Yorumları: 14
Konuları: 5
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 0
Başlangıç
Merhaba Arkadaşlar, aşağıdaki gibi örnek bir tablom var. Bu tablo Sqlserver view tablom. Bu tablomu ADOConnection1,DataSource1,ADOQuery1 ve DBGrid1 kullanarak getiriyorum. Aşağıda da göründüğü gibi; Adı soyadı, Ünvanı, Mesleği gibi alanlar direk Sqlserver'den geliyor. Benim yapmak istediğim ise bu tablonun içine yeni bir sütun ekleyip, eklediğim sütuna gireceğim verinin bir buton ekleyip değiştir dediğimde mesela Mesleğin değişmesini istiyorum. (Yalnız eklemiş olduğum YENİ sütununa veri giremiyorum.) Şimdi den yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar,
ADI SOYADI ÜNVANI MESLEĞİ YENİ
ALİ TEKİN İŞÇİ ŞOFÖR Bu alana veri girişi yaptırmıyor. Ben bu alana İŞÇİ girip. Değiştir dediğimde Şoför'ün, İşçi
olmasını istiyorum.
Yorumları: 687
Konuları: 73
Rep Puanı: 1.587
Programcı
Selamlar
Butona yazdğınız kodu paylaşırsanız, yardımcı olalım. Bir de, yeni tanımladığınız sütunun tip özellikleri, dbgridde readonly olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
Yorumları: 1.444
Konuları: 78
- Delphi 10.3
- Delphi 10.2
- Delphi 7
- Lazarus / FPC
Rep Puanı: 4.038
Uzman
DBgridin optonsundan editing özelliğini true yapın..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır..
Yorumları: 687
Konuları: 73
Rep Puanı: 1.587
Programcı
yani bir kayıt ekleme, değiştirme, düzeltme vb. bilgileriniz olmadan program yazabilmeniz mümkün değil. Araştrırabilmeniz adına;
Ekleme işlemi için : insert
Düzeltme : edit
silme : delete
vazgeçme : cancel
siz query işlemleri için;
qrykayit.edit;
qrykayit.fieldbyname('meslek').text := dbcombobox1.text;
qrykayit.post;
kodlarından yola çıkın.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
Yorumları: 638
Konuları: 17
Rep Puanı: 4.020
Uzman
Logo Go hakkında detaylı bilgi sahibi değilim ama, logonun size rapor sunmak için kullandığı "view" yapısı, sqlserver tarafında oluşturulan "view" tipinde sanal bir tablo olması beklenir. Bu şekildeki sanal bir tabloya herhangi bir veri ekleyemezsiniz, değiştiremezsiniz. Viewin geldiği / bağlı olduğu kaynak tablolarda işlem yapmanız gerekir. Bu ne kadar mantıklı olur karar sizin.
İstediğiniz şey verileri delphideki uygulamaya çekip sadece uygulama içerisinde birşeyler yapmak ise (veritabanını tekrar veri yazmadan) memtable içerisine verileri çekip istediğiniz gibi işleyebilirsiniz.
Yorumları: 200
Konuları: 44
Rep Puanı: 454
Acemi
Merhaba
Logo Go3'e çözüm otakları bile zorunlu olmadan SQL ile INSERT işlemi yapmazlar. Tablolar arasındaki bağlantıları bilmiyorsanız sadece CARI veya STOK tablosuna kayıt yapmak sıkıntı yaratır. CARI ye bağlı 2-3, STOK tablosuna bağlı 3-4 tablo var. onlar oluşturulmaz ise programda çok büyük sıkıntılar yaşarsın.
Ayrıca Go3 için veri tabanı kullanım lisansın yok ise bazı tablolara yazdığın kayıtların üzerini çizer ve program içerisinden değişikliğe izin vermez.