Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi IDE ve Snapdragon CPU'lu Windows 11
1. Delphi IDE Snapdragon CPU'lu Windows 11'de çalışmakta mıdır? Test eden arkadaş var mıdır?

2. Delphi ile oluşturulmuş mevcut uygulamalar bu bilgisayarlarda sorun çıkarıyor mu?

3. Embarcadero bu bilgisayar için optimize edilmiş bir Delphi IDE yayınlamayı düşünüyor mu?
1. m tabanlı pc windows11 arm uzun zamandır kullanıyorum.
arm tabanlı sistemler 86 sistem daha hızlı artacak gibi bence kesinlikle olmalı.
Merhaba,

Daha önce piyasaya sürülen cihaz performanslarına göre ARM cihazlarının başarılı olduğu konu pil ömrü deniyor.
Yeni duyurulan cihazlar henüz piyasaya çıkmadı ve bir kaç ayı var. Henüz kimsenin denediğini sanmıyorum.
(23-06-2024, Saat: 13:05)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Daha önce piyasaya sürülen cihaz performanslarına göre ARM cihazlarının başarılı olduğu konu pil ömrü deniyor.
Yeni duyurulan cihazlar henüz piyasaya çıkmadı ve bir kaç ayı var. Henüz kimsenin denediğini sanmıyorum.

Çıktı sanırım...
AMD, Apple ve INTEL'e rakip geldi | Snapdragon işlemcili laptop ilk inceleme (youtube.com)
apple m1 serisi 16 gb ram benim işimi rahat görüyor. m4,m5 belki güncelleme yapabilirim Snapdragon pc de düşünebilirim. çok iyi yorumlar gelmesi lazım.
(24-06-2024, Saat: 17:15)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: apple m1 serisi 16 gb ram benim işimi rahat görüyor. m4,m5 belki güncelleme yapabilirim Snapdragon pc de düşünebilirim. çok iyi yorumlar gelmesi lazım.

Siz Delphi'yi Apple M1 serisi üzerinde mi çalıştırıyorsunuz?
evi windows 11 arm üzerinde çalışıyor 0 ses windows 10 saniyede Delphi 25 saniyede açıyor. Delphi arm geçerse o zaman çok hızlanabilir en az 16 gb ram lazım
(24-06-2024, Saat: 15:58)csunguray Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(23-06-2024, Saat: 13:05)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Çıktı sanırım...
AMD, Apple ve INTEL'e rakip geldi | Snapdragon işlemcili laptop ilk inceleme (youtube.com)

Alıntı:Bu ürün için sadece ön sipariş seçeneği mevcuttur. Ürünün gönderimi 01.07.2024 tarihinden itibaren sağlanmaya başlanacaktır.

1-2 haftası var. (55 bin TL. Sessizlik önemli değil ise iyi bir grafik kartlı dizüstü alınabilir.)
2. soru araya kaynadı sanırım, bilgisi olan var mı? Delphi ile oluşturulmuş mevcut uygulamalar yani x86 exe'leri arm da çalışacak mı? Sayın @engerex Erdi Özüağ'dan bir inceleme bırakmış ama bazı ugulamaların kurulduğu ancak stabil çalışmadığı söylenmiş ki daha çok kafam karıştı. Geliştiriciler için derleme işlemi nasıl olacak mesela? IDE hangi platformda çalışıyorsa ona göre mi çıktı üretecek, X64 Arm seçenekleri mi olacak, yoksa FMX mantığıyla mı hareket edilecek, Visual Studio da işler nasıl olacak? Sorular sorular, ben bir kaynak bulamadım.
Delphi macOS Arm tabanlı derleme yapabiliyor, hız olarak normal macOS programı arasında çalışırken hız faklı yok gibi Delphi windows ARM derlemesi yaparsa sadece windows ARM çalışır 64 deki gibi ama Windows ARM ve ARM tabanlı çıkarsa o zaman hızlanma olabilir.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Cursor Ai ile bir Delphi projesi açılabilir ve geliştirme yapılabilir mi? csunguray 5 400 19-07-2026, Saat: 15:53
Son Yorum: mcuyan
  Delphi ile Yapay Zeka Webinarı AhmetNuri 1 777 27-11-2024, Saat: 09:42
Son Yorum: yhackup
  Hibe Delphi Kitaplarım SercanTEK 0 666 13-10-2024, Saat: 18:31
Son Yorum: SercanTEK
  Youtube'da Delphi Eğitimi SimaWB 148 154.076 11-10-2024, Saat: 17:41
Son Yorum: ssmr
  Delphi'ye Nereden Başlanmalı? turkctechno 9 3.352 04-03-2024, Saat: 15:30
Son Yorum: hi_selamlar

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi