Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
8 Haziran Delphi İstanbul Meetup
8 Haziran Delphi İstanbul Meetup
Description:
Delphi kullanıcıları olarak uzun bir aradan sonra bir araya geliyoruz. Gönüllüler olarak yaklaşık 30 yıllık Delphi serüvenimize hem açık kaynak sayısını arttırmak, hem de Delphi camiasını desteklemek için bir tamamın açık kaynak olarak yayınlanacak ERP projesi geliştirmeye karar verdik. Delphi'ye gönül vermiş herkesi destek için bekliyoruz. MeetUp sırasında diğer Delphi diğer geliştiricileriyle tanışabilir ve network'ünüzü geliştirmek için bir fırsat yakalayabilirsiniz.
Presenter(s): Prof. Dr. Beytullah Gültekin Çetiner, Ahmet Nuri Deniz
Date: 08 June 2024
Starts: 1:30 PM (UTC+3)
Ends: 6:00 PM
Registration Link: https://forms.gle/w71cMCHqKtW7qsYC9
Bu çağrı communications@embarcadero.com üzerinden aşağıdaki başlıkla geldi.

Türkiye’deki Delphi camiasının düzenlediği Delphi İstanbul Buluşmasına Davetlisiniz!

Katılım nasıldı ? Başlığı açan, katılan üyelerden yorum bekleriz. 
Merak ettim ancak bayram öncesi iş yoğunluğu nedeniyle katılamadım.

DelphiCan'ın bu oluşumun neresinde olacağı konusu yer almış mıdır ?

İzlenimlerinizi merak ediyorum.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(09-06-2024, Saat: 11:21)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu çağrı communications@embarcadero.com üzerinden aşağıdaki başlıkla geldi.

Türkiye’deki Delphi camiasının düzenlediği Delphi İstanbul Buluşmasına Davetlisiniz!

Selamlar 
Katılım sayısı oldukça düşüktü. Kayıt yaptıran sayısı yaklaşık 90 kişi civarındaymış fakat katılan ancak 20 kişi vardı.
Ahmet beyin sunumundan sonrası Genel olarak daha çok tanışma toplantısına dönüştü.
Konu hakkında aslında Ahmet bey düşüncelerini burada paylaşırsa daha güzel olur.
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
(09-06-2024, Saat: 11:21)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu çağrı communications@embarcadero.com üzerinden aşağıdaki başlıkla geldi.

Kişisel görüşümdür; camianın %75'i burada (DelphiCan). 
Delphi camiası adına söz sahibi olan değerli arkadaşlarımız nedense buraya takılmıyor. 
Seminer sonrası, seminerin nasıl geçtiğine dair birkaç sosyal medyada paylaşımları var. Ama ne hikmetse yine burada paylaşılmıyor. Anlamak güç. 
Bu nedenle sorunuz askıda kaldı @mrmarman hocam.
Begin : = end / 2;
Bende katılım sağladım. Fakat @adelphiforumz arkadaşın dediği gibi katılım eksikti.
Eksik olma nedeni bence Kurban bayramının hemen öncesi ve Üniversite sınavının olduğu tarih ile aynı gün olması çok etkili oldu.

Projenin nasıl olabileceği, nasıl bir şey çıkarabiliriz, neler yapılabilir, Fikir olması adına Delphi ile framework benzeri neler yapılmış konuşması yapıldı.
Daha sonra topluluk tanışması gibi ilerledi.

Özetle şahsi görüşüm katılım bence de çok azdı.
PostgreSQL - Linux - Delphi, Poliüretan
Belki projeye biraz başlanıp toplanılsa daha iyi olurdu diye düşündüm şahsım adıma. Ayrıca eskiden gördüğüm pek çok kişi sanki artık forumda yok gibi. Bende uzun zamandır bakamıyorum foruma ama guru seviyesindeki kişilerin isimlerini göremeyince şaşırdım biraz.
Topluluk mopluluk yok :/
(12-06-2024, Saat: 15:51)boreas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Belki projeye biraz başlanıp toplanılsa daha iyi olurdu diye düşündüm şahsım adıma. Ayrıca eskiden gördüğüm pek çok kişi sanki artık forumda yok gibi. Bende uzun zamandır bakamıyorum foruma ama guru seviyesindeki kişilerin isimlerini göremeyince şaşırdım biraz.

Eskiden görüp de, henüz yeni açılmış bir konuya bakan kişiler arasında (Bu konun en alt kısmındaki Konuyu Okuyanlar a bakınız), görmediğiniz kim/kimler var?
Foruma bir çok kişi üye olup (yaklaşık 4.000 üye), belli bir süre aktif olup gidiyorlar. Aktivite grafikleri sürekli düşüyor, belli bir süre sonra da hiç giriş yapmıyorlar. 
Bu yalnızca bizim foruma özgü değil, tüm forumlarda böyledir. 
Bizim için ölçü, Delphi sever (uzmanı) olarak bildiğimiz arkadşaların bir çoğu halen aktif ve foruma sahip çıkıyorlar. 
Forumun günlük ziyaretçi sayısı ortalama 1200 civarı, bunların 100'ü kayıtlı kullanıcı.
Begin : = end / 2;
Katıldım. Türkiye'den katılımcılarla tanışmak ve herkesin neyle uğraştığını görmek istedim. Ortak noktaları bulmak ve biraz fikir alışverişinde bulunmak istedim.

Ancak katılım azdı ve sunumlar bittikten sonra herkes kendi işine geri döndü.

Başkalarıyla tanışmak için bir fırsat olmadı ve sadece bir arkadaşımla birkaç dakika sohbet edebildim.
Vi Project Management[url=https://useviapp.com][/url]
Olayın sonunda bir mangal olmadığı için böyle olmuştur.  Wink Mangalda köfteler, sucuklar pişerken; multi-threaded mimari, T-SQL vb konuşsa idik tadına doyum olmazdı  Smile
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
(10-06-2024, Saat: 12:41)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Selamlar 
Katılım sayısı oldukça düşüktü. Kayıt yaptıran sayısı yaklaşık 90 kişi civarındaymış fakat katılan ancak 20 kişi vardı.
Ahmet beyin sunumundan sonrası Genel olarak daha çok tanışma toplantısına dönüştü.
Konu hakkında aslında Ahmet bey düşüncelerini burada paylaşırsa daha güzel olur.

Katılanların yaş ortalamasını da merak ettim. Örneğin hiç 40 yaşından daha genç biri var mıydı? Mesleğe yeni başlayan bir programcının veya yeni bir projeye başlayacak bir firmanın Delphi'yi tercih etmesi için pek bir neden göremiyorum. Eskiden Delphi'nin üstün özellikleri olarak gösterilen özelliklerin neredeyse tamamı artık rakiplerde de var. Bu bir yana Delphi'de olmayan onlarca özellik de var. Üzüldüğüm nokta şu: Bunları 1-2 kez dile getirmeye kalktım. Ama sanki ben Delphi'yi kötülüyormuşum gibi tepkiler gördüm. Bu katılım sayısı umarım bir uyarı olur. Halbuki 2011 Ankara toplantısı nasıl da tıklım tıklımdı. Belli ki  @AhmetNuri Bey'in kendisi de bu foruma pek takılmıyor. Yoksa 10 gündür cevap yazardı.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi ile web programlama(Unigui, Tms Webcore vs vs..) mbalci 9 3.950 28-04-2025, Saat: 21:10
Son Yorum: poseidon
  Neden Delphi ile web ? rmzgenius 9 5.548 21-10-2022, Saat: 14:31
Son Yorum: narkotik
  Delphi Developer Arayışa İstinaden İnfocus 3 2.462 21-03-2022, Saat: 09:43
Son Yorum: İnfocus
  Delphi & Unigui Dijital eKitap Uygulaması bydelphi 10 7.190 03-01-2022, Saat: 10:13
Son Yorum: Bay_Y
  Delphi thread powerghost 1 1.580 10-11-2021, Saat: 09:07
Son Yorum: Bay_Y

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi