Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IOS galeriden resim veya video seçme hakkında
Merhaba,

IOS işletim sisteminde galeriden resim veya video seçtirip dosya yollarını almak hakkında bir örnek yapan oldu mu acaba?
Serhat YANALAK - FMX Software Developer
Hiç mi IOS da bu tarzda bir yazılım geliştiren olmadı  Smile
(02-05-2023, Saat: 10:52)Mr.X Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

IOS işletim sisteminde galeriden resim veya video seçtirip dosya yollarını almak hakkında bir örnek yapan oldu mu acaba?

Merhabalar,

FMX.Platform.TMessageReceivedImagePath

TMessageManager.DefaultManager.SubscribeToMessage(TMessageReceivedImagePath, DoMessageListener);

...

procedure TForm1.DoMessageListener(const Sender: TObject; const M: TMessage);
var
 ImagePath: string;
begin
 if M is TMessageReceivedImagePath then
 begin
   ImagePath := TMessageReceivedImagePath(M).Value;
   ...
 end;
end;

Umarım başlangıç için yardımcı olur.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
(04-05-2023, Saat: 13:23)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar,

FMX.Platform.TMessageReceivedImagePath

TMessageManager.DefaultManager.SubscribeToMessage(TMessageReceivedImagePath, DoMessageListener);

...

procedure TForm1.DoMessageListener(const Sender: TObject; const M: TMessage);
var
 ImagePath: string;
begin
 if M is TMessageReceivedImagePath then
 begin
   ImagePath := TMessageReceivedImagePath(M).Value;
   ...
 end;
end;

Umarım başlangıç için yardımcı olur.

Kolay gelsin.

Öneri ve örnek için çok teşekkür ederim üstadım fakat sorun bir dinleyici yazmaktan ziyade o dinleyiciden hemen öncesini yazmak.
Platformlar arası ciddi farklar var. android tarafında java kütüphaneleri ile istediğimi elde edebiliyorum fakat ios tarafında maalesef ki farklı yollar gerekiyor. 
webbrowser üzerinden almayı denedim fakat webbrowser kullanmak apple tarafından reddediliyor. ayrıca yerel kütüphaneleri kullanmak varken neden araya farklı katmanlar girsin dedim.

IOS üzerinde actionlist ile tek satır kodla almakta mümkün fakat ne yolunu alma ne de video seçme imkanı var.
@Mr.X mrb iOS’ta Dosya Depolama ve Paylaşma GetPhysicalPath başlangıç olarak işe yarayabilir
saygılar mustafa ֍zgün 
Merhaba,

Evet örneklerinizi incelemiştim. Erişmek paylaşmak ve kaydetmekle ilgili hiçbir sorunum yok sadece fotoğraf kitaplığına erişmekte sorun yaşıyorum. Ios'daki dosya sistemine erişip dosyaları alabiliyorum.
Resimlerden ilerlersek;

İlk resimdeki gibi, cihazın resim kitaplığına erişip resim veya video alabilmek istiyorum. fakat benim şuan da yapabildiğim sağdaki yani dosya yöneticisine erişip alabiliyorum. Fotoğraf kitaplığı ile dosya yöneticisi ayrı olduğu için ancak galerideki resim veya videoyu paylaş kısmından "Dosyalara kaydet" demeden o resme veya videoya erişmek mümkün olamıyor.

@Mr.X benden daha iyi biliyor olmalısınız, yine de tekrar edeyim:
Maalesef uygulamanız, cihazın resim kitaplığına erişme yolu ile, özellikle ona verilmemiş olan herhangi bir dosyayı açamaz. Dosyayı açabilmek için kullanıcının uygulamanıza vermesi gerekmektedir.
Diğer uygulamalardan gelen dosyalarla uğraşmak için, uygulamanızı ilgili dosya uzantılarını yakalabilecek bir program olarak kaydemeniz gereklidir. Bunun için de, uygulama paketinizdeki Info.plist’i düzenlemelisiniz.
iOS’ta Dosya Depolama ve Paylaşma'daki örnek projedeki DNM dosyası yerine JPG, GIF, TIF vs. ve public.mime-type olarak application/vnd.sqlite3 yerine image/* (veya çok sayıda image/jpeg, image/jpg, vs) değişikliklerini yapmalısınız.
Bundan sonra resim kitaplığından resim video seçince, uygulama bu ayarlar ile yüklü ise, uygulamanın AppHandler fonksiyonu üzerinden GetPhysicalPath ile resim dosyası bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Araştırmalarıma göre iOS kumhavuzu koruması sebebiyle başka çözüm yok.
saygılar mustafa ֍zgün 

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Fmx Android - Termal Yazıcı Resim Yazdırma hi_selamlar 8 574 17-10-2024, Saat: 18:21
Son Yorum: esistem
  Duns Numarası Hakkında Yardım glagher 5 405 16-08-2024, Saat: 16:48
Son Yorum: glagher
  Web kamerası ve Video Nurayy 0 240 08-05-2024, Saat: 07:53
Son Yorum: Nurayy
  Alcinoe's play video xorpas 4 733 26-03-2024, Saat: 00:32
Son Yorum: gbg
  Xcode Üyeliği hakkında barissagir 15 2.972 07-02-2024, Saat: 16:26
Son Yorum: barissagir

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi