Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bekleme mesajı Hk.
Merhaba arkadaşlar,
Geliştirdiğim bir projede bir işlem başladığında ekranda hani web sitelerindeki "Loading..." gibi "Lütfen bekleyiniz..." tarzında bir mesaj gösterip işlem bittiğinde de kapatmak istiyorum. Kolay yöntemi bir form oluşturup işlem başlarken formu göstermek ve bittiğinde kapatmak ama ben daha basit bir şey arıyorum. Projeye yeni bir form daha eklemek istemiyorum. Mesaj kutusu ekrana gelecek, işlem başlayacak, işlem biraz zaman alıyor o sırada bu mesaj kutusu ekranda kalacak, ben veritabanında bir kaydın oluşup oluşmadığını kontrol edeceğim, baktım ki kayıt geldi, işlem tamamlandı demektir bu durumda da yani İşlem bittiğinde de kapanacak. Normal yollardan Delphi'nin WaitDialog tarzı bir özelliği var mı? Devexpress veya TMS VCL paketleri de olabilir, böyle bir şey kullanan var mı?

Teşekkürler.
(13-11-2024, Saat: 20:33)cemakkus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar,
Geliştirdiğim bir projede bir işlem başladığında ekranda hani web sitelerindeki "Loading..." gibi "Lütfen bekleyiniz..." tarzında bir mesaj gösterip işlem bittiğinde de kapatmak istiyorum. Kolay yöntemi bir form oluşturup işlem başlarken formu göstermek ve bittiğinde kapatmak ama ben daha basit bir şey arıyorum. Projeye yeni bir form daha eklemek istemiyorum. Mesaj kutusu ekrana gelecek, işlem başlayacak, işlem biraz zaman alıyor o sırada bu mesaj kutusu ekranda kalacak, ben veritabanında bir kaydın oluşup oluşmadığını kontrol edeceğim, baktım ki kayıt geldi, işlem tamamlandı demektir bu durumda da yani İşlem bittiğinde de kapanacak. Normal yollardan Delphi'nin WaitDialog tarzı bir özelliği var mı? Devexpress veya TMS VCL paketleri de olabilir, böyle bir şey kullanan var mı?

Teşekkürler.

Merhabalar,

https://www.delphican.com/showthread.php?tid=6604

Bir örnek mevcut. İncelemek isteyebilirsiniz.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Çok teşekkür ederim @hi_selamlar , oradaki soruyu da yine ben sormuşum Smile
Yaşlılık işte Smile

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  idhttp çerez mesajı bydelphi 1 1.083 03-04-2022, Saat: 10:27
Son Yorum: bydelphi
  hdd açılmasını bekleme info@guzelceker.com 1 1.018 20-01-2022, Saat: 09:33
Son Yorum: Hayati
  İşlem esnasında bekleme süresi koyma shooterman 10 7.190 08-04-2020, Saat: 00:13
Son Yorum: shooterman
  Uygulama içinde bekleme konumunda ekranda animasyon oynatma Bay_Y 13 10.674 11-05-2018, Saat: 08:18
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  Hata Mesajı Penceresi Yönetimi uparlayan 18 17.453 01-03-2018, Saat: 17:10
Son Yorum: Tuğrul HELVACI

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi