Yorumları: 61
Konuları: 13
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 118
Başlangıç
29-09-2023, Saat: 10:50
(Son Düzenleme: 29-09-2023, Saat: 11:20, Düzenleyen: kajmerantime.)
Merhaba, herkese iyi forumlar.
Delphi 11 kullanıyorum. ActionList > TakePhotoFromCamera ile bir fotoğraf çekiyorum ve bu fotoğrafı Image içine atıyorum. Daha sonra bu fotoğrafa tıkladığımda fotoğrafın Android galerisinde açılmasını istiyorum. Orada fotoğrafı düzenleyip tekrar kaydetmek istiyorum. Aslında amacım bir fotoğraf eklemek ve o fotoğrafa tıkladığımda fotoğrafı editleyip tekrar kaydetmek.
Yada whatsapptaki gibi fotoğrafı çekip editledikten sonrada kayıt edilebilir. Farklı yöntemlere açığım.
Edit: Düzenlemek derken çizim, kare içine almak vs. tarzı şeylerden bahsediyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Yorumları: 852
Konuları: 40
Rep Puanı: 4.327
Uzman
29-09-2023, Saat: 10:57
(Son Düzenleme: 29-09-2023, Saat: 11:01, Düzenleyen: hi_selamlar.)
(29-09-2023, Saat: 10:50)kajmerantime Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, herkese iyi forumlar.
Delphi 11 kullanıyorum. ActionList > TakePhotoFromCamera ile bir fotoğraf çekiyorum ve bu fotoğrafı Image içine atıyorum. Daha sonra bu fotoğrafa tıkladığımda fotoğrafın Android galerisinde açılmasını istiyorum. Orada fotoğrafı düzenleyip tekrar kaydetmek istiyorum. Aslında amacım bir fotoğraf eklemek ve o fotoğrafa tıkladığımda fotoğrafı editleyip tekrar kaydetmek.
Yada whatsapptaki gibi fotoğrafı çekip editledikten sonrada kayıt edilebilir. Farklı yöntemlere açığım.
Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar,
İnceleyin lütfen. Yardımcı olacaktır sanırım.
https://docwiki.embarcadero.com/RADStudi...tion_Lists
Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Yorumları: 852
Konuları: 40
Rep Puanı: 4.327
Uzman
(29-09-2023, Saat: 11:21)kajmerantime Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (29-09-2023, Saat: 10:57)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar,
İnceleyin lütfen. Yardımcı olacaktır sanırım.
https://docwiki.embarcadero.com/RADStudi...tion_Lists
Kolay gelsin.
Tam olarak detay vermeyi unutmuşum. Aslında istediğim çizim yapmak. Yani fotoğrafta belli bir alanı belli etmek için yuvarlak içine vs. alacağım. Editable özelliği sadece Crop yaptırıyor.
Tam olarak detay vermeyi unutmuşum. Aslında istediğim çizim yapmak. Yani fotoğrafta belli bir alanı belli etmek için yuvarlak içine vs. alacağım. Editable özelliği sadece Crop yaptırıyor.
Merhabalar,
https://docwiki.embarcadero.com/CodeExamples/Sydney/en/FMXTCanvasFillFunctions_(Delphi)
var
MyRect: TRectF;
begin
Image1.Bitmap.Clear($FFFFFF);
// sets the rectangle where the text will be displayed
MyRect := TRectF.Create(50, 40, 200, 270);
// fills and draws the text in the specified rectangle area of the canvas
Image1.Bitmap.Canvas.BeginScene;
Image1.Bitmap.Canvas.FillText(MyRect, 'FillText', false, 100,
[TFillTextFlag.RightToLeft], TTextAlign.Center, TTextAlign.Center);
Image1.Bitmap.Canvas.EndScene;
Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.