Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MEmu Play Emulator
Merhaba,
Native Android Emulator'un oldukça yavaş olmasından dolayı, bir çoğumuz uygulama testlerini fiziksel cihazda yapıyoruz. 
Fiziksel cihaz yalın bir ortam olmadığı için bizim cihazımızda çalışan uygulama, bazı cihazlarda çalışmayabiliyor. 
Buna benzer sorunları tespit etmek için bağımlılığı düşük bir ortamda test etmek gerekiyor. 
Hatta birden fazla SDK platformunda, farklı bir kaç cihaz modelinde de testler yapmak gerekir.
Google'ın Android emulatorüne alternatif bir çok emülatör var. BlueStack, Genymotion, Nox vb.
Bunları ara ara test ediyorum. 
En stabil olanı Nox'tu, fakat son zamanlarda bazı uygulamaların (geliştirilen spesifik özellik kullanan) çalışmadığını gördüm. 
Nox'un konfigürasyonu (root, geliştirici modu vb.) ve Delphi IDE tarafından algılanması (özel geliştirilmiş adb kullanması) oldukça güçtü. 
Tümünde hızlı testler yaptığımda, bugün itibarı ile güncel sorunların devam ettiğini gördüm.

Farklı bir aryış içine girdiğimde; MEmu Play Emulator'ü ile karşılaştım.  
Sonuç şaşırtıcı.
Kurulumdan sonra hiç bir konfigürasyon yapmadan, Delphi IDE'si doğrudan sanal cihazı algıladı. 
Basit bir uygulamayı gönderdim doğrudan yüklendi ve çalıştı. 
Daha gelişmiş farklı cihaz özelliklerini kullanan ve geliştirici ortamında Android 14 SDK kurulu olmasına rağmen yine sorunsuz çalıştı.

Begin : = end / 2;
En yeni desteklenen sürüm android 9.0 mu?
(06-05-2024, Saat: 13:07)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: En yeni desteklenen sürüm android 9.0 mu?

Evet
Begin : = end / 2;
Bende Debug çalışmıyor. Normal şekilde çalıştırırsam sorun çıkmıyor. 
Debug modunda çalıştırdığımda resimdeki hatayı alıyorum.
Bu problemi aşan var mı?

Ek Dosyalar Resimler

Merhaba,

Android tarafında her türlü çözümler bulunabiliyor fakat ios tarafı bu durumdan çok yoksun maalesef.

Aynı model serisine sahip iphone cihazda örneğin iphone 15 serisini ele alalım. Pro ve Max modelinde çalışan yazılım 15 üzerinde açılmıyor. Her cihazda test etmekte mümkün olmadığı için otur da bul sorunu. Smile
(10-05-2024, Saat: 16:36)Mr.X Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Android tarafında her türlü çözümler bulunabiliyor fakat ios tarafı bu durumdan çok yoksun maalesef.

Aynı model serisine sahip iphone cihazda örneğin iphone 15 serisini ele alalım. Pro ve Max modelinde çalışan yazılım 15 üzerinde açılmıyor. Her cihazda test etmekte mümkün olmadığı için otur da bul sorunu. Smile

(Sistemi yanlış anlamadıysam) Uygulama veya web sitesi testlerini gerçek cihazlar üzerinde uzaktan erişim ile test edebildiğiniz servisler var.
Benimde yaptığım hızlı test sonuçları:
MEmu Play Debug kısmı problemli gibi. (Yukarıdaki hata mesajını verdi)
İlginç şekilde emüle ettiği android sürümü 64bit android 9 ve uygulama 64bit derlenip deploy edilemiyor.
Android uygulamalarını 32bit olarak release modda kabul ediyor.

Birde çıkan reklamlar....

Darda kalınca başvurulacak bir araç Smile
Bu programda kullandığım delphi (12), emulatörü direk tanıdı ama yazdığım program düzgün çalışmadı.
Bluestacks diye bir alternatif var bunda da delphi emulatörü buluyor ama delphiden uygulamayı çalıştıramıyorum. Onun yerine derlenmiş programı bluestacks'a atınca düzgün çalışıyor.
Topluluk mopluluk yok :/

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Google Play Billing Versiyon Sorunu[ÇÖZÜLDÜ] codder71 12 1.115 01-08-2026, Saat: 22:45
Son Yorum: codder71
  Google Play Test Süreci RAD Coder 5 593 25-06-2026, Saat: 09:07
Son Yorum: Mr.X
  google play ve apple storede ücretli uygulama yayınlamak barissagir 4 1.090 15-09-2025, Saat: 15:03
Son Yorum: barissagir
  Google play console Android Api hatası lazanya 3 1.548 01-07-2024, Saat: 19:57
Son Yorum: lazanya
  Alcinoe's play video xorpas 4 1.688 26-03-2024, Saat: 00:32
Son Yorum: gbg

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi