Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DBGRID yeni sütun ekle veri gir diğer sütundaki veriyi değiştir
Merhaba Arkadaşlar, aşağıdaki gibi örnek bir tablom var. Bu tablo Sqlserver view tablom. Bu tablomu ADOConnection1,DataSource1,ADOQuery1 ve DBGrid1 kullanarak getiriyorum. Aşağıda da göründüğü gibi; Adı soyadı, Ünvanı, Mesleği gibi alanlar direk Sqlserver'den geliyor. Benim yapmak istediğim ise bu tablonun içine yeni bir sütun ekleyip, eklediğim sütuna gireceğim verinin bir buton ekleyip değiştir dediğimde mesela Mesleğin değişmesini istiyorum. (Yalnız eklemiş olduğum YENİ sütununa veri giremiyorum.) Şimdi den yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar,

ADI SOYADI     ÜNVANI     MESLEĞİ     YENİ
ALİ TEKİN             İŞÇİ          ŞOFÖR         Bu alana veri girişi yaptırmıyor. Ben bu alana İŞÇİ girip. Değiştir dediğimde Şoför'ün, İşçi 

olmasını  istiyorum.
Selamlar
Butona yazdğınız kodu paylaşırsanız, yardımcı olalım. Bir de, yeni tanımladığınız sütunun tip özellikleri, dbgridde readonly olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
(05-09-2023, Saat: 10:31)shooterman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar
Butona yazdğınız kodu paylaşırsanız, yardımcı olalım. Bir de, yeni tanımladığınız sütunun tip özellikleri, dbgridde  readonly olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var.

A.s butona yazacağım kodu da bilmiyorum. Dbgrid'de readonly=false yani yazılabilir durumda
DBgridin optonsundan editing özelliğini true yapın..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

yani bir kayıt ekleme, değiştirme, düzeltme vb. bilgileriniz olmadan program yazabilmeniz mümkün değil. Araştrırabilmeniz adına;
Ekleme işlemi için : insert
Düzeltme : edit
silme : delete
vazgeçme : cancel

siz query işlemleri için;
qrykayit.edit;
qrykayit.fieldbyname('meslek').text := dbcombobox1.text;
qrykayit.post;

kodlarından yola çıkın.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
ADI_SYADI, ÜNVANI, MESLEĞİ bilgileri veri tabanına nasıl kaydediliyor?

Birde ilk mesajınızda
Alıntı:Bu tablo Sqlserver view tablom.

şeklinde bir ifadeniz var. Tablonuzun ismini view olarakmı belirlediniz, yoksa sqlserver özelliği olan bir viewdenmi verileri çekiyorsunuz?

Yukarıdaki mesajlardada belirtildiği gibi kodlarınızın ilgili kısmını ve veri tabanı yapınızı gösteren bir iki ekran görüntüsü eklerseniz kısa süre probleminize çözüm bulabilirsiniz.
(05-09-2023, Saat: 12:14)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ADI_SYADI, ÜNVANI, MESLEĞİ bilgileri veri tabanına nasıl kaydediliyor?

Birde ilk mesajınızda
Alıntı:Bu tablo Sqlserver view tablom.

şeklinde bir ifadeniz var. Tablonuzun ismini view olarakmı belirlediniz, yoksa sqlserver özelliği olan bir viewdenmi verileri çekiyorsunuz?

Yukarıdaki mesajlardada belirtildiği gibi kodlarınızın ilgili kısmını ve veri tabanı yapınızı gösteren bir iki ekran görüntüsü eklerseniz kısa süre probleminize çözüm bulabilirsiniz.

İlginize alakanıza çok teşekkür ederim. Logo Go3 kullanıyorum. Go3 teki tüm bilgiler Sql server veritabınana yazılıyor. Oradaki tablolara
Ben ise bu tabloları kullanarak istediğim raporlamaları online görecek şekilde view yapıyorum. Yaptığım bu vievleri de excel'de tamamını online olarak rapor şeklinde görüyorum. Ancak excel'de bu veriler çok geç geldiğinden. Ben'de Delphi'de böyle bir şey yapmak istiyorum. Delphi bilgim yok denecek kadar az ama yavaş yavaş sizler sayesinde bir şeyler öğrenmeye başladım. Kendimi ne istediğim konusunda tam ifade edemeyebilirim. Bunun içinde aslında resimleri atmak istiyorum. Nasıl resim atmam gerekiyor.
Logo Go hakkında detaylı bilgi sahibi değilim ama, logonun size rapor sunmak için kullandığı "view" yapısı, sqlserver tarafında oluşturulan "view" tipinde sanal bir tablo olması beklenir. Bu şekildeki sanal bir tabloya herhangi bir veri ekleyemezsiniz, değiştiremezsiniz. Viewin geldiği / bağlı olduğu kaynak tablolarda işlem yapmanız gerekir. Bu ne kadar mantıklı olur karar sizin.

İstediğiniz şey verileri delphideki uygulamaya çekip sadece uygulama içerisinde birşeyler yapmak ise (veritabanını tekrar veri yazmadan) memtable içerisine verileri çekip istediğiniz gibi işleyebilirsiniz.
Merhaba
Logo Go3'e çözüm otakları bile zorunlu olmadan SQL ile INSERT işlemi yapmazlar. Tablolar arasındaki bağlantıları bilmiyorsanız sadece CARI veya STOK tablosuna kayıt yapmak sıkıntı yaratır. CARI ye bağlı 2-3, STOK tablosuna bağlı 3-4 tablo var. onlar oluşturulmaz ise programda çok büyük sıkıntılar yaşarsın.

Ayrıca Go3 için veri tabanı kullanım lisansın yok ise bazı tablolara yazdığın kayıtların üzerini çizer ve program içerisinden değişikliğe izin vermez.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi 7 kullanıcısı yeni versiyona başlamalımıyım kadir344 2 149 26-01-2025, Saat: 10:35
Son Yorum: enigma
  DBGrid Columns Otomatik Boyutlandırma Halil Han BADEM 8 7.010 23-01-2025, Saat: 14:51
Son Yorum: OZCANK
  wsdl veri çekme hatası tuna 6 271 15-01-2025, Saat: 16:54
Son Yorum: hi_selamlar
  dbgrid sutun toplamini alip lazreport da gostermek sadikacar60 6 217 02-12-2024, Saat: 12:21
Son Yorum: sadikacar60
  kap.org.tr veri alma hk. pro_imaj 7 5.765 22-10-2024, Saat: 19:57
Son Yorum: Zeynepfeyza20

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi