24-08-2024, Saat: 16:37
Delphi FMX android üzerinde çalışıyorum. Bu uygulama bazı android telefonlarda çalışmadığını gözlemledim. Ben Uygulamayı yazarken. Telefonun EMEI numarasını yada Device info numarasını alsın üyelik işlemlerini ona göre yapmıştım. Arkadaşım bunun yasal olmadığını başka bir yöntem uygulamam gerektiğini söyledi. Karar verdim. Başka bir yol deneyeyim. ilk işim başka telefonda çalışıp çalışmadığını deneyerek ilerlemek istedim. Tabiki çalışmıyor. Delphi 12.1 API 34 KULLANILIYOR. Uygulama eski telefonlarda sorunsuz çalışıyor. Örneğin A7 2016 samsung üzerinde sorunsuz çalışıyor. (Tabiki bu arada Delphi Emulatörü ne yaptıysam çalıştıramadım. Delphi 11 de sorun yoktu. çalışıyor idi. ) Ben Uygulamada geriye doğru android ile ilgili her şeyi kaldırmağa karar verdim. Android kütüphanelerinide kaldırdım. Sonra Vivo Y16 Android telefon üzerinde (android 12 içerisinde yüklü) denedim çalışmadı. Tabiki Bazı modullerde Android yetkileri aldım Örneğin SQLITE backup işlemini başka klasöre taşımak için sadece orada yetki kullandım. Başkada permission almadım. Sonra Boş bir Proje oluşturdum Android x32 ve android x64 ikiside VIVO Y16 telefonda çalışıyor. Sizlerden isteğim Adroid telefonun her telefonda çalışabilen Device Number olsa ona razı oldum. EMEI için yasal olmaz diyorlar. Github'da device info diye bir kütüphane var eski android sistemlerinde çalışıyor ama sadece onu uygulamanın devce info bölümünü kullanarak uygulama yaptım. vivo Y16 üzerinde çalışmıyor. Benim aradığım duyduklam üzerinden gidersem ilerlemenin mümkün olmayacağına inandım. Delphi'nin resmi stelerindede şöyle düzgün anlatılan bir durum mevcut değil. Bu bilgileri formlardan yada bazı sitelerden bularak ilerlemek çok yavaş oluyor. Uygulama Windows uygulama olsa çok kolay ama Telefonların çoğu android olarak kullanılıyor.