)Mert_37 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben veritabanında bir tabnloda calısan modemin ip numarasını saklıyorum. IP numarasını bulkmakta basit.

sabir ip ise ok.. değilse :=
Her sistemin bir gurup kodu,bilgisayarın adı olur. Ben onu önce okuyorum serverdeki kayıtlı isimlerle tutuyorsa geç diyorumSmile .
Bazı yerlerde de disk seri numaralarını kurulum sırasında bir defa server veritabana kaydediyorum. Onu karşılaştırıyorum.Yani çare çok abi. Kendinde bir anlaşma alogoritması yapabilirsin.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi SLL kullanım sorunu Bay_Y 12 2.194 22-12-2025, Saat: 18:11
Son Yorum: Bay_Y
  Delphi 13 Bellek Kullanım Sorununun Çözümü RAD Coder 4 1.195 16-09-2025, Saat: 07:06
Son Yorum: enigma
Wink local-network otomatik seçim info@guzelceker.com 0 799 11-11-2022, Saat: 06:23
Son Yorum: info@guzelceker.com
  FMX Ram Kullanım problemi tabikisura10 15 8.086 17-01-2021, Saat: 20:13
Son Yorum: mrmarman
  Network Veri Okuma ercanskose 6 5.959 14-04-2019, Saat: 20:14
Son Yorum: mrmarman

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi