Merhabalar ;
Mail gönderme konusunda daha önce Halil Han beyin site de de paylaşmış olduğu bileşeni kullanmıştım , Fakat sunucu üzerinde SSL aktif edildikten sonra sorunlar yaşamaya başladım. Şu anda kullanamıyorum. Biraz araştırdığımda farklı işlemler denedim ama bir sonuca ulaştıramadım, Sonrasında farklı bir çözüm için denemeler yaptım , Maalesef buda istediğim sonucu vermedi.
Yeni bir Gmail hesabı açtım.
Mail : t9452185@gmail.com
şifre : 13579Abc*
Bazı Gmail hesaplarında, "Daha az güvenli uygulamalara izin ver" ayarını etkinleştirmemiz gerekiyor, fakat bulamadığım için etkinleştirmedim.
Kendi kurumsal mailim ile denediğimde veya bu ayarın yapılmış olduğu farklı bir mail ile denediğimde de SSL versiyonu ile ilgili uyumsuz olduğuna dair hata mesajı alıyorum. ( Error: SSL negotiation failed. )
Delphi Tokyo 10.2 sürümü kullanıyorum ( https://indy.fulgan.com/SSL/ ) ama hangisini indireceğim ve kullanacağımdan emin değilim.
Deneme yapabilmeniz için bileşen ve çok basit kod bloğunu ekledim , müsait olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Herkese şimdiden teşekkür ediyor , Kolaylıklar ve Hayırlı kazançlar diliyorum.
Mail gönderme konusunda daha önce Halil Han beyin site de de paylaşmış olduğu bileşeni kullanmıştım , Fakat sunucu üzerinde SSL aktif edildikten sonra sorunlar yaşamaya başladım. Şu anda kullanamıyorum. Biraz araştırdığımda farklı işlemler denedim ama bir sonuca ulaştıramadım, Sonrasında farklı bir çözüm için denemeler yaptım , Maalesef buda istediğim sonucu vermedi.
Yeni bir Gmail hesabı açtım.
Mail : t9452185@gmail.com
şifre : 13579Abc*
Bazı Gmail hesaplarında, "Daha az güvenli uygulamalara izin ver" ayarını etkinleştirmemiz gerekiyor, fakat bulamadığım için etkinleştirmedim.
Kendi kurumsal mailim ile denediğimde veya bu ayarın yapılmış olduğu farklı bir mail ile denediğimde de SSL versiyonu ile ilgili uyumsuz olduğuna dair hata mesajı alıyorum. ( Error: SSL negotiation failed. )
Delphi Tokyo 10.2 sürümü kullanıyorum ( https://indy.fulgan.com/SSL/ ) ama hangisini indireceğim ve kullanacağımdan emin değilim.
uses IdSMTP, IdMessage, IdSSL, IdSSLOpenSSL, IdText, IdExplicitTLSClientServerBase;procedure TForm2.SendEmail; var SMTP: TIdSMTP; Message: TIdMessage; SSLHandler: TIdSSLIOHandlerSocketOpenSSL; TextPart: TIdText; begin SMTP := TIdSMTP.Create(nil); Message := TIdMessage.Create(nil); SSLHandler := TIdSSLIOHandlerSocketOpenSSL.Create(nil); try // SMTP yapılandırması SMTP.Host := host.text ;// Kurumsal SMTP sunucu adresi SMTP.Port := strtoint(port.text); // TLS için port numarası SMTP.Username := email.text ; // Kullanıcı adı SMTP.Password := password.text ; // Şifre SMTP.IOHandler := SSLHandler; SMTP.UseTLS := utUseExplicitTLS; // TLS kullanımı // SSL/TLS yapılandırması SSLHandler.SSLOptions.Method := sslvTLSv1_2; // TLS versiyonu SSLHandler.SSLOptions.Mode := sslmClient; // E-posta mesajının yapılandırılması Message.From.Address := fromaddress.text; Message.Recipients.EmailAddresses := recipientmail.text; // Alıcı e-posta adresi Message.Subject := 'Test Subject'; TextPart := TIdText.Create(Message.MessageParts); TextPart.Body.Text := 'This is a test email.'; TextPart.ContentType := 'text/plain'; try // Bağlantıyı başlat SMTP.Connect; if SMTP.Authenticate then begin SMTP.Send(Message); memo1.lines.add('Email sent successfully.'); end else begin memo1.lines.add('Authentication failed.'); end; finally SMTP.Disconnect; end; except on E: Exception do memo1.lines.add('Error: ' + E.Message); end; // Belleği temizle SMTP.Free; Message.Free; SSLHandler.Free; end;
Deneme yapabilmeniz için bileşen ve çok basit kod bloğunu ekledim , müsait olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Herkese şimdiden teşekkür ediyor , Kolaylıklar ve Hayırlı kazançlar diliyorum.