Arkadaşlar Merhaba vakıf katılım bankasına ait servis bilgilerini WSDL formatında çekiyorduk ta ki IP değişikliği yapana kadar lakin IP degisikliginden sonra ne hikmetse WSDL Unable to load File/location hatası almaya başladık. çok araştırdım çok uğraştım bir türlü çözemedim hatta WSDL importer kullanarak aynı WSDL url dosyasını içeriye Port ettiğimde de aynı hatayı alıyorum bunun sebebi ne olabilir daha önce bu sorunu yaşayıp da çözen var mı 10.3 Rio da yazıldı bot. Yani üç gün öncesinde çalışan bot şu anda çalışmıyor bankaya tanımla IP de postman veya SOAPUI tarzı test araçlarından yaptigimda sıkıntısız bir şekilde verileri alıyorum ama bot içine import ettiğinde sorun yaşıyorum bu Delphi ile mi alakalı bir sorun nedir . bu sorundan dolayı ya oturup otu baştan yazmam lazım ki buna vaktim yok çünkü botu yazan arkadaş işten ayrıldıve zaman sorunum var ya da bu sorunu çözmem lazım. WSDL url tarayıcıda açılıyor problemli değil gibi görünüyor
Konuyu Oyla:
[Çözüldü] - WSDL importer / Unable to load WSDL File/Location Hatası
|
18-05-2024, Saat: 12:48
erşiminiz engellendi diyor bildiğim kadarı ile bankalarda ki api ler ip kayıt edilmesi gerekiyor eski ip adresinizde sorun yok ken ip niz değiştikten sonra sorun yaşıyorsanız bankanın yeni ip nize servisi kullanmak için izin vermesi gerekir tarayıcıda wdsl linkinin açılması normaldir bankanın paneli var ise bazı bankalarda kendiniz ekleyebiliyorsunuz yoksa bankanın ilgili bölümünden destek ile çözebilrsiniz
(18-05-2024, Saat: 12:48)ahmet6513 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: erşiminiz engellendi diyor bildiğim kadarı ile bankalarda ki api ler ip kayıt edilmesi gerekiyor eski ip adresinizde sorun yok ken ip niz değiştikten sonra sorun yaşıyorsanız bankanın yeni ip nize servisi kullanmak için izin vermesi gerekir tarayıcıda wdsl linkinin açılması normaldir bankanın paneli var ise bazı bankalarda kendiniz ekleyebiliyorsunuz yoksa bankanın ilgili bölümünden destek ile çözebilrsiniz Hocam banka yeni IP ekledi zaten hatta yeni IP‘nin bulunduğu sunucu da ben test Uygulamalarıyla test test ettim soapui postman vs Sorun şu WSDL İmport ederken bu sorunu yaşıyorum botu kendi çalışma bilgisayarımda derliyorum ama exeyi bankada IP tanımlı olan sunucuda çalıştırıyorum daha önceden de bu şekilde yapılıyordu ama nedense WSDL şu anda içeri aktarım yaparken URL‘den hata veriyor Hatta WSDL sayfasını xml,wsdl formatında kaydederek dizin içinden de çekerek import etmeye çalıştım gene aynı hatayı aldım
19-05-2024, Saat: 22:20
Delphinin kronik bir sorunu olabilir mi ya da versiyonla ilgili ?
BOT ile derken uzaktan aynı IP'li bilgisayarda çalışan bir agent midir? Bu durumda ilk bakmanız gereken postman console (sol altta statusbardaki console etiketine tıklayınca açılır) açın.
orada çalıştı dediğiniz request'i expand edip user-agent başlığı dahil cookies hariç sizin çağrı yaptığınız bileşen ile karşılaştırın. Basit bir hatadır. Delphi bug sanmıyorum
Saygılarımla
Muharrem ARMAN
20-05-2024, Saat: 09:52
(20-05-2024, Saat: 08:32)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: BOT ile derken uzaktan aynı IP'li bilgisayarda çalışan bir agent midir? Bu durumda ilk bakmanız gereken postman console (sol altta statusbardaki console etiketine tıklayınca açılır) açın. @mrmarman Muharrem hocam vakıf katılımın verdiği wdsl url ile CustomerTransactionService.pas adında bir dosya oluşturup bu dosya üzerinden servise bağlanıp kullanıcı adı ve parola ile istekler gönderip sonucunu alan bir VCL uygulama. Şu ana kadar böyle bir sorun yoktu aynı servis üzerinden yaklaşık 3 yıldır banka hareketlerini alıyorduk. En son sunucularımızda IP değişikliği yapıldıktan sona . verdikleri WDSL URL exe. de hata vermeye başladı. Sonra yeniden WDSL importer kullanarak içeri aktarayım, yeniden CustomerTransactionService.pas dosyasını oluşturayım dedim orada da aynı hatayı verdi. Daha sonra tuttum xml sayfası olarak tarayıcıdan kaydettim ve Url'en değil de file olarak içeri aktarayım dedim. Bu şekilde CustomerTransactionService.pas dosyasını oluşturdum ama servise bağlanmayı komutlarını çalıştırırken gene aynı hatayı verdi. Tuhaf bir durum Aynı wdsl C# ile import ettiğimde hata vermiyor. aşağıdaki wdsl url bırakıyorum sizden ricam eğer wdsl import deneme şansınız olursa ne demek istediğimi belki daha iyi anlatabilirim. https://boa.vakifkatilim.com.tr/BOA.Inte...singlewsdl (20-05-2024, Saat: 09:52)ahmet6513 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(19-05-2024, Saat: 22:20)Mesut Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Delphinin kronik bir sorunu olabilir mi ya da versiyonla ilgili ? yok denedim üstadım hepsinde aynı sorunu veriyor. Ama mesela C# ta solrun vermiyor sizde bi deneyebilir misiniz Url aşağıda https://boa.vakifkatilim.com.tr/BOA.Inte...singlewsdl
20-05-2024, Saat: 13:26
Bu mesaj ekindeki şekilde PAS oluşturdum deneyebilir misiniz
Saygılarımla
Muharrem ARMAN
20-05-2024, Saat: 13:37
(20-05-2024, Saat: 13:26)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu mesaj ekindeki şekilde PAS oluşturdum deneyebilir misiniz Hocam teşekkür ederim. Sorun devam ediyor. Sanırım sizde benim yaptığım gibi tarayııcdan xml yada wsdl formatında kaydedip içeri aktardınız ve pas dosyası olarak akydettiniz bu şekilde import etse de derleyip servisi çalıştırınca yine aynı sorunu veriyor.
WSDL import işlemlerini böyle yaptım ve bugüne kadar sorun yaşamadım.
Sizin bot server'a nasıl erişiyor bilemem ama POSTMAN'da yapılan ne varsa basitçe Delphi yakasında da yapılabilir. HTTPRIO kullanarak da erişebilirsiniz NetHTTPClient ile de.. Zaten PAS oluştuktan sonra bu söylediklerinize ihtiyaç kalmıyor olması lazım. Serialize edilme aşamasında kaynak WSDL olabilir ama PAS olduktan sonra bir daha ihtiyaç kalmıyor olması lazım. WSDL her defasında yeniden mi import ediliyor sizin projede ? Bunu yapmak için WSDL içeriğini sıradan bir WEB sayfası indirir gibi indirin, sonra da WSDLImp.exe ile bunu PAS üreterek kullanmayı deneyin. BOT'unuz bu şekilde evrilirse sorunu bir sonraki çözüme kadar rafa kaldırmış olursunuz.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
paslibvlcplayerin gec acilmasi sorunu-COZULDU | sadikacar60 | 7 | 318 |
08-10-2024, Saat: 09:25 Son Yorum: mrmarman |
|
[Çözüldü] HTTP üzerinden RTSP ile IP kamera stream işlemek | Abdullah ILGAZ | 4 | 6.057 |
08-10-2024, Saat: 09:20 Son Yorum: sadikacar60 |
|
ip kameradan gelen resimde jpeg error #53 hatasi | sadikacar60 | 5 | 263 |
01-10-2024, Saat: 08:08 Son Yorum: mrmarman |
|
delphi ile kernel mode file hooking-yardım | eroniko | 7 | 469 |
24-08-2024, Saat: 00:34 Son Yorum: eroniko |
|
Kamera Açma Hatası (java...) | serdar | 3 | 1.302 |
14-07-2024, Saat: 19:50 Son Yorum: lazanya |
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi