Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi FMX Android
Delphi FMX android üzerinde çalışıyorum. Bu uygulama bazı android telefonlarda çalışmadığını gözlemledim. Ben Uygulamayı yazarken. Telefonun EMEI numarasını yada Device info numarasını alsın üyelik işlemlerini ona göre yapmıştım. Arkadaşım bunun yasal olmadığını başka bir yöntem uygulamam gerektiğini söyledi. Karar verdim. Başka bir yol deneyeyim. ilk işim başka telefonda çalışıp çalışmadığını deneyerek ilerlemek istedim. Tabiki çalışmıyor. Delphi 12.1 API 34 KULLANILIYOR.   Uygulama eski telefonlarda sorunsuz çalışıyor. Örneğin A7 2016 samsung üzerinde sorunsuz çalışıyor. (Tabiki bu arada Delphi Emulatörü ne yaptıysam çalıştıramadım. Delphi 11 de sorun yoktu. çalışıyor idi. ) Ben Uygulamada geriye doğru android ile ilgili her şeyi kaldırmağa karar verdim. Android kütüphanelerinide kaldırdım. Sonra  Vivo Y16 Android telefon üzerinde (android 12 içerisinde yüklü) denedim çalışmadı. Tabiki Bazı modullerde Android yetkileri aldım Örneğin SQLITE backup işlemini başka klasöre taşımak için sadece orada yetki kullandım. Başkada permission almadım. Sonra Boş bir Proje oluşturdum Android x32 ve android  x64 ikiside VIVO Y16 telefonda çalışıyor.  Sizlerden isteğim Adroid telefonun  her telefonda çalışabilen Device Number olsa ona razı oldum. EMEI için yasal olmaz diyorlar. Github'da device info diye bir kütüphane var eski android sistemlerinde çalışıyor ama  sadece onu uygulamanın devce info bölümünü kullanarak uygulama yaptım. vivo Y16 üzerinde çalışmıyor. Benim aradığım duyduklam üzerinden gidersem ilerlemenin mümkün olmayacağına inandım. Delphi'nin resmi stelerindede şöyle düzgün anlatılan bir durum mevcut değil. Bu bilgileri formlardan yada bazı sitelerden bularak ilerlemek çok yavaş oluyor. Uygulama Windows uygulama olsa çok kolay ama Telefonların çoğu android  olarak  kullanılıyor.
Device Number yüzde yüz çözümü yok gibi EMEI olası google. tarafından erişim eski cihazlarda mümkün Delphi 12 çalışmaması da normal, eski zamanlarda uygulamayı indirken yetkileri otomatik Akif oluyordu, şimdi her yekki her seferinde kullancı izin istiyor.
Uzun yıllardan beri Device UUID kullanılıyor. 
Bu parametre sizin için yeterli değil mi?
Begin : = end / 2;
Device UUID aynı cihazda değişlik gösterebiliyor. özellikle apple her kurulumda yeni numara geliyor.
(26-08-2024, Saat: 09:28)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Device UUID aynı cihazda değişlik gösterebiliyor. özellikle apple her kurulumda yeni numara geliyor.

Bu Apple'a özgü değil, Android tarafında da böyle.

1. UUID'nin Oluşumunda Kullanılan Parametreler:
Donanım Kimliği (Hardware ID): Cihazın bazı donanım bileşenleri, özellikle ana kart, işlemci, veya ağ kartı gibi bileşenlerin kimlikleri UUID'nin oluşturulmasında kullanılabilir.
MAC Adresi: Cihazın Wi-Fi veya Bluetooth gibi ağ arayüzlerinin MAC adresi de UUID'nin bir parçası olarak kullanılabilir.
IMEI Numarası (Android için): Android cihazlarda, UUID'nin bir parçası olarak IMEI (International Mobile Equipment Identity) numarası kullanılabilir.
Cihazın Kurulum Zamanı: Bazı durumlarda, cihazın ilk kurulum zamanı gibi zaman bilgileri UUID'nin bir parçası olabilir.
Rastgele Değerler: Bazı platformlar, benzersiz bir UUID oluşturmak için rastgele bir değer de ekleyebilir.

2. UUID'nin Değişme Durumları:
Fabrika Ayarlarına Sıfırlama: Cihaz fabrika ayarlarına sıfırlandığında, UUID yeniden oluşturulabilir, bu durumda UUID değişebilir.
Donanım Değişikliği: Eğer UUID donanım bileşenlerine dayalı olarak oluşturuluyorsa, cihazın ana kartı veya diğer kritik bileşenleri değiştirilirse UUID değişebilir.
İşletim Sistemi Güncellemeleri: Bazı durumlarda, büyük işletim sistemi güncellemeleri UUID'nin yeniden oluşturulmasına neden olabilir.
UUID'yi Yeniden Oluşturma: Bazı mobil platformlar, geliştiricilere veya kullanıcıya UUID'yi manuel olarak sıfırlama veya yeniden oluşturma seçeneği sunabilir.

3. Platformlara Göre UUID Yönetimi:
iOS: Apple, identifierForVendor gibi belirli bir uygulama geliştiricisine özel benzersiz bir kimlik sağlar. Ancak, cihazda tüm uygulamalar silindiğinde ve yeniden yüklendiğinde bu UUID değişebilir. Ayrıca, Apple cihazlarda UUID'nin donanım değişikliklerine karşı oldukça kararlı kalması sağlanmıştır.
Android: Android cihazlarda, UUID oluşturulması için Settings.Secure.ANDROID_ID gibi sabit tanımlayıcılar kullanılır. Ancak, bu tanımlayıcılar fabrika ayarlarına sıfırlama sonrasında değişebilir.
güzel bilgiler teşekkürler.
(26-08-2024, Saat: 14:20)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: güzel bilgiler teşekkürler.

Rica ederim. 
Yalnızca ilk cümle bana ait. Diğeri AI.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Android Uygulama İkonu ARM 2 244 11-11-2025, Saat: 12:15
Son Yorum: ARM
  Android SDK kajmerantime 1 301 28-10-2025, Saat: 14:53
Son Yorum: cinarbil
  Delphi 13 - Listbox içerisinde yatay kaydırma çalışmıyor Mr.X 2 417 18-10-2025, Saat: 13:11
Son Yorum: Mr.X
  Android El Terminali Barkod Okuyucu Verisi tuna 0 263 17-10-2025, Saat: 01:07
Son Yorum: tuna
  Çözüldü _ Delphi Community Edition SDK ayarları hatası cinarbil 0 304 16-10-2025, Saat: 18:12
Son Yorum: cinarbil

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi