Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firebase Authentication Kullanıcı Çoktan Oturum Açmışsa
Merhaba arkadaşlar, 
Firebase Authentication kullanarak bir uygulama yapmaya çalışıyorum, kullanıcı her uygulamayı açtığında tekrar giriş yapıp Authentication almaktansa, bir önceki Authentication var olup olmadığının kontrolünü otomatik yaptırarak giriş sayfasını nasıl bypass yaptırabilirim.
There is no place like "127.0.0.1"

"Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır."

1- Firebase'in getCurrentUser metodu ile kullanıcı bilgisini alabilirsiniz. 
2- Belli bir süreliğine lokalde kullanıcı bilgisini tutabilir ve bu bilgilerle giriş yapmasnı sağlayabilirsiniz.
Begin : = end / 2;
(18-04-2023, Saat: 09:01)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1- Firebase'in getCurrentUser metodu ile kullanıcı bilgisini alabilirsiniz. 
2- Belli bir süreliğine lokalde kullanıcı bilgisini tutabilir ve bu bilgilerle giriş yapmasnı sağlayabilirsiniz.

zannediyorum her iki konuda da delphi kaynakları çok yetersiz, yada ben bulamadım, çünkü bu iki yol söyleniyor ama uygulama ile alakalı örnek ve tek satır kod yok.

projelerinde bu yöntemleri kullanan arkadaşlar detay bilgi verirlerse çok sevinirim.

İlk login işlemi sonucunda size kullanıcı bilgileri dönecektir sanırım. 
Bu bilgileri lokalde saklayabilir ve sonraki girişlerde kullanbilirsiniz. 
Daha detaylı nasıl açıklanabilir, bilmiyorum?
(18-04-2023, Saat: 10:59)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İlk login işlemi sonucunda size kullanıcı bilgileri dönecektir sanırım. 

Birçok kullanıcı bu bilgileri lokalde direk saklamanın uygulamayı tehlikeye atacağını söylüyor, ayrıca android veya ios ta localde veri nasıl saklanır bilmiyorum, yani windows ortamında belki ini dosyaları metin dosyaları vb olabilir ama mobilde bu işlemler nasıl doğru yapılır bilmiyorum.

üçüncü bir seçenek olarak ise telefonun DeviceID si ile kullanıcıyı veritabanında kaydedip, belirli süre içerisinde her app çalıştığında veritabanında ilgili deviceID yi aratıp çıkan kullanıcıya bağlanmak daha güvenli diyorlar ama, bu noktada da yeterli somut veri bulamamıştım,

(18-04-2023, Saat: 11:11)YILDIRIMBEY Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(18-04-2023, Saat: 10:59)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İlk login işlemi sonucunda size kullanıcı bilgileri dönecektir sanırım. 

Birçok kullanıcı bu bilgileri lokalde direk saklamanın uygulamayı tehlikeye atacağını söylüyor, ayrıca android veya ios ta localde veri nasıl saklanır bilmiyorum, yani windows ortamında belki ini dosyaları metin dosyaları vb olabilir ama mobilde bu işlemler nasıl doğru yapılır bilmiyorum.

üçüncü bir seçenek olarak ise telefonun DeviceID si ile kullanıcıyı veritabanında kaydedip, belirli süre içerisinde her app çalıştığında veritabanında ilgili deviceID yi aratıp çıkan kullanıcıya bağlanmak daha güvenli diyorlar ama, bu noktada da yeterli somut veri bulamamıştım,

VCL de ini dosyasını nasıl kullanıyorsanız, FMX mimarisinde de aynı şekilde kullanabilirsiniz. 
Firebase Autentication ile login işlemlerini sorduğunuz için DeviceID tavsiyesinde bulunmadım. Fakat şunu da belirteyim ki ben tüm mobil uygulmlarda DeviceID ile beni hatırla işlemini gerçekleştiriyorum.
FMX mimarisinde INI kullanımı ve Device ID hakkında forumda birçok konu var. 
İki örnek ben vereyim, sizde biraz arştırın. Sonuçları buradan paylaşırsanız memnun olurum.
Mobile otomatik kayıt işlemi için neyi kullanabilirim? 
FireMonkey (FMX) veri güvenliği

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Firebase den bildirim gelmiyor. barissagir 1 569 22-09-2024, Saat: 09:36
Son Yorum: arsl01
  FMX te Firebase örneği [Çözüldü] CesuR 9 3.032 25-06-2023, Saat: 10:21
Son Yorum: walidAlgeria
  Kullanıcı adı oluşturma Altıner 2 1.393 09-01-2023, Saat: 00:45
Son Yorum: Altıner
  Firebase Notification içeriğin boş gelmesi arsl01 2 1.429 19-07-2022, Saat: 19:29
  Firebase Notification arsl01 2 1.455 06-06-2022, Saat: 17:26

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi