Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Windows XP; Win32 uygulaması geçerli değil!
Her ne kadar güncel olmasada, Windows XP ile çalışma yaptığım zamanlar oluyor. Bugün, Delphi 11 ile derlediğim bir uygulamayı test etmek istediğimde, geçerli bir Win32 uygulaması olmadığına dair bir uyarı penceresi ile karşılaştım. Uygulama, tek formdan oluşan basit yapıda idi ve herhangi sorunu yoktu; fakat Windows XP ile çalışmıyordu. Sonrasında, uygulamayı ve Delphi ile derlenmiş farklı bir uygulamayı PE Explorer ile incelemek istedim. Dikkatimi çeken Operation System Version ve SubSystem Version parametreleri oldu.
Delphi 11 ile derlenen uygulamada bu alanlar 6.0 olarak ayarlanmıştı. Hemen ardından, proje ayarlarındaki derleme seçeneklerine bir gözatmak istedim. Burada PE Header 'ındaki OS Version ve SubSystem Version parametrelerine 6.0 olarak atama yapıldığını tespit ettim. İlgili parametre değerlerini 5.0 olarak değiştirip uygulamayı derlediğimde artık Windows XP ile uygulamayı çalışır hale getirebildim.
Delphi 10.3 sürümünde bu alanlar 5.0 olarak atanmış şekilde geliyor. 10.4 için farklı mı hatırlamıyorum. Ama 11 ve sonrasında 6.0 olarak atanmış olduğunu zannediyorum. Bu konuyu, bir şekilde benzer sorunları yaşabilecekler için not olarak bırakmanın iyi bir fikir olduğu düşündüm.

Ayrıca, OS Versiyonları için ayrıntılı listeye linkten ulaşabilirsiniz.

eDIlg1C.png

1nTykWo.png
Bende geçen ay bir WinXP'de benzer bir durumla karşılaştım. Sonrasında D7 ile çözdüm. Ama burada çözümünden bahsettiğiniz iyi olmuş. Teşekkürler.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Rest servis api uygulaması yapma tuna 13 1.346 17-10-2025, Saat: 18:40
Son Yorum: tuna
  Windows mediaplayer ol2.dcu sorunu diseqc 1 573 28-01-2025, Saat: 11:54
Son Yorum: diseqc
  Windows Explorer dan delphi formuna dosya Drag&Drop işlemi örneği adelphiforumz 1 572 23-01-2025, Saat: 15:16
Son Yorum: yhackup
  Delphi projesini Android App Uygulamasi Apk Metin 3 997 21-10-2024, Saat: 10:43
Son Yorum: m_ekici
  TCP client uygulaması arsl01 8 1.298 27-08-2024, Saat: 10:30
Son Yorum: arsl01

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi