Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
android14 delphi12
merhaba 
delphi 12 de derlediğim apk android 14 te "Bu uygulama Android'in son sürümüyle uyumlu değil. güncelleme olup olmadığını kontrol edin veya uygulamanın geliştiricisiyle iletişime geçin" 
mesajı çıkıyor.

delphi 12 
--------
  SDK = 35.0.2
  NDK = android-ndk-r21
  JAVA = jdk22.0.1

bununla ilgili bir fikri olan var mı?

Şimdiden teşekkür ederim
Andriod manifest dosyasındaki ayarlarınız doğru mu?

<uses-sdk android:minSdkVersion="16" android:targetSdkVersion="34" />
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Bu uyarı, platforma özgü SDK (SDK, NDK veya JDK ) veya geliştirme ortamı ile ilgili değil. 
Google politikasına göre; yakın bir gelecekte tüm uygulamaların 64-bit platformlarda çalışabilir olmasını sağlamaktır.
Uyarı bu kapsamdadır.
Uygulamanızı 64-bit olarak derleyip, çalıştırdığınızda bu uyarı gelmeyecektr.
Begin : = end / 2;
(08-10-2024, Saat: 16:35)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Andriod manifest dosyasındaki ayarlarınız doğru mu?

<uses-sdk android:minSdkVersion="16" android:targetSdkVersion="34" />

<uses-sdk android:minSdkVersion="23" android:targetSdkVersion="34" /> bu şekilde
(08-10-2024, Saat: 16:35)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu uyarı, platforma özgü SDK (SDK, NDK veya JDK ) veya geliştirme ortamı ile ilgili değil. 
Google politikasına göre; yakın bir gelecekte tüm uygulamaların 64-bit platformlarda çalışabilir olmasını sağlamaktır.
Uyarı bu kapsamdadır.

teşekkür ederim 64 derlemek işime yaradı
(10-10-2024, Saat: 11:11)Cancan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(08-10-2024, Saat: 16:35)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu uyarı, platforma özgü SDK (SDK, NDK veya JDK ) veya geliştirme ortamı ile ilgili değil. 
Uyarı bu kapsamdadır.

teşekkür ederim 64 derlemek işime yaradı

Merhaba, bende aynı durumla karşılaştım. SDK 35 yükledim. 64bitte derlediğimde projeyi derliyor fakat raised exception class hatası alıyorum. Böyle bir sorunla karşılaştınız mı?
(11-10-2024, Saat: 09:54)kajmerantime Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(10-10-2024, Saat: 11:11)Cancan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: teşekkür ederim 64 derlemek işime yaradı

Merhaba, bende aynı durumla karşılaştım. SDK 35 yükledim. 64bitte derlediğimde projeyi derliyor fakat raised exception class hatası alıyorum. Böyle bir sorunla karşılaştınız mı?

Embarcadero'nun henüz Android API Level 35 (Android 15) desteği yok.
Aynı zamanda bu SDK sürümünün beta testlerinin tamamlanmadığını unutmayın.
(11-10-2024, Saat: 10:00)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11-10-2024, Saat: 09:54)kajmerantime Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, bende aynı durumla karşılaştım. SDK 35 yükledim. 64bitte derlediğimde projeyi derliyor fakat raised exception class hatası alıyorum. Böyle bir sorunla karşılaştınız mı?

Embarcadero'nun henüz Android API Level 35 (Android 15) desteği yok.

Bir Sdk Installer programı ile yükleme işlemini yapıyorum. Build Tools kısmından 34.0.0 veya 33.0.0 seçsem bile bunu Delphi içerisinde Add Sdk yaparken 35 olarak getiriyor direkt. Önceden yüklediğim bir Sdk klasörüm vardı oradan Add yaptığımda Android64 34.0.0 geldi. Onunla derleyebiliyorum hata gelmiyor. Fakat şimdide raised exception class geliyor. Lisans vs. indirmesi gerekiyor kod içerisinde ama o tarz işlemleri yapmıyor. Sanki uygulama açılıyor ama arkası hatalı gibi. NDK ve Java sürümlerimden dolayı böyle bir hata verir mi acaba?
(11-10-2024, Saat: 10:57)kajmerantime Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11-10-2024, Saat: 10:00)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Embarcadero'nun henüz Android API Level 35 (Android 15) desteği yok.

Bir Sdk Installer programı ile yükleme işlemini yapıyorum. Build Tools kısmından 34.0.0 veya 33.0.0 seçsem bile bunu Delphi içerisinde Add Sdk yaparken 35 olarak getiriyor direkt. Önceden yüklediğim bir Sdk klasörüm vardı oradan Add yaptığımda Android64 34.0.0 geldi. Onunla derleyebiliyorum hata gelmiyor. Fakat şimdide raised exception class geliyor. Lisans vs. indirmesi gerekiyor kod içerisinde ama o tarz işlemleri yapmıyor. Sanki uygulama açılıyor ama arkası hatalı gibi. NDK ve Java sürümlerimden dolayı böyle bir hata verir mi acaba?

Android SDK platformunuz 34'te kalsın.
Lisanslama kısmını tam olarak anlayamadım; Delphi IDE'sini bir defa lisanslamanız yeterli olur. SDK/NDK/JDK lisans istemez.
Raised exception class hatası önceki sürümden kalan atık dosyalardan veya projeye daha önce eklenmiş Android temel kütüphanelerden kaynaklıdır.
Çözüm için;
1- Project Manager penceresinde, Android 32 bit hedef platformunu seçin.
2- Project / Deployment ---> Revert To Default butonu ile hedef platform bağımlılıklarını kaldırın.
3- Project Manager penceresinde, proje üzerinde sağ tuş ile Clean yapın.
4- Project Manager penceresinde, Target Platforms / Android 32-bit / Libraries üzerinde sağ tuş ile "Revert System Files To Default" seçin.
5- Proje dizininde yer alan AndroidManifest.template dosyasında özel bir tanımlama yaptı iseniz, bu tanımlamalrı not alın ve AndroidManifest.template dosyasını tamamen silin.
6- Uygulamayı yeniden çalıştırın.
(11-10-2024, Saat: 11:37)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11-10-2024, Saat: 10:57)kajmerantime Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir Sdk Installer programı ile yükleme işlemini yapıyorum. Build Tools kısmından 34.0.0 veya 33.0.0 seçsem bile bunu Delphi içerisinde Add Sdk yaparken 35 olarak getiriyor direkt. Önceden yüklediğim bir Sdk klasörüm vardı oradan Add yaptığımda Android64 34.0.0 geldi. Onunla derleyebiliyorum hata gelmiyor. Fakat şimdide raised exception class geliyor. Lisans vs. indirmesi gerekiyor kod içerisinde ama o tarz işlemleri yapmıyor. Sanki uygulama açılıyor ama arkası hatalı gibi. NDK ve Java sürümlerimden dolayı böyle bir hata verir mi acaba?

Android SDK platformunuz 34'te kalsın.
Lisanslama kısmını tam olarak anlayamadım; Delphi IDE'sini bir defa lisanslamanız yeterli olur. SDK/NDK/JDK lisans istemez.
Raised exception class hatası önceki sürümden kalan atık dosyalardan veya projeye daha önce eklenmiş Android temel kütüphanelerden kaynaklıdır.
Çözüm için;
1- Project Manager penceresinde, Android 32 bit hedef platformunu seçin.  
2- Project / Deployment ---> Revert To Default butonu ile hedef platform bağımlılıklarını kaldırın.
3- Project Manager penceresinde, proje üzerinde sağ tuş ile Clean yapın.
4- Project Manager penceresinde, Target Platforms / Android 32-bit / Libraries üzerinde sağ tuş ile "Revert System Files To Default" seçin.
5- Proje dizininde yer alan AndroidManifest.template dosyasında özel bir tanımlama yaptı iseniz, bu tanımlamalrı not alın ve AndroidManifest.template dosyasını tamamen silin.
6- Uygulamayı yeniden çalıştırın.

NDK sürümüm Android 14'e derlemek için yeterli değil. Bunun için minimum r25b sürümünü istiyor fakat bende r21 yüklüydü. https://developer.android.com/ndk/downloads sitesinden r27b sürümünü indirdim ve manuel olarak klasöre attım. SDK Managerde NDK bölümünde, strip.exe ve NDK Api Level location gibi dosyaların konumunu veremiyorum çünkü benim indirdiğim klasörde mevcut değil. İlk defa SDK & NDK & JDK ile tanışıyorum. NDK sürümünü yüklerken mi bir hata ettim? 
Exception class 10. hatamın bundan kaynaklandığını düşünüyorum.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi